VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2012.10.03. – Dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2012. október 3., szerda
Hogyan működik jelenleg a váci önkormányzat, hova süllyed a törvényesség és hogy állunk az önkormányzati vagyon állam általi lenyúlásával?
Erről kívánok tájékoztatást adni a kórház átadása-átvétele kapcsán.

Előzmények:

- Május elsejével kórházunk állami tulajdonba került, de néhány nappal előtte a képviselő-testület jobboldali többsége kinevezett egy új főigazgatót, s megbízta az önkormányzati biztos általunk sokszor kritizált képviselőjét az önkormányzati érdekek képviseletével.

- Az állam képviseletében az illetékes szervezet, a GYEMSZI, ezen döntéseket nem fogadta el, szóval, jól kezdődött a procedúra.
Feljelentések is történtek, hogy még cifrább legyen a kép.

- Telt-múlt az idő, nem került sor a vonatkozó jegyzőkönyv aláírására. Fördős úr a felelősségére, az ügy bonyolultságára és egyéb homályos dolgokra hivatkozott, amikor ezekre rákérdeztünk.

- Egy idő után nem hivatalosan megtudtuk - lényegében az illetetékes képviselő-testület máig nem kapott erről tájékoztatást -, hogy valamikor nyáron mégis volt átadás-átvétel.

-Július 24-én – mint közérdekű információt – megkértem a jelzett jegyzőkönyv másolatát.

- Az augusztus 13-i sajtótájékoztatón bemutattam azt a jegyzőkönyvnek nem nevezhető egy oldalt, amit ilyen címen átadtak. Ez botrányos volt, hiszen közérdekű információk ki nem adása, a félrevezetés a törvény értelmében bűncselekmény.

- Újabb levelet írtam, melyben kilátásba helyeztem a bírósági utat. Végül szeptember közepére, határidő hosszabbítás után megkaptam a jegyzőkönyv másolatát és mellékleteit.

- Döbbenetes, hogy ezek után a szeptemberi testületi ülésen sem kaptak a képviselők tájékoztatást erről a nagy horderejű ügyről. Pedig mint lejárt határidejű határozatról minimum információt kellett volna kapniuk. Ezt szóvá is tettem.
Így rám hárul a felelősség - Fördős úr helyett dolgozva -, hogy a rendelkezésemre álló információk alapján tájékoztassam a város nyilvánosságát kórházunk átadásáról.

1. Az „Átadás-átvételi és birtokbaadási jegyzőkönyv” 2012.júl.12-i dátummal került aláírásra A,B,C,D,E mellékletekkel. Az A) melléklet az átadó teljességi nyilatkozatát tartalmazza.

2. 2012. május elsejével a kórház vagyona és a foglalkoztatottak átkerültek az államhoz. Ezen belül az adósságállomány és a szállítói tartozások is, valamint a folyamatban lévő EU-s projekt.

3. A jegyzőkönyv része a főigazgató személyének elismertsége, ill. el nem ismertsége, s az ebből eredő felelősségi kérdések.

Milyen nagyságrendi következményei lesznek az átadásnak, azon kívül, hogy a váci kórházra a városnak ezen túl minimális befolyása lesz?

- A város költségvetése éves szinten több mint négy milliárd Ft-tal, kb. harminc százalékkal csökken.

- Átadásra került április 30-i nyilvántartási értéken majd 2 milliárdnyi ingatlan vagyon és 200 millió Ft-ot meghaladó ingóság, tárgyi eszköz.
Az EU-s projekt közel 2,2 milliárd Ft-tal növelte volna a kórház vagyonát.
Így összességében az állam közel 4,4 milliárd Ft vagyonhoz jutott, s mi ennyitől estünk el.
A korrektség miatt azt is el kell mondanunk, hogy az állam az adósságokat, a kötelezettségeket is átvállalta, de ezek legpesszimistább értéke sem haladja meg szerintem a 2 milliárd Ft-ot, így becslésem szerint, minimum több mint két milliárd Ft-ot vesztett Vác az átadással.
Természetesen további elemzések is szükségesek.
Remélem, a városvezetés is elkezd dolgozni, bár ez sokak szerint túl optimista megközelítés.

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci képviselő-testület Fördős Attila váci kórházWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum