VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2012.05.11.
Felvitel dátuma: 2012. május 11., péntek
Bekövetkezett, ami várható volt. Május 10-én rendkívüli ülésen – mi máson - durván átalakult a város ez évi költségvetése: a főösszegek 336 millió Ft-tal csökkentek és lényeges szerkezeti változások történtek, az érintettek érdemi felkészítése nélkül. Ez beleillik a városvezetés eddigi káoszos tevékenységébe és alkalmatlanságuk újabb bizonyítéka.

Érzékeltetésként:

- A strand öltözőinek állapota eddig is tűrt volt az ÁNTSZ részéről, többször már halasztásra került a felújítás, most a pénzt innen is elvonták, de hozzájáruló levelet nem tudtak bemutatni, csak egy homályos ígéretet Fördős úr által; lesz strand nyitás 2012-ben?

- A mélygarázsra tervezett 180 millió Ft-ot és a kisajátítást szolgáló 63.5 millió Ft-ot szintén törölték a költségvetésből. Egy értelmezhetetlen és ellenőrizhetetlen banki moratóriumra hivatkozott a mélygarázs ügyben hazug ígéreteiről elhíresült Fördős Attila. Szóval hogy lesz nekünk 2012-ben mélygarázs átadás?

- A sport és kulturális egyesületek támogatása több mint 87 millió Ft-tal csökkent, az ilyen jellegű támogatások lényegében megszűnnek. A kényszer nagy úr, de akiken a legnagyobbakat üti, azokat célszerű felkészíteni, hogy a sokk kisebb legyen. Például a látvány sportágak jelentős elképzeléseinek önereje van ahol nulla lett így. Hogy más, lehetetlen helyzetekről ne is beszéljek. Mi volt a városvezetői felkészítés? A testületi ülés előtt egy gyenge polgármesteri sajtótájékoztató.

- A választókerületi keretet eltörölték (20 millió Ft). Nehogy már a váci választópolgároknak egy kicsit is javuljanak az életkörülményei: pad, közvilágítási lámpa, járda, út, parkolóhely, szemetes edény stb. kihelyezés, javítás, pótlás, létrehozás így nem lehetséges. Az az álságos válasz Fördős úrtól, hogy forduljunk az általa gyakran támadott Holdinghoz, nem fogadható el. Egyrészt nincs erre a cégnek pénze, másrészt, ami járna neki – nem erre -, azt sem kapja meg a költségvetéstől.

- A költségvetés működési részéhez nem nyúltak. Nehogy már csökkenjen például a reprezentáció, az alkalmatlan mamelukok megbízási, vállalkozási pénze. Ilyen a Fördősi vezetési erkölcs.

Mi, szocialisták ezért nem szavaztuk meg a fentieket tartalmazó rendelet módosítást. Az volt a konstruktív javaslatunk, hogy új, végiggondolt költségvetést kell készíteni, mely a legkisebb gondot okozó változást hozza, és alkalmas hitelkérelemhez. Nem fogadták el, így a kialakult zűrzavar az Ő fejükre hullik vissza, bár Fördős Attila – mivel érdemiválaszt nem igen tud adni – majd minket vádol hisztéria keltéssel.

A mi felelősségünk a várossal szemben áll fenn, ezért a külső forrás igénybevételét megszavaztuk. Nem mi kormányoztuk ebbe a nehéz helyzetbe Vácot, de a várost működtetni kell, és az elszámoltatás is be fog következni.

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci önkormányzat váci költségvetés Fördős Attila


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Végső búcsút vettünk Devánszkiné dr. Molnár Katalintól
Utolsó útjára kísértük Devánszkiné dr. Molnár Katalin volt országgyűlési képviselőt, a XVII. kerület egykori polgármesterét, a Fővárosi Közgyűlés volt tagját. Politikustársunktól, barátunktól az MSZP és az országgyűlési frakció nevében Molnár Gyula elnök, Lendvai Ildikó volt pártelnök, Burány Sándor frakcióvezető-helyettes, Tóbiás József pártigazgató és Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető búcsúzott.

Reagálás Simonka Csaba őrizetbe vételére
Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért.

MSZP: a Határ úti buszvégállomás tartozzon Kispesthez!
Az MSZP kezdeményezi, hogy a Határ úti buszvégállomás területe a jövőben tartozzon Kispesthez, hogy a kerület befejezhesse az ott évek óta húzódó rekonstrukciós munkákat.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum