VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Szanyi Tibor: "Szeresd a városod és hallgass meg mindenkit"
Felvitel dátuma: 2010. szeptember 30., csütörtök
Történelmi vereségnek nevezte a tavaszi országgyűlési választáson elért eredményt dr. Szanyi Tibor országgyűlési képviselő a hétfőn, szeptember 27-én a váci Földváry Károly Általános Iskolában tartott fórumon. Az országosan ismert szocialista politikus a mélyrepülés, ha úgy tetszik kudarc okát abban látja, hogy nem sikerült kellő időben lemosniuk magukról azokat a dolgokat, amelyeket mások kentek rájuk. Bejelentette azt is: a választás eredményétől függetlenül a párt életében október 4-től új fejezet kezdődik.
Az MSZP-t a munkájukból megélni szándékozó, dolgozó emberek pártjaként aposztrofálta dr. Szanyi Tibor, aki véget kíván vetni a baloldalt képviselő politikusok álláshalmozásának. A törekvéssel sokan egyet értettek és támogatták azt az elképzelést, miszerint a tavasszal mandátumot szerzett, vagy listáról bejutott fővárosi, szocialista országgyűlési képviselők lemondjanak eme tisztségükről, ha a választók október harmadikán a fővárosi közgyűlésbe beszavazzák őket. Hibának értékelte, hogy a fideszes politikusok álláshalmozás gyanánt egyidejűleg több állami megbízatást is teljesítenek. Szanyi Tibor szembenézve a szocialista párt múltjával elmondta, hogy ezt a hibát annak idején ők is elkövették. A mostani javaslat szerint egy ember, csak egy szerepet vállaljon a politikai közéletben. A Magyar Szocialista Párt vezetése által az önkormányzati választás kampányfőnökének kinevezett politikus arról is tájékoztatást adott, hogy az október 4-től datálódó új időszámítással egyidejűleg elvárásként fogalmazzák meg mindegyik képviselőtől – legyen az illető önkormányzati vagy országgyűlési képviselő – a rendszeres fogadóóra megtartását, amelyet ellenőrizni fognak. A teljesítményelvárás állandósul majd – legalábbis ezt fogalmazták meg a párt júliusi, országos kongresszusán.
A budapesti XIII. kerületben élőket az országgyűlésben tizenkét éve képviselő Szanyi Tibor saját példáján keresztül bizonygatta az állandó elérhetőség jelentőségét. Ő rendszeresen tart fogadóórát előre meghatározott időpontban a választókörzetében. A pénteki napokra eső fogadóóra számára mindennél fontosabb, volt már példa arra, hogy külföldi, hivatalos útját mondta le azért, mert a távollétébe beleesett volna egy olyan nap, amikor a választók felkereshették őt problémáikkal. Dr. Szanyi Tibor úgy vallja: az a jó egyéni képviselő, aki szereti városát és mindenkit meghallgat. Igyekszik ennek megfelelni maga is.
A szocialista politikus egyetértően bólogatott azokra a felvetésekre is, amelyeket a fórumra ellátogatott választók fogalmaztak meg kritikaként a párt politikusainak elmúlt években folytatott tevékenységei vonatkozásában. Többek is megfogalmazták, hogy a szocialista párt országos politikusai keveset jártak az emberek között az elmúlt években.
Dr. Szanyi Tibor valóban jogosnak ítélte a megfogalmazott, építő jellegű kritikákat és már a helyszínen demonstrálta: ő igen is jelen van a kampány részét képező összejövetelen, hiszen magára öltötte a dr. Bóth Jánost népszerűsítő pólót. Ezt követően a pólón tisztán olvasható név tulajdonosa, dr. Bóth János polgármester vázolta fel választási programjának főbb elemeit, de beszédében értékelte az elmúlt évek teljesítményeit, eredményeit, valamint a mostani kampányt is.
A várost nyolc esztendeje vezető dr. Bóth János azzal a megállapítással nyitott, hogy riválisainak különféle formába öntött szólamgyűjteményeivel ellentétben neki van programja az elkövetkező ciklusra, sőt az azon túli időszakra is, hiszen egy-egy fejlesztés, vagy beruházás ciklusokon keresztül nyúlva valósítható csak meg. A polgármester-aspiráns ezen az estén értelemszerűen elsősorban az Alsóvároson élőket érintő fejlesztési tervekről adott tájékoztatást. Folytatni kell a 2009-ig jól működött út- valamint járda-felújítási, építési programot, de az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kell fektetni véleménye szerint a közműfejlesztésekre, ami a külterületeken élő emberek számára bírna különleges jelentőséggel. Az M2-es – közismertebb nevén 2/A – főút négysávossá bővítése bár korábbra volt tervezve, az elkövetkező években valóban megvalósul. Az útbővítés elkészültével az új és a régi kettes számú főút közötti szakasz egyben a majdani váci híd nyomvonalát készíti elő.
Kiemelte a város csaknem egy éves költségvetésének megfelelő összegből, tizennégy-milliárd forintból történő, Európai Uniós forrásokat felhasználó vasútfejlesztési projektet, amelyre a hazai vasúttársaság pályázott. Az elnyert jelentős összegből a főállomás környékét fejlesztenék, például kiépítenék a biztonsági kamerával ellátott P+R parkolót a Széchenyi és a Szilassy utca közötti területen, de számos előnnyel járna ez a beruházás. Ennek révén beindíthatóvá válik például az alsóvárosi megállóhely rendezése is, ami több ezer alsóvárosi polgár számára jelenthet örömet majd. A Virágos Vácért Mozgalom és a panel-program folytatását és a Váci Távhő Kft. nyertes pályázata révén jelentős támogatással végbemenő fejlesztését is fontosnak tartja a polgármester-jelölt. Hasonlóképp a Toperini Ipari park és a Déli kereskedelmi központ teljessé válását, hiszen mindkettő munkahelyteremtő hatással bír. Az önkormányzati óvodák, iskolák fejlesztését is változatlanul fontosnak tartja az iskolavárosnak titulált Vác jelenlegi vezetője. A Gombás-pataknál elindult, humanizációs folyamat folytatása is napirenden lesz az elkövetkező években dr. Bóth János szándékai szerint. A polgármester-aspiráns és a vendég, dr. Szanyi Tibor mellett az alsóvárosi körzeteket is magába foglaló területen induló, négy szocialista képviselő-jelölt: ifj. Lengyel László, Krauze István, dr. Váradi Iván Attila és Kiss Zsolt is bemutatta elképzeléseiket, melyhez segítségül hívták a Dunakanyar Kistérségi Televízió stábja által készített kisfilmeket.
A polgármester a rendszerváltás óta eltelt húsz esztendő legdurvább választási kampányának nevezte a mostanit és hangsúlyozta: nem ül fel a nemtelen politikai támadásoknak. Programja megvalósítására kíván koncentrálni a jövőben és megválasztása esetén felkészülten, tapasztalatokkal rendelkezve és hozzáértéssel kívánja szolgálni a váciakat, hiszen egy polgármesternek a felsorolt ismérvekkel rendelkeznie kell.
Forrás: Vác Online
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum