VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

INTERPELLÁCIÓ Vác város Polgármesteréhez a külügyi keret felhasználásának szabályszerűsége tárgyában
Felvitel dátuma: 2012. február 22., szerda
Tisztelt Képviselő-testület!

A decemberi testületi ülésen szóvá tettem a külügyi keret 152%-os szabálytalan növelését, ami ebben a gazdasági helyzetben elfogadhatatlan, irritáló. Aztán vettem a fáradságot és megnéztem a felhasználást, mert közpénzről van szó. 63 tételt, összesen 5.853.277 Ft értékű felhasználást vizsgáltam.

Megállapítható volt, hogy a tudatos gazdálkodás nem jellemző, csak költenek. Ha elfogy a pénz, akkor átcsoportosítanak, gyakran testületi felhatalmazás nélkül. Lényegében 2011 augusztusára elfogyott a képviselő-testület által jóváhagyott keret, utána más tételekből vonták el a költségvetési fedezetet a külügy számára. Még decemberben is jelentős kiadásokat eszközöltek. További megállapításaim és kérdéseim a következők:

1. A vendéglátásból az étel-ital (nem csak külföldieknek) közel 20%-ot tesz ki, 1,1 millió forint feletti értékben. Ennek 85%-a, közel 1 millió Ft viszont egy vendéglátó egységhez köthető, ami több mint aggályos: hol a pályáztatás, a többiek esélyegyenlősége?

2. Nehezen magyarázható egy verőcei utaztató cég kizárólagossága az utazás szervezésnél. Mi az indoka?

3. Nem leltem a nagyobb értékű ajándékok felhasználásának leltárát (4150 ft-os pálinka, 3900 ft-os bor, 2400 ft-os naptár), ami törvénytelen magáncélú felhasználásra ad lehetőséget. Miért nem alkalmazzák a korábbi szabályozott, ellenőrizhető gyakorlatot?

4. Volt több, „szakmai találkozó” megnevezéssel ellátott vendéglátás, amelyeknél nem állapítható meg, hogy városi vagy magán célt szogált-e? Miért nem azonosítható minden felhasználás?

5. Minimum etikai problémákat vet fel Fördős úr feleségének városi, közpénzből való utaztatása. Ezt a gyakorlatot évekkel ezelőtt megszüntettük, mi indokolja ezt?

Várom kérdésenkénti válaszait!

Vác, 2012.02.10.

dr. Bóth János önk.képviselő
cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci önkormányzat Fördős Attila váci költségvetés interpellációWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum