VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2012.01.16.
Felvitel dátuma: 2012. január 17., kedd
Tisztelt Vendégeink!

A váci MSZP frakció nevében az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni a tisztelt sajtó képviselőit, és Önökön keresztül Vác város Polgárait:

A felesleges kiadásokra, így pazarlásra találtunk újabb bizonyítékokat a váci önkormányzat gyakorlatában:

1. Várkonyi Zsombor havi 80.000 Ft-ot kap a nem városi fenntartású intézmények és a város közötti kapcsolattartásért!
Ilyen izzadtságszagú kitalációt régen hallottam. Ez a terület városvezetőket érintő feladatsort tartalmaz, ezek leadása tekintély, funkció és megfelelő tapasztalat nélküli embernek az önkormányzaton kívüli partnerek lekezelését jelenti.
A feladat érdemben így nem látható el, szép példája volt a rossz emlékű kollégium megszüntetéskor Várkonyi úr szereplése a Váci Piarista Gimnázium igazgatójánál, aki – a levele szerint – nem tudta hova tenni a megkeresést.
Azt is meg kell kérdezni, hogy a polgármester, az alpolgármesterek ugyan mit csinálnak ezen a területen?!
Így évente kb. 1 millió Ft kerül kidobásra. Valószínűsíthetően utólagos kampányfinanszírozásról van szó, ahol az önkormányzat a kifizetőhely.
Botrányos!


2. Találtunk a fentihez hasonló céges megoldást is. Az itteni megbízás szerint a Kft-nek havonta bruttó több mint 250.000 Ft-ot fizetnek ki olyan munkákért, melyre megvan a városházi apparátus, ill. képtelen a megbízott ellátni érdemben a feladatát.
A Ligetimpex Kft. a Hivatal informatikai rendszereinek felülvizsgálatára, és annak átalakítására kötött szerződést a várossal. Ezen belül telefon- és internet-szolgáltatással kapcsolatos beszerzési és közbeszerzési feladatokat kellene ellátnia.
Mindeddig kudarcosan teljesített ezen a területen.
A további feladatokhoz: kapcsolattartásra, szabályzat felülvizsgálatra, pályázat kutatásra a Hivatal szakképzett emberei rendelkezésre állnak, így valószínűsíthetően zavaró tényező a Kft. ténykedése. Kidob a város évente több mint 3 millió Ft-ot. Vajon miért?
A cég embere: Gozmány Gabriella, Fördős úr csapatának volt kampányfőnöke.
No comment!


3. Elgondolkodtató, hogy a 2011. évi külügyi keret több mint 150%-al túllépésre került úgy, hogy a felhasználás ellenőrzését Fördős Attila kivonta törvénytelenül a Képviselő-testület ellenőrzése alól. Nem véletlen, hogy a testület a jövőre nézve ragaszkodott korábbi döntéséhez.
Be kell fejezni a városvezetői maszekolást, a testület maga kíván ezekben a kérdésekben dönteni.
A túllépés olyan városvezetői indoklása, hogy a külügyi keret korábban jóval nagyobb volt, és újabb testvérvárosi kapcsolatok jöttek létre, nem méltányolható. A helyzethez kell alkalmazkodni és senki sem kényszerített bennünket kapcsolatbővítésre.


4. Amíg ilyen pazarlások, közpénz kidobások jellemzőek, álságos minden városvezetői törekvés a váci választó polgárok terheinek növelésére. Ennek megakadályozására felszólítunk minden felelős önkormányzati képviselőt!
A 2012. évi költségvetés elfogadásánál név szerint fog mindenki vizsgázni.

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci önkormányzat Fördős Attila váci költségvetés Várkonyi ZsomborLigetimpex Kft.Gozmány Gabriella


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Polték nyomoznak az Orbán-család csalássorozatának az ügyében
Az első hírek arról szóltak, hogy Orbán Viktor vejének a cége 2011-2015 között csalással jutott uniós forrásokhoz, ezért 12 milliárd forint visszahívására tett javaslatot az Európai Csalás Elleni Hivatal. Polték ma azt közölték, hogy az ügyészségi vizsgálat 2009-2014 közötti időszakról szól, három pályázatot érint és már 13 milliárdos visszafizetésről szólnak a hírek.

A kulturális intézményeket a sokszínűség szolgálatába kell állítani
Az MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

A cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi István
Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét választották meg a világ cirkuszművészetének nagykövetévé a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon. A megtisztelő címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus még nem nyerte el. Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréséért és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntette ki a monacói hercegnő által elnökölt szövetség.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum