VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

A helyi társadalmi párbeszédről
Felvitel dátuma: 2010. szeptember 26., vasárnap
A helyi társadalmi párbeszéd és a helyi társadalmi béke elmúlt négy évi működtetését értékelte Bóth János. A váci polgármester szerint az önkormányzat a törvények által előírt kötelezettségei mellett több olyan szervezetet hozott létre, amely párbeszédet folytat a civil szervezetekkel. Bóth János ezek között említette a Kábítószer Egyeztető Fórumot, a Környezetvédelmi Chartát és a Szociálpolitikai Kerekasztalt.

A polgármester sajtótájékoztatóján elmondta: a törvényi előírások mellett a váci önkormányzat több szervezetet hozott létre, amely a munka világában, a szociális területen, vagy akár az ifjúságvédelem területén is párbeszédet folytat a civilekkel. Bóth János kiemelte, a közalkalmazottakat képviselő szakszervezetekkel már régóta működik a párbeszéd, amelyet az elmúlt két ciklusban is tovább folytattak.

dr. Bóth János, polgármester, Vác
„Az elmúlt nyolc évben a közszférában dolgozó több ezer embert reprezentáló szakszervezetekkel meg tudtunk egyezni és úgy gondolom, hogy a munka világában, a közszférában igazán konfliktus az elmúlt nyolc évben nem volt, bár országos szinten voltak próbálkozások, hogy ezt generálják. Én ezt jó szívvel tovább tudom adni a következő polgármesternek is, tehát a munka világában támaszkodjon a kollektív városi szerződésre.”

Az önkormányzat a törvényi előírásoknak megfelelve létrehozta a Szociálpolitikai Kerekasztalt, amely a város szociális stratégiáját véleményezi is és segítséget nyújt a döntéshozatal előkészítésében. A szervezet nyolcszor ülésezik egy évben, legutóbb a város szociális térképének elkészítésében volt fontos feladata. Bóth János kiemelte: az önkormányzat a társadalmi párbeszéd folytatása érdekében a kötelezően létrehozandó szervezetek mellett megalapította a három albizottsággal működő Kábítószer Egyeztető Fórumot, amely a fiatalok védelme érdekében alakult. Nem kötelező a Fogyatékosügyi Tanács létrehozása sem, amely a hátránnyal küzdő emberek életének megkönnyítése érdekében működik együtt a fogyatékosügyi civil szervezetekkel. Bóth János végül az önkormányzat, a nagyobb termelő cégeket és a környezetvédelmi szervezeteket tömörítő Környezetvédelmi Chartának a munkáját emelte ki, amely a tisztább környezet érdekében teremtett közös fórumot a felek között.
Szerkesztő: Kegyes Z.
Forrás: ESTV Online


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Polték nyomoznak az Orbán-család csalássorozatának az ügyében
Az első hírek arról szóltak, hogy Orbán Viktor vejének a cége 2011-2015 között csalással jutott uniós forrásokhoz, ezért 12 milliárd forint visszahívására tett javaslatot az Európai Csalás Elleni Hivatal. Polték ma azt közölték, hogy az ügyészségi vizsgálat 2009-2014 közötti időszakról szól, három pályázatot érint és már 13 milliárdos visszafizetésről szólnak a hírek.

A kulturális intézményeket a sokszínűség szolgálatába kell állítani
Az MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

A cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi István
Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét választották meg a világ cirkuszművészetének nagykövetévé a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon. A megtisztelő címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus még nem nyerte el. Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréséért és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntette ki a monacói hercegnő által elnökölt szövetség.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum