VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

KISS ZSOLT EGYÉNI KÉPVISELŐI INDÍTVÁNYA
Felvitel dátuma: 2011. szeptember 5., hétfő
Egyéni képviselői indítvány
Tárgy: Zöldfa utcai gyalogátkelőhely létesítése

Több alakalommal tárgyalta a Képviselő-testület a Zöldfa utcában létesítendő gyalogátkelőhely létesítésének lehetőségét (A játszótér és a lakótelep közötti kapcsolat). Minden alkalommal támogatta a lakossági kezdeményezést, de a mai napig nem sikerült a kivitelezést elvégezni.
A Főmérnökség beszerezte a szükséges ajánlatokat, majd pályáztatta a munkát, kiválasztotta a kivitelezőt. A szüksége pénzt kivéve, minden feltétel adott, hogy akár néhány héten belül elkészüljön a gyalogátkelőhely. A választókerületi keret terhére 100000 Ft-tal támogatom a beruházást, így 663.000 Ft szükséges a kivitelezéshez.
Kérem a testületet, hogy az általános tartalékkeretből szíveskedjen a hiányzó pénzt biztosítani.

Határozati Javaslat:
Vác Város Képviselő-testülete támogatja a Zöldfa utcai gyalogátkelőhely létesítését. A beruházáshoz szükséges 663.000 Ft-ot az általános tartalékkeretből biztosítja.

Határidő: azonnal Felelős: JegyzőVác, 2011. 08.22

Kiss Zsolt
önkormányzati képviselő

A POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐMÉRNÖKSÉGÉNEK VÁLASZA A KORÁBBI INTERPELLÁCIÓKRAPOLGÁRMESTERI HIVATAL• 2600 VÁC, MÁRCIUS 15. TÉR 11. FŐMÉRNÖKSÉG

Szám: 12/320-16/2011

Ügyitéző. Espár Péter

Kiss Zsolt Képviselő úr részére

VÁC
Ilona utca 1.
2600

Tárgy: Válasz a Képviselő-testület 2011. július 7-i ülésén feltett kérdésekre

Tisztelt Képviselő úr!


2011. júliusi Képviselő-testületi ülésen kérdésként ismételten elhangzott, hogy a Zöldfa utca 22. és a Gombás-patak melletti játszótér közé tervezett kijelölt gyalogos-átkelőhely kialakítására mikor kerülhet sor.
2010. decemberében tájékoztattuk Önt és dr. Váradi Iván Attila képviselő urat, hogy a Zöldfa utcai gyalogos-átkelőhely engedélyezési tervei elkészültek, a jogerős építési engedélyt megkaptuk az útügyi hatóságtól. A kivitelezésre árajánlatokat kértünk. A Beszerzési Munkacsoport a benyújtott 3 vállalkozói ajánlat alapján a pályáztatást eredményesnek nyilvánította, a nyertes vállalkozást is megnevezte.
Önt és dr. Váradi Iván Attila képviselő urat 2010. 12. 17-én kelt levelünkben tájékoztattuk, hogy a Képviselő-testület által e feladatra biztosított fedezet (az engedélyeztetés során a hatóság további előírásai miatt) kevésnek bizonyult, így a kivitelezési szerződés aláírására csak a hiányzó összeg (2010. évi adatok alapján várhatóan 513.000 Ft) rendelkezésre bocsátása esetén kerülhet sor.

2011. május 19-i Képviselő-testületi ülésen kérdésként hangzott el, hogy a Zöldfa utca 22. és a Gombás-patak melletti játszótér közé tervezett kijelölt gyalogos-átkelőhely kialakítására mikor kerül sor. 2011. május 30-án kelt levelünkben ismételten tájékoztattuk a képviselő urakat a fedezet hiányról, kérve a megvalósításhoz szükséges összeg biztosítását. A megvalósítás kérdését tovább színesíti, hogy a 2010. évben szerződéssel le nem kötött összeg az Ön által is ismert költségvvetési helyzet miatt elvonásra került (pénzmaradványként nem került áthozatalra), így a kijelölt gyalogátkelő kialakításához a teljes kivitelezési összeg, br. 763,- eFt szükséges, mely a költségvetésben jelenleg nem áll rendelkezésre. Meg kell jegyeznünk, hogy ez az összeg 2010. évi ár.

Václiget vízellátás megvalósíthatósága tárgykörben az alábbiakról tudom tájékoztatni:
2009. évben a választókörzet akkori képviselőjének kezdeményezésre elkészíttettük Václiget vízellátási tervét, mely mintegy 6518 fm hosszú közterületi gerincvezetéket tartalmaz. 2010. március 12-én tájékoztattuk a körzet képviselőjét, hogy az engedélyeztetéshez további cca. 280.000,-Ft fedezet szükséges. A 2010. július 8-i a közmeghallgatáson is szerepelt e kérdés, s a válasz során akkor is kitértünk az engedélyeztetés költségigényére. A közmeghallgatást követő napon írásban kértük a körzet képviselőjét, hogy az 1.632.000,- Ft-ért elkészült vízellátási tervek engedélyeztetéséhez szükséges cca. 280.000,- Ft fedezetet szíveskedjen biztosítani (választókörzeti
keretből), mert ellenkező esetben az ügy előre haladása érdekében osztályunk sajnos semmilyen érdemi intézkedést nem tud tenni.

2011. május 30-án kelt levelünkben tájékoztattuk Önt, hogy a 2009. évben elkészült terv megvalósításra kerülhessen, szükséges az engedélyek beszerzése. A hivatkozott tervek közműegyeztetései lejártak, az engedélyezési díjak az eltelt időszakban megemelkedtek, ezért a tervek ismételt közműegyeztetése és engedélyeztetése várhatóan cca. 400.000,- Ft-ba fog kerülni, ezért ismételten kértük a képviselő urat a szükséges összeg biztosítására.

Mint ahogyan azt Ön is tudja, az előzőekben leírt feladatokra a költsébgvetés nem biztosított fedezetet és nincs a költségvetésben szabad forrás, így megvalósításuk időpontja bizonytalan.
Vác, 2011. július 21.

Szikora Miklós
főmérnök

cimkék: váci mszp frakció vűci önkormányzat Földváry téri gyalogátkelőhely vác város költségvetésevácliget vízellátása

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum