VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Csaknem ötmilliárddal nőtt a város vagyona négy év alatt pályázatok révén
Felvitel dátuma: 2010. szeptember 10., péntek
Vácott az elmúlt években komoly fejlesztések mehettek végbe az elmúlt esztendőkben. Ezek jelentős része pályázaton nyert forrásokból valósulhatott meg. A cikluszárás során készített mérleg mutatói szerint az elmúlt négy esztendőben csaknem ötmilliárd forinttal gyarapodhatott a városi kassza – derült ki dr. Bóth János polgármester szerdán, szeptember 9-én sajtótájékoztató keretében megtartott értékeléséből.

A pályázati hatékonyság növelésére 2002-ben kezdett el nagy hangsúlyt fektetni az önkormányzat, s bár az eredmény már rövid időn belül látható, érzékelhető volt, igazán sikeressé a most záródó ciklusban vált hiszen 2006 október első napjaitól 2010 szeptemberének első feléig mintegy 4,8-4,9 milliárd forintot sikerült pályázatok útján elnyerni. Az említett összeg ráadásul vissza nem térítendő támogatásként gyarapítja a város vagyonát. Az eredményesség egyik legjobb fokmérője a matematika. Az említett időszakban ugyanis valamennyi munkanapon ötmillió forintnyi pluszforrás keletkezett – világított rá a város első embere a sajtótájékoztatón. A siker döntően a professzionális pályázati munkának köszönhető. A polgármesteri hivatalban nyolc esztendeje alkalmaznak egy személyt, akinek kimondottan a pályázatfigyelés a munkája, s az önkormányzati intézmények vezetői irányába is megfogalmazódott az az elvárás, hogy az általuk fontosnak tartott fejlesztési elképzelések megvalósítása érdekében intenzíven tanulmányozzák a pályázati lehetőségeket. Ösztönzésképpen kidolgozták az úgynevezett pályázati érdekeltségi rendszert, amely gyakorlatilag egy egészséges versenyzés kialakulását produkálta, hiszen az igazgatók anyagilag is érdekeltek lettek, hogy az általuk vezetett önkormányzati intézmények fejlődhessenek, korszerűsödhessenek, ami napjainkban már pályázati lehetőségek kiaknázása nélkül nem működik.

A legnagyobb jelentőséggel azonban az bír – mondta a polgármester, hogy a pályázatokon való részvételhez a legtöbb esetben szükséges önrész biztosításához nem kellett hitelt felvenni. Minden esetben a város saját erejéből, a költségvetésben elkülönített pályázati céltartalékból lett finanszírozva az önrész.
A polgármester kiemelt néhány, nagyobb horderejű “tételt”, amelyek az elmúlt esztendőkben megvalósulhattak jelentős pályázati forrás felhasználásával. A főtér újjászületése áll a lista élén, amelyhez nyolcszázötven millió forintot nyert 2006-ban az önkormányzat. A rákövetkező esztendőben az utak építése, felújítása dominált valamennyi esetben ötven százalékos állami támogatással, a tűzoltóság eszközfejlesztésére pedig több, mint száztízmillió forintot szerzett a város. Az útfelújítási program folytatódhatott 2008-ban is, de több mint negyedmilliárd forintot fordíthatott az önkormányzat a váci, Árpád fejedelem Általános Iskola felújítására. A fejlesztések, felújítások mellett a rendezvények, programok kiadásainak finanszírozására, bizonyos esetekben a színvonal emelésére is sikerült jelentős anyagi támogatáshoz jutni pályázati forrás felhasználásával. A város élén 2002-től álló dr. Bóth János – aki két cikluson át országgyűlési képviselő is volt – a 2009-es évet a “beérés” esztendejének nevezte. A főutca-főtér projekt folytatására hétszáz millió, míg a kórház rekonstrukciójának negyedik ütemére kétmilliárd forinttal gyarapodott a városi büdzsé. Az árvízvédelmi tervekre pedig negyvenötmillió forintot. A kétfordulós pályázati projekt második körének eredményhirdetésére várhatóan novemberben kerül sor – fogalmazott dr. Bóth János. A tét nem kicsi, hiszen egy-másfélmilliárd forint körüli összeg elnyerésére nyílhat lehetőség.

Nagy szükség van a pályázatírók kudarctűrő képességére - érzékeltette a munka buktatóit. A tavaly nyáron kialakult új többség munkáját élesen bíráló városvezető az idei esztendőt gyengébbnek nevezte pályázat szempontjából. Az említett új többség – szerinte – nem tartotta fontosnak a pályázatokon való részvétel lehetőségét, vagy nem értett hozzá. Ennek ellenére kétszázmillió forintot így is sikerült nyerni a pályázatokon a városnak. Ezen összeg csaknem felét a Váci Távhő Kft vezeték-korszerűsítésére, felújítására jut.

A pályázati munka azonban nem csak sikerekből áll – tette teljessé a történetet dr. Bóth János. Általában öt-tíz pályázatból kettő-három bizonyul sikeresnek – mondta a polgármester, aki azt tapasztalja, hogy a lobbi tevékenységnek az uniós pályázatok esetében nincs jelentősége, “csupán” a nemzeti források elosztásánál lehet domináns. Az uniós pályázatoknál a szigorú követelményeknek, feltételeknek való megfelelés a tenderek sikerességének kulcsa – tette hozzá.
Forrás: Vác-Online
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum