VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

PÁRT(VÁROS)ÁLLAM A DUNÁNÁL – Gyorsnaszáddal Esztergom felé
Felvitel dátuma: 2012. január 16., hétfő
Másfél év alatt megtörtént az elképzelhetetlen: Magyarország ismét pártállam lett.
Újra van egypártrendszerünk, újra van Vezérünk, újra nincs kilátásunk...
A (demokráciához hűtlen) „Fiúk", a szélsőjobb üdvrivalgásától megrészegülve, hátba döfték a Magyar Köztársaságot és megalapították az ORBÁBÁLLAMOT.
Tudatosan félrevezető választási kampányuk és nemzetellenes politizálásuk következményeként újra a „fortélyos félelem" kezd igazgatni.
Újra indulnunk kell: a demokráciáért, a személyes autonómiánkért, gyermekeink jövőjéért! Míg nem késő... Mert a Nagy Asztalos gőzerővel gyalul. Tömegével gyártja a kis fafejűeket, a helyi nagyembereket.
Vácnak is juttatott néhány szép példányt belőlük. Feladatuk a Mester parancsainak szolgai végrehajtása, az önkormányzatiság felszámolása, a város vagyonának államosítása, az öntudatos váci polgárság megregulázása. És persze a folyamatos el- és áthárítás, a bűnbakképzés. Ennek érdekében minden eszköz megengedett. Kívánatos a szüntelen becsmérlés, a felelőtlen ígérgetés, a visszamutogató vádaskodás. A hozzáértés huszadlagos.

Mi az elmúlt, 2011-es év mérlege?

Fejetlenség a városvezetésben, rendetlenség a városban, a stabil pénzügyi-gazdasági helyzetben lévő önkormányzat adósságspirálba taszítása, ötlet, elképzelés, távlatos gondolkodás nélküli irányítás, törvénysértések a testületi munkában, jogbizonytalanság a vagyongazdálkodásban.
A várost kiszolgáltató önkormányzati FIDESZ-KDNP-többség, a hozzájuk csapódott többi politikai mamelukkal, most éli fel nagy ütemben a város eddig felhalmozott gazdasági és morális tőkéjét.
Nem arra mondtunk „igent" a helyhatósági voksoláson, hogy választott elöljáróink, Fördős, Pető és társaik, a hazugságot hazugságra halmozó Orbán-kormány diktatórikus intézkedéseihez alázatosan asszisztáljanak, hogy segédkezet nyújtsanak a város önkormányzatának kiürítéséhez, az önállóságunkat megszüntető központosításhoz.
A választási kampányban Fördős Attila polgármester és Pető Tibor alpolgármester, egymást túllicitálva, fűt-fát ígértek. Fördős úr egyik kiemelt választási ígérete volt, hogy a megválasztását követő három hónap múlva a belvárosi mélygarázst használatba vehetjük.
Látjuk mi történt. Semmi. Már 30(!) hónapja ül a „garázs-témán", ellehetetlenítve a városközpont közlekedését, az érintett lakókat és vállalkozókat.
Fördős úr a Jávorszky Ödön Kórházban ugyanakkor igen aktív. Már két főigazgatót „elfogyasztott". Eközben az intézmény helyzete folyamatosan romlik.
Ígértek ipartelepítést, panelfelújítási programot, a kórháznál parkolókat, utakat, járdákat, termálkút-fúrást a strandon, a kulturális és sportlétesítmények felújítását, a Kosdi úton körforgalmat, eddig mindez csupán vágyálom maradt. Az előkészítésnek híre-hamva sincs, tehát ezek az elképzelések ebben a ciklusban már nem valósulnak meg.
Mímelt lobbi tevékenységüknek köszönhetően az M2-es autópálya építésénél is vesztésre állunk. A tervezett váci híd felvezető útja (amely Vác és Sződliget között épülne meg, s összekötné az autópályát a 2-es úttal) belátható időn belül nem valósul meg.
A külterületen élők helyzetén semmit nem javítottak, a létfeltételek itt inkább romlottak. Mint ahogyan a városlakók biztonságérzetét sem voltak képesek megerősíteni.
Megduplázódott a városban a munkanélküliség, helyi foglalkoztatási és munkahely-teremtési erőfeszítésekről lényegében nem beszélhetünk!
Bántó az a szociális érzéketlenség, ahogyan ezekhez a húsbavágó kérdésekhez a jelenlegi vezetés hozzááll.
Az ígért párbeszéd a város társadalmával egyirányú diktátumokban öltött testet, mint például a szemétdíj ultimátumszerű bevezetésénél.
Minden szinten közösségteremtésről, csapatépítésről papoltak. Ezzel szemben a mai valóság: saját csapatuk is, közösségeink is romokban.
Egy ideig még kitartanak az előző, szocialista városvezetés által „megtermelt" tervezési-szervezési-pénzügyi-szakmai tartalékok. Ha viszont a Fördős-Pető-féle politikai kényszertandem továbbra is az eddigi alibi munkát végezve tehetetlenkedik a város élén, könnyen az „esztergomi úton" találhatjuk magunkat.
Az elmúlt egy esztendőben semmilyen új, távlatos városépítési elképzelés nem fogalmazódott meg. Nincs intellektuális háttér, nincs vízió, nincs tervezés, nincs egyirányba mutató politikai akarat. Helyben járás és folyamatos politikai, közjogi vendetta van.
Ami számottevő, most zajló városfejlesztési projekt, az a Főutca-főtér program második üteme, az Eszterházy-Széchenyi-Görgey utcák városképi jelentőségű átalakítása. Ám ezt (ahogyan az első ütemet, a főtér átépítését is) az előző polgármester, Dr. Bóth János és csapata tervezte el, készítette elő. Sőt, a megvalósításhoz szükséges pénzt is ők szerezték meg! A nagyívű építkezéseket átgondolt, hosszútávú idegenforgalmi koncepcióba ágyazták. (Fördős úrék most zavartan tanakodnak, mit kezdjenek az ölükbe hullott lehetőséggel. Csak remélni lehet, hogy nem balkézzel nyúlnak a város újkori húzóágazatát jelentő idegenforgalom ügyeihez, mint ahogyan azt a 2012-es költségvetéssel tervezik tenni.)
A 2011-es év az önkormányzat gazdálkodásában a mélyrepülés éve volt.
A költségvetést arra a téveszmére alapozták, hogy a bevételek és a kiadások között úgy is megőrizhető az egyensúly, ha nem hajtanak végre a költségvetésben mélyreható szerkezeti változtatásokat. A következmény: 2011 elején 500 milliós kölcsönhöz kellett folyamodni, az idei első negyedévben pedig már másfél milliárdos hitelt kénytelen felvenni a város, amely alapvetően nem fejlesztésre-építésre, azaz megtérülő beruházásra, hanem az intézményrendszer működtetésére megy el! Megkezdtük - nem is bátortalanul - a jövőnk felélését. Ugyanakkor a nagy dérrel-dúrral meghirdetett spórolási és bevételi törekvések gyenge erőlködések után elhaltak. Jellemző a cimboráknak való osztogatás, sőt az időnkénti dőzsölés sem idegen a városvezetéstől. Az ingatlanértékesítésből remélt bevételek elhanyagolhatók, ami nagyrészt a hozzá nem értésnek köszönhető.
Az önkormányzatban a FIDESZ-KDNP-többség adja a városvezetést, a bizottsági elnököket, s rendelkezésükre áll a Polgármesteri Hivatal szakmai apparátusa. Mögöttük a kormány és a parlamenti kétharmad is. Erős a felhatalmazásuk, ugyanakkor méltatlan a teljesítményük, s rombolják életlehetőségeinket. Nem ismerik az alázatot, hiányzik a hozzáértés, a perspektivikus gondolkodás, a demokratikus normák betartása, és az öntudatos váci társadalom megerősítésének szándéka.
A törvényesség különösen nem erős oldaluk. A Pest Megyei Kormányhivatalnak több ízben is be kellett avatkoznia a döntéshozatal és a végrehajtás során elkövetett törvénytelenségek miatt. Kirívó eset a városi vagyonkezelő holding létrehozásának ügye, a Karacs-kollégium megszüntetése körüli hercehurca, s a szemétdíj-rendelet megalkotásának és bevezetésének módja. (A polgármesternek megoldhatatlan feladat egy-egy testületi ülés szabályszerű levezetése. Az ebből adódó - nyilvánosság előtt zajló, időnként cirkuszi elemeket is bevető - értelmetlen politikai konfliktusai nagymértékben hozzájárulnak tekintélyének, szavahihetőségének elvesztéséhez.)

Mi kell ahhoz, hogy visszafordítsuk a várost arról a lejtőről, amire Fördősék lökték?

Mindenekelőtt a váci polgárok összefogására van szükség, hogy megteremthető legyen a magát túlnyert antidemokratikus jobboldali városvezetés feletti civil kontroll. Hogy a diktatórikus kormányzatnak tett hűbéri szolgálataikért cserébe ne kezelhessék személyes ajándékként a város (mindannyiunk) vagyonát. A Fördős-féle sehová sem vezető, „dafke-centrikus" erőpolitizálás helyett felkészültségen és hitelességen alapuló várospolitika kell, amely naponta szembesíti a formálódó Váci Ellenzéki Kerekasztalba tömörülő pártok és városi közösségek előremutató, stabilitást garantáló programját a mostani testületi többség destruktív jövőképével, mindennapi akarnokságával.

Vác, 2012. január 13.

MSZP VÁC VÁROSI SZERVEZETE

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci önkormányzat Fördős Attila Pető Tibor váci fő utca főtér program váci mélygarázs váci fidesz, váci kdnpváci költségvetésváci kórház Jávorszky Ödön Kórház

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum