VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

A váci MSZP frakció sajtótájékoztatója a március 17-i testületi ülésről
Felvitel dátuma: 2011. március 21., hétfő
A váci MSZP frakció az alábbi tájékoztatást adta a sajtó képviselőinek a 2011. március 17-i testületi ülésről:

1. A konstruktív ellenzék által kikényszerített eredménynek tudjuk be, hogy újabban már tájékoztatja a városvezetés a nyilvánosságot a zárt ülésről, ha nem is teljes körűen, s nem mindig érdemben.
A zárt ülést meghaladó hivatalos tájékoztatás pedig kilúgozott és manipulált.
Ezért tartjuk szükségesnek, hogy az mszp frakció a hiteles tájékoztatás érdekében rámutasson az elhallgatottakra, és a lényegre felhívja a figyelmet.
A törvényesség hivatásos képviselőinek eltávoztával - nincs jegyző, aljegyző - már az alapvető emberi jogok is veszélybe kerültek: a méltatlan módon eltávolított, kirúgott szakemberektől tudjuk, hogy kitiltották őket a városházáról.
Mi szocialisták, az üldöztetés minden formájával szembeszállunk, s garantáljuk bejutásukat a város házába.

2. Botrányosan folytatódott a „Holdingolás”: az előkészítetlen, végig sem gondolt, szakbizottságok által nem tárgyalt turisztikai desztináció menedzsment napirend kapcsán feltett kérdésekre lényegében sem Pető úr, mint előterjesztő, sem Fördős úr, sem Papp Ildikó érdemben nem tudott válaszolni.
Természetesen a Fideszes lenyúlást mindenek felett támogató szavazógép működött.
Ilyenkor ég minden jó érzésű váci arca. Ide süllyedtünk?

3. Az őszi önkormányzati kampány hajrájában, az Ipartestület székházában hagyományosan megtartott polgármester-jelölti vita a hosszú nyelvek ősbemutatója volt. Mai Polgármesterünk letette a nagyesküt az ipartestület hatékony képviselete mellett. Ez a beígért képviselet úgy ment feledésbe a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság külsős tagjainak jelölésekor, mi több megválasztásakor, mint a sicc!
De sebaj, van megoldás. Potom nettó évi 250.000 adóforintból emeljük egy képviselővel, és a korábban beígért külsős tagi hellyel a GVB létszámát, hogy kiköszörüljük a csorbát.
Azt, hogy elfeledkezett polgármesterünk a nyelvcsapásokról, az ígéreteiről, sportnyelven úgy mondanánk: ezen a héten sem volt 13+1 találatos, sőt a még számon tartott 10 találatot sem ért el egyetlen fogadó polgár sem.
Lassan a polgármesteri programja is ugyanígy merül feledésbe. Vegyük már észre, hogy a mézesmadzag helyett szöges drótkerítéssel vagyunk bekerítve.

4. Március 11-én kilences erősségű földrengés, és az ennek következtében végig söprő, tíz méter magas szökőár sújtotta Japánt, melyet további erős rengések követtek. Az atomerőművekben több robbanás következett be. A súlyos természeti katasztrófának még nincs vége, a következmények beláthatatlanok. Az áldozatok számát és a károk mértékét még nem lehet pontosan tudni.
Javasoltuk, hogy a nemzetközi és hazai segítségnyújtásból, a kárenyhítésből Vác városa is vegye ki részét. Baráti városunkkal, Yurihonjo elöljáróival vegyük fel a kapcsolatot, és rajtuk keresztül juttassunk el 1 millió Ft támogatást a bajba jutottak, az áldozatok megsegítésére. Ha szükséges, kérjük a Váci Japán Baráti Társaság közreműködését is.
Egyúttal jelöljünk meg egy számlaszámot – melyet tegyünk közzé – amire bárki további felajánlást tehet. Külön értesítsük az iskolákban működő diákönkormányzati szervezeteket, akiket vonjunk be az adománygyűjtésbe.
Az előterjesztés tárgysorozatba vétele előtt egyperces gyászszünetet tartottunk, a katasztrófa áldozatainak emlékére.
Kriksz István képviselő azt a módosító javaslatot tette, hogy az 1 millió Ft-ot 2011-ben a japán gyerekek váci meghívására fordítsuk. A javaslatot, az előterjesztő befogadta azzal, hogy ha nem valósulna meg a japán gyerekek ez évi váci vendégül látása, akkor az eredeti előterjesztés lépjen életbe.
A Képviselő-testület az indítványt 14 igen, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Ide kapcsolódó másik másik testületi döntés:
A Testvérvárosi Találkozók nemzetközi pályázaton elnyert támogatásból kb 1.4 millió Ft-ot az Önkormányzat szintén a japán gyerekek váci vendégül látására fordít.

5 A város költségvetése több sebből vérzik! Dilettáns, összecsapott, tarthatatlan! Ennek egyik példája, hogy a városi szemétszállítás költségeit erősen alul tervezik, a korábbi szemétmennyiség negyedével számolnak. A város környezetvédelmét eközben szétverik. A környezetvédelmi osztály vezetőjét indoklás nélkül távolították el, még arra sem voltak tekintettel, hogy gyermekét egyedül neveli. Március közepe van, de Bíró György környezetvédelmi tanácsadónak még mindig nincsen szerződése, így komoly veszélybe kerülhet a környezettudatos nevelés, mely az egyetlen lehetőség arra, hogy valóban csökkenhessen a lakossági hulladék mennyisége. A tanácsadó által készített éves programtervet a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság már több mint egy hónapja elfogadta, tehát annak megvalósításán kellene már dolgozni.
Vajon mi ezzel a városvezetés célja?
Tönkretenni mindent és haveri - partneri, helyismeret nélküli cégeket megbízni zsíros díjazással?
A jövő eldönti. Mi, időben szóltunk!

a váci mszp frakció


cimkék: váci mszp frakció váci önkormányzat váci gazdasági holding szemétszállítás környezetvédelem váci költségvetésWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum