VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

INTERPELLÁCIÓ VÁC VÁROS POLGÁRMESTERÉHEZ – Dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2011. november 17., csütörtök
Tárgy: Önkormányzati biztosi működés

Tisztelt Képviselő-testület!

Az önkormányzati biztos tevékenységét konkrétan szabályozza a 15/1999/IX.17./ számú rendeletünk, valamint a vele kötött „Megbízási szerződés”.

Ezekben egyértelműen elő van írva, hogy havonta kell beszámolnia a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottságnak és a Testületnek.

Előírás és szerződéses kötelem, hogy ki kell dolgoznia egy intézkedési tervjavaslatot a gazdálkodás, a feladatellátás hosszabb távú ésszerűsítésére, arra az esetre, ha a korábbi intézkedések a fizetésképtelenség okainak tartós megszüntetésére nem elegendőek.

A megállapodás 14. pontja kötelezi az önkormányzati biztost, hogy a Kórház működésének lehetséges változatait, szakmai-stratégiai tervét a megbízás kezdetétől számított 3 hónapon belül kidolgozza.

A tényhelyzet:
- A júniusi és júliusi beszámolót nem kaptuk meg szeptemberben, az augusztusit októberben, a szeptemberi beszámolóval együtt most kaptuk meg ezeket novemberben.
- A helyzetet súlyosbítja, hogy a beszámoló által érintett mind a négy hónapban a kiadások meghaladták a bevételeket, és e négy hónap alatt a mínusz mintegy 190 mill. Ft-ot tett ki úgy, hogy meg voltunk fosztva az előbb említett kötelességszegés miatt az esetleges beavatkozás lehetőségétől.
- Az önkormányzati biztos az eltelt 22 hónap alatt nem tett le hosszútávú intézkedési tervjavaslatot, ill. szakmai-stratégiai tervet az illetékes testületek elé.

Kérdések:

1. Miért nem volt önkormányzati beszámoló szeptemberben és októberben?

2. Miért nem avatkozott be az elmúlt hónapokban a negatív folyamatokba az önkormányzati biztos, ha már a testületeket kizárta ebből a lehetőségből?

3. Miért nem készültek el az előírt tervek?

4. Miért nem élt a városvezetés az önkormányzati biztosi szerződés rendkívüli felmondásának lehetőségével, mivel a feltételek fennálltak és jelenleg is fennállnak, a szeptemberi kórházi interpellációmnál többször jeleztem, hogy nincs beszámoló?

5. Miért nincs pályázati kiírás az önkormányzati biztosi feladatra, pedig év végével az etikátlanul már többször meghosszabbított ”Megállapodás” lejár, ha addig nem mondjuk fel? Vagy eljátssza ismételten a városvezetés, hogy nincs erre idő a felelőtlen nem cselekvés miatt?

Tisztelettel várom az érdemi válaszokat és az üggyel kapcsolatos intézkedési javaslatokat.

Vác, 2011.11.10.

Dr. Bóth János
önkormányzati képviselő

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci önkormányzat váci Jávorszky Ödön Kórház váci kórház Fördős AttilaWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum