VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

A helyi társadalmi párbeszédről
Felvitel dátuma: 2010. szeptember 26., vasárnap
A helyi társadalmi párbeszéd és a helyi társadalmi béke elmúlt négy évi működtetését értékelte Bóth János. A váci polgármester szerint az önkormányzat a törvények által előírt kötelezettségei mellett több olyan szervezetet hozott létre, amely párbeszédet folytat a civil szervezetekkel. Bóth János ezek között említette a Kábítószer Egyeztető Fórumot, a Környezetvédelmi Chartát és a Szociálpolitikai Kerekasztalt.

A polgármester sajtótájékoztatóján elmondta: a törvényi előírások mellett a váci önkormányzat több szervezetet hozott létre, amely a munka világában, a szociális területen, vagy akár az ifjúságvédelem területén is párbeszédet folytat a civilekkel. Bóth János kiemelte, a közalkalmazottakat képviselő szakszervezetekkel már régóta működik a párbeszéd, amelyet az elmúlt két ciklusban is tovább folytattak.

dr. Bóth János, polgármester, Vác
„Az elmúlt nyolc évben a közszférában dolgozó több ezer embert reprezentáló szakszervezetekkel meg tudtunk egyezni és úgy gondolom, hogy a munka világában, a közszférában igazán konfliktus az elmúlt nyolc évben nem volt, bár országos szinten voltak próbálkozások, hogy ezt generálják. Én ezt jó szívvel tovább tudom adni a következő polgármesternek is, tehát a munka világában támaszkodjon a kollektív városi szerződésre.”

Az önkormányzat a törvényi előírásoknak megfelelve létrehozta a Szociálpolitikai Kerekasztalt, amely a város szociális stratégiáját véleményezi is és segítséget nyújt a döntéshozatal előkészítésében. A szervezet nyolcszor ülésezik egy évben, legutóbb a város szociális térképének elkészítésében volt fontos feladata. Bóth János kiemelte: az önkormányzat a társadalmi párbeszéd folytatása érdekében a kötelezően létrehozandó szervezetek mellett megalapította a három albizottsággal működő Kábítószer Egyeztető Fórumot, amely a fiatalok védelme érdekében alakult. Nem kötelező a Fogyatékosügyi Tanács létrehozása sem, amely a hátránnyal küzdő emberek életének megkönnyítése érdekében működik együtt a fogyatékosügyi civil szervezetekkel. Bóth János végül az önkormányzat, a nagyobb termelő cégeket és a környezetvédelmi szervezeteket tömörítő Környezetvédelmi Chartának a munkáját emelte ki, amely a tisztább környezet érdekében teremtett közös fórumot a felek között.
Szerkesztő: Kegyes Z.
Forrás: ESTV Online


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Ne alkalmazza az önkormányzat az új túlóraszabályokat!
A Fővárosi Közgyűlésben képviselettel rendelkező ellenzéki pártok szerdán közösen kezdeményezték, hogy az önkormányzat ne alkalmazza a munka törvénykönyve túlórával kapcsolatos, általuk rabszolgatörvénynek minősített módosításait.

Ne tegyék tönkre a Vörösmarty teret!
Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő a téren tartott sajtótájékoztatóján kedden azt mondta: a Vörösmarty tér a főváros egyik legrégebbi, legszebb és legismertebb tere, s a felújításával kapcsolatban "újra beindult a fideszes hazugsággyár".

5 százalékos áfát a kultúra területén!
Az MSZP öt százalékra javasolja csökkenteni az általános forgalmi adót (áfa) a kultúra egyes területein - közölte az Országgyűlés szocialista alelnöke kedden, a magyar kultúra napján tartott sajtótájékoztatón Budapesten.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum