VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2012.08.01.
Felvitel dátuma: 2012. augusztus 1., szerda
Tárgy: Sajtótájékoztató
Dátum: 2012. augusztus 1. 10:36

A Vigalomról

Néhány nap elteltével, a kedélyek csillapultával, higgadt és előre mutató értékelésre törekedtünk:

1. Valamikor kulturális fesztiválról volt szó. Ez a mostani, alibi kulturális rendezvényekkel volt teletűzdelve. Lassan szimpla hétköznapi búcsú szintjére süllyed a rendezvény.

2. A város vezetése nem használta ki elődjei által kidolgozott és bevezetett városmarketing lehetőségeket. Az országos sajtóban lényegében csak jelzésszerűen, elhanyagolhatóan volt jelen a rendezvény, s nem szolgálta a város méltóságának, kulturális értékeinek lényeges erősítését, népszerűsítését.

3. A Városimázs Kft. milyen alapon, milyen vállalkozásbarát álláspontot képviselve tömte tele a főteret és az Eszterházy utcát vendéglátóipari bódékkal, elcsúfítva a barokk főteret s megcsappantva az év 365 napján itt "küzdő" idegenforgalmi-vendéglátó létesítmények bevételeit. A Városimázs Kft. miért támaszt belső konkurenciát s miért nem inkább segíti a helyi vállalkozásokat? Kérdés: Kinek a zsebére ment a játék?

4. Egy ilyen tömegrendezvény profi és alaposan kidolgozott katasztrófavédelmi rendszeren kell, hogy nyugodjék. A mostani nem volt az.
Nem beszélt eddig senki a rendezvény katasztrófa védelmi tervéről. Volt egyáltalán ilyen? Ha volt, betartották-e előírásait?
Az előző önkormányzati ciklusban külön szerződés volt a meteorológiai szolgálattal közvetlenül Vácra és környékére a gyors előrejelzésre. Egy ember csak ezt figyelte. Miért nem volt ilyen? Ez nem jelentős összeg és az időjárás a legnagyobb kockázati tényező. Ha nem is volt ilyen megrendelt szolgáltatás, de volt narancssárga riasztás, ekkor a katasztrófa védelmi tervben leírtakat már "élesíteni" kellett volna.
A vihar rendkívül gyorsan, de nem váratlanul csapott le. Emberek sérültek, vállalkozások mentek tönkre, sok érték ment veszendőbe, jelentősen sérült a város megbízhatóságában vetett hit. A város vezetése, a katasztrófavédelemért felelős elsőrendű vezető, a polgármester súlyosan hibázott. Azt nyilatkozta, nem tudta, hogy ekkora vihar közelít, Őt narancssárga riasztásról tájékoztatták. De mit is jelent a narancssárga riasztás?
"A narancssárga riasztás már veszélyes jelenségeket jelez:ilyen a 90-110 km/ó sebességű szél,a heves zivatar, a nagy mennyiségű csapadék, a jégeső. A narancs és piros jelzésre egyaránt oda kell figyelni, mert a narancsriasztásban tartozó 90 km/ó fölötti szél is teremthet vészhelyzetet a heves zivatarok miatt nem célszerű a szabadban tartózkodni."
Ritkán, nyaranta 4-8 alkalommal nálunk is kialakulnak tornádók. Ezekre külön riasztás nem létezik, de általában a narancs vagy piros riasztás idején tűnnek fel. Éles riasztást a rendkívüli időjárási jelenség bekövetkezte előtt 1-3 órával, figyelmeztető riasztást a jelenség előtt 24-48 órával adnak ki. (Origo-OMSZ) Az OMSZ által négy órával korábban kiadott narancssárga riasztás magában foglalta a katasztrófahelyzet lehetőségét, ami végül is bekövetkezett.
Az üzletek, a kiállítók és a résztvevők nem kapták meg az önvédelmükhöz szükséges elengedhetetlen információkat, különösen a Duna-parton volt gond. A főtéren leállt a program, de például a Fehérek temploma nem volt nyitva. Amikor már tombolni kezdett a vihar, a Duna-parti nagyszínpadon miért játszott még a "Kárpátia" zenekar? - veszély helyezettben marasztalva hallgatóit.
Az "NBH" nevű security cég milyen szerepet játszott a kialakult kritikus helyzetben?
Helyszíni információk szerint elhárított és nem segített! Nem volt ilyen feladatuk? Akkor miért fizetik őket?
A rendezvényen bérlőinek jelentős részét komoly kár érte. Egészségügyi információk szerint a rendezvényen a vihar következtében 13-14 személy sérült, négyen komolyabban.
Indokolt a az illetékes szervezeteknek megvizsgálni, hogy megfelelő volt-e katasztrófavédelmi szempontból a felkészülés, ill. krízishelyzetben megfelelő intézkedések történtek-e?
Szükséges a felelősség megállapítása.

A város polgársága viszont kiválóan vizsgázott. Felelősségtudatból, segítőkészségből, emberségből. A rendezvény óta is.


cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci képviselő-testület Fördős Attila Váci Világi Vigalom váci viharWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum