VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Vác munkaügyi helyzetéről és a foglalkoztatás állapotáról
Felvitel dátuma: 2010. szeptember 17., péntek
Vác munkaügyi helyzetéről és a foglalkoztatás állapotáról adott rövid összefoglalót Bóth János, a város leköszönő polgármestere. Kiemelte: Vácon nagyjából 18 ezer munkahely van, így a város a válság ellenére is megtartotta foglalkoztató-központi szerepét. A munkaügyi központ adati szerint a válság miatt két éve közel 600 fővel nőtt a váci munkanélküliek száma, az év elejéhez képest azonban javul a munkaerőpiac helyzete.

dr. Bóth János, polgármester, Vác
„Országosan 11-12% -körül van most a munkanélküliségi ráta, nálunk kb. 5-6%, tehát ennek a fele. Ez köszönhető egyrészt a Közép-Magyarországi régiónak a gazdaságának, és az itteni piaci helyzetnek. Ha most éven belül vizsgáljuk, hogy miért gondolom én azt, hogy lassan azért kilábalunk a gazdasági válságból, hogy januárban ugye 1096 fő volt, ez felment februárban 1133 főre és most pedig idősorosan lecsökkent 1069 főre.”

Az 1069 regisztrált váci munkanélküli kétharmadát a 25 és 50 év közötti korosztály teszi ki, a 25 év alatti pályakezdő munkanélküliek aránya az országos átlaghoz mérten a fele, az 50 év felettiek aránya pedig 25% körül van. A régiókhoz képest sokkal jobb a 8 általánost nem végzett munkanélküliek aránya, viszont a 1069 regisztrált váci álláskereső 9%-a felsőfokú végzettséggel sem tudott elhelyezkedni. Bóth János elmondta, a váci önkormányzat például a közfoglalkoztatási programon keresztül tud segítséget nyújtani a rendelkezésre állási támogatásra jogosult munkanélküliek körében. Jelenleg 50 főt foglalkoztat a váci önkormányzat, így 28.500 forint segély helyett munkabérhez juthattak a programban résztvevők.

dr. Bóth János polgármester Vác
„Tizenöt intézményünk vesz részt a közfoglalkoztatásban, de természetesen az ilyen célú létrehozott nonprofit kft-énk a városüzemeltetésben, ami van ennek a felét ő foglalkoztatja ennek az ötven főnek. Milyen munkakörökben?- ugye ez a végzettségtől is függ, betanított kertészmunka, ez főleg a nonprofit kft., konyhai segítők, ezek az egyes intézmények konyháiban, takarítónők bármely intézményben, karbantartók, ahol megvan a végzettség, és valamelyik intézményben lehet foglalkoztatni, biztonsági őr: ez is intézményi adminisztrátorok ilyenek vannak a városházán és hivatali segédek is.”

Bóth János egyben kiemelte: nem adókedvezményekkel tudja a város a vállalkozásokat munkahelyteremtésre serkenteni, mert szerinte a költségkülönbözetet a cégek inkább bevételként könyvelnék el. A váci polgármester szerint ehelyett olyan vállalkozásbarát környezetet kell kialakítania a városban, amely kedvez a vállalkozások letelepedésének.
Szerkesztő: Kegyes Z.
Forrás ESTV Online: Hírek


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Polték nyomoznak az Orbán-család csalássorozatának az ügyében
Az első hírek arról szóltak, hogy Orbán Viktor vejének a cége 2011-2015 között csalással jutott uniós forrásokhoz, ezért 12 milliárd forint visszahívására tett javaslatot az Európai Csalás Elleni Hivatal. Polték ma azt közölték, hogy az ügyészségi vizsgálat 2009-2014 közötti időszakról szól, három pályázatot érint és már 13 milliárdos visszafizetésről szólnak a hírek.

A kulturális intézményeket a sokszínűség szolgálatába kell állítani
Az MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

A cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi István
Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét választották meg a világ cirkuszművészetének nagykövetévé a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon. A megtisztelő címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus még nem nyerte el. Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréséért és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntette ki a monacói hercegnő által elnökölt szövetség.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum