VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2011.09.22. – Kiss Zsolt
Felvitel dátuma: 2011. szeptember 23., péntek
Volt- Nincs ?! Autómentes nap és Mobilitási hét hiánya Vácon

Szeretném felhívni a város vezetőinek figyelmét, hogy egy sikeres rendezvénysorozatot szüntettek meg Vácon. Idén lett volna a jubileumi 10. alkalom, hogy városunk csatlakozzon az 1997-ben Finnországból indult környezetvédelmi programsorozathoz, melynek fő célja, hogy ösztönözze a környezetbarát közlekedést, figyelmeztessen a motorizáció okozta zsúfoltságra, zajra, levegőszennyezésre, baleseti veszélyekre.

Minden évben 200-250 iskolás és 250-300 óvodás gyermek vetélkedett helyismereti, környezetvédelmi és közlekedési versenyeken. Több utca került lezárásra az autósok elől, a belváros csak a gyalogosok és a kerékpárosok terepe lett.

A fenntartható fejlődés fogalmának ismerete és alkalmazása a mindennapokban segít, hogy Vác városa hosszútávon élhető, sőt jobban élhető legyen.

A mai nap érdekessége, hogy a testületi ülésen nem az autómentes nappal, hanem a polgármesteri hivatal autóvásárlásával foglalkozunk. Autóra van pénz, autómentes nap szervezésére nincs?
A város költségvetése biztosított 375 000 Ft-ot a rendezvényre, amely nem került elvonásra, átcsoportosításra, így az autómentes nap megtartható lett volna. Sajnos azonban az elbocsájtásoknak és a Művelődési és Oktatási Osztály értelmetlen átszervezésének köszönhetően nem volt, aki megszervezze a programokat.

Önkormányzati képviselőként a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés témaköre mindig is érdekelt, ezért kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a lakosság figyelmét arra, hogy ezen a héten közlekedjenek gyalogosan, kerékpárral, vagy tömegközlekedési eszközökkel.

A testület számára javaslom, hogy mutassunk példát és az autómentes napon kezdeményezzük egy elektromos autó beszerzését a város ügyintézői számára.

A mai napon ismét meg kell említenem a többcélú, gördeszka és bicikli pálya megépítésének fontosságát, mely a városban élő fiatalok „egészség központja” lehetne.
Az én javaslatomra jelölte ki a testület a pálya helyét a Diadal téren, és felügyeletemmel valósult meg a kivitelezéshez szükséges engedélyezési tervek elkészítése.
Most kezdeményezem, hogy minden olyan pályázaton induljon el a város, mely a megvalósításhoz szükséges forrást segít előteremteni.

Kiss Zsolt
önkormányzati képviselő

cimkék: váci mszp frakcióváci önkormányzat autómentes nap váci költségvetésKiss ZsoltWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum