VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK KÖSZÖNTÉSE
Felvitel dátuma: 2012. június 27., szerda
Tisztelt Egészségügyi Dolgozók!

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe.

Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz okának és gyógymódjának feltalálója 194 évvel ezelőtt, ezen a napon született, Budán. Ő volt az első, aki ezt az akkoriban, de ma is rettegett betegséget nem önálló kórképként, hanem fertőzés következményének tekintette. Rájött, hogy ezt a fertőzést maguk az orvosok terjesztik: a boncolást is végző szülész-nőgyógyászok adják át a vizsgált nőbetegeiknek. Megoldásként Semmelweis a klórmész-oldatos kézfertőtlenítés bevezetéséért küzdött, ám felfedezése élete során süket fülekre talált. Halála után is csak évekkel később figyelt fel rá az orvostudomány, amikor Joseph Lister angol sebész módszerét, a karbolsavas fertőtlenítést kezdték alkalmazni.
Nemcsak megemlékezésekkel ünnepli Magyarország az anyák megmentőjének 194. születésnapját, hanem országszerte elismeréseket osztanak az egészségügy dolgozóinak a Semmelweis-nap alkalmából, s e napon köszönik meg egész éves munkájukat is.
A magyar egészségügy legnagyobb ünnepén az egészségügyben dolgozók kitartását, munkabírását, elhivatottságát méltatjuk, de ma sajnos nyíltan kell beszélni a kórházak alulfinanszírozottságáról és az átgondolatlan politikai intézkedésekről is. Megalázó a beígért bérrendezés is. Vácott a kórház átadása a városvezetés dilettantizmusa miatt tovább növelheti helyben a bajt.
Az egészségügyi dolgozók az ellátórendszer mozgatórugói, áldozatos munkájuk azonban sem szakmailag, sem pedig anyagilag nincsen kellő módon megbecsülve, ezért is gyorsult fel az utóbbi években a magyar orvosok, ápolók és egyéb szakdolgozók külföldre vándorlása, amely megállításához egy széleskörű egyeztetéseken alapuló életpályamodell kidolgozása elengedhetetlen.
Ez az egyetlen nap az évben, amikor a ma oly divatos, az egészségügyről szóló közbeszédben a tisztelet és a köszönet hangján esik szó az orvosi-ápolói hivatásról, máskor inkább hibáikat szokás ostorozni. Néhány újsághírtől eltekintve jóformán maguk köszöntik magukat az orvosok, ápolók, vagy helyesebb volna úgy fogalmazni: néhány percre kiszakadnak a hétköznapiságból, hogy emelkedettebben szemléljék hivatásukat, melynek lecsupaszított lényege: a másik emberen való segítés, folyamatos rendelkezésre állás, és az ezzel együtt járó önfeláldozás.
A lelket felemelni, ez minden ünnep értelme, s ezért tulajdonítunk neki mindig jelentőséget.
A Magyar Szocialista Párt váci szervezete és önkormányzati frakciója nevében köszönjük az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját.

Dr.Bóth János
elnök

cimkék: váci mszp frakció váci képviselő-testület váci egészségügyi dolgozókWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum