VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

2012.08.27. Sajtótájékoztató
Felvitel dátuma: 2012. augusztus 27., hétfő
1. Lassan folyamatossá válnak képviselő-testületi üléseken a törvénysértések.

Miért állítható ez?

A demokratikus működés alapja az átláthatóság, a nyilvánosság biztosítása. A korábbi és az új önkormányzati törvény ezért szigorúan szabályozza a zárt ülések lehetőségét: tételesen felsorolják, hogy mikor kell és mikor lehet zárt ülést tartani.
Az antidemokratikus hajlamú városvezető, különösen, ha van takargatni valója – Vácon ma ez a helyzet - gyakran él a zárt ülés eszközével annak ellenére, hogy utólag a Kormányhivatal is fellép ezzel szemben.
A márciusi ülésünkön interpellációval és napirendi felszólalással is jeleztem, hogy ne zárt ülés keretében tárgyaljuk a kórházi önkormányzati biztosi jelentést, mert ez az önkormányzati törvénybe ütközik.
A Kormányhivatal is megállapította, tételes elemzés alapján a törvénytelenséget.
Természetesen jeleznek a városvezetésnek a törvényességi anomáliáról, és a sorozatos törvénysértéseknek személyi, s más konzekvenciái is lehetnek a törvényi szabályozás szerint.

2. A hitelesség egyik követelménye, hogy nem alkalmaznak kettős mércét.

Ismert az a testületi döntés, hogy a Távhő kft. komoly következményekkel járó intézkedéseket alkalmazhat a jelentős díjhátralékkal rendelkezőkkel szemben.
Mi, szocialisták ezt a szankcionáló döntést nem szavaztuk meg, mert az Orbán kormány által elszegényített lakótelepiekkel szolidárisak vagyunk.
Az előbbi szigorításokat az a Holding terjesztette elő, mely rendszert csinál abból, hogy az önkormányzati bérlakások után beszedett bérleti díjakból nem, vagy nagy csúszásokkal fizet közös költséget a társasházaknál.

A közös képviselők részéről volt megkeresés a Holding, a városvezetés felé és országos önkormányzati szövetség is megkeresésre került. Van ahol a Holding fizetésre felszólító levelet kapott a behajtás kezdeményezése előtt.
Ismertek az önkormányzat pénzügyi helyzetének nehézségei, de a közös költségek nagyságrendje és a kettős mérce tarhatatlansága miatt a jelenlegi Holding-gyakorlat nem folytatható.
Avagy a hatalom azt csinál, amit akar, szabad a packázás!?
Mi, szocialisták minden ilyen igazságtalanság ellen fellépünk, és döntési helyzetbe kerülve megszüntetjük az ilyen gyakorlatot.

3. A kommunális szemét kezelésének gondjai nemcsak a külterületen vannak jelen, hanem a belterületen, a lakótelepen is. Úgy tűnik a városvezetés teljes bénultságot mutat e területen is. De ez az egészségünkre is mehet.

Ehhez hozott adalékokat dr.Váradi Attila képviselő társam:

Az Istenmalmi-Nagymező utcai lakók (5-ös körzet) sürgős segítséget kérnek.
Az ott lévő szemetesek körüli területen szeméthalmok keletkeztek. Ezt a fertőzésveszélyes állapotot az eddigiekben a Remondis Kft. nem volt hajlandó felszámolni. /Lásd képek!/ A problémát részben egyes lakók, bizonyos vállalkozók, szemétgyűjtők okozták, de sajnos ellenőrzés és következmény sincs.


cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci képviselő-testület váci Távhő Kft. váci holdingtársasházi közös költség szemétszállítás Remondis

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum