VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2012.06.27.
Felvitel dátuma: 2012. június 27., szerda
1. Először is – mivel július 1-én, vasárnap - az egészségügyi dolgozókat illetve a köztisztviselőket ünnepeljük, a váci MSZP és önkormányzati frakciója nevében köszönöm meg a közösség érdekében végzett áldozatos munkájukat. Mivel a FIDESZ-KDNP kormány és helyi önkormányzati megjelenítői a pedagógusok után az egészségügyi dolgozókat és a köztisztviselőket is megsértették, megalázták és állandó bizonytalanságban tartják, ezért külön üdvözlő szöveget küldünk e két nagyra becsült csoportnak a helyi médián keresztül. Külön kiemelem Kiss János barátunknak még 2001-ben írt iróniával és szeretettel teljes szövegét, mely a köztisztviselőknek szól. (Lásd a képmmellékletben)

2. Valószínűleg a felelőtlenség és a mohóság számlájára írható, hogy utóbbi időben, önkormányzati területen feltételezhetően környezetkárosítás történik, több száz m3 fa és cserje kivágásával. Ennek jellegzetes helyszínei a volt Sallai laktanya és majd a külső Gombási út menti terület.
Különösen szomorú, hogy 2007-2008-ban a Gyakorló Város Program keretében a Corvinus Egyetem tájépítész hallgatói részletesen felmérték a laktanyában levő növényállományt, ennek értékeit és az esetleg szükséges védelmet. Mintha ez nem is lenne, egy valószínűleg „baráti” Kft. kérelmére a vagyonrendeletünket és a természeti környezetre vonatkozó előírásokat a városvezetés semmibe véve elősegítette a laktanya növényállományának brutális letarolását.
A Külső Gombási úton arra hivatkozva, hogy patakmeder tisztítás történik, a fákat kivágták, a levágott gallyakat és a kivágott bokrokat a patakmederben hagyták az újszerű „medertisztítás” megvalósításaként.
Mindezt betetézte, hogy ezek jó része vegetációs időszakban történt, így a jelentős madár populáció lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-,pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolása, károsítása is megvalósult, sérült a természetvédelmi törvény ide vonatkozó passzusa.
Az eddigi áltájékoztatók és vezetői mellébeszélések helyett szükséges vagyonvédelmi és természetvédelmi szempontból a történtek kivizsgálása.
Csereklye Károly képviselő úr a laktanya átvételétől, 2005-től 2012 júniusáig kért vizsgálatot a laktanyában történtek egészéről.
Legalább ennyire fontos a szakhatóság vizsgálata, és az önkormányzat önvizsgálata, mielőtt városvezetői segédlettel le nem tarolják egész Vácot.

3. Fördős Attila úr – a szocialista szórólap hatására – 2012. június 13-án azt nyilatkozta a helyi médiának, hogy széleskörű hülyítés folyik a városban az önkormányzat pénzügyi helyzetével kapcsolatban és azzal zárta valótlanságokkal teljes gondolatmenetét, hogy a város pénzügyi helyzete stabil.
A fentiek után – mit ad isten! - még aznap beadott egy sürgősségi indítványt a hiány finanszírozására, összegségében 692 millió forint összegben. Aztán június 15-i dátummal találkoztunk egy támogatási kérelemmel, ÖNHIKI-s céllal. Mivel az elmúlt 22 önkormányzati évben Vácnak erre nem volt szüksége, ezért el kell mondanunk, hogy e támogatási formát az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok igényelhetik működési célból.
Mivel indokolja az előzőeket ez az előterjesztés: városunk gazdasági, pénzügyi, likviditási helyzete komoly problémákkal küzd; az 1,5 milliárd forint likvid hitelkeret 100% felhasználva, és ez év december 29-ig vissza kell fizetni, és mintegy 100 millió forint kamatkiadás is keletkezik (ezen felül 150 millió forint feletti ki nem fizetett számla is van). A gazdasági bizottság előtt elhangzottak szerint 500 millió forintos a működési hiány, és ezért kér a város az államtól 200 millió forintos támogatást.
Ezek után logikus a kérdés: Ki hülyíti az embereket a város rossz pénzügyi kondícióival, s ki mond ezzel kapcsolatban igazat?

Az előbb vázolt kettő darab Fördős előterjesztés önleleplező, így joggal felvethető a kérdés: van még szavainak hitele?

cimkék: váci mszp frakció váci képviselő-testület dr. Bóth János Kiss Zsolt váci egészségügyi dolgozók váci költségvetés Fördős Attila váci környezetvédelem

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum