VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

2012.10.16. Sajtótájékoztató – Dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2012. október 17., szerda
A tisztánlátás érdekében néhány komoly ellentmondásra kell felhívnunk a figyelmet:

1. A szeptember 20-i zárt testületi ülésen a következő nyilvánosságra hozható határozat született a mélygarázsról (tudomásom szerint nem hozták nyilvánosságra):

„Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete köszönetet mond Dr. Pap Gergelynek az eddigi jogi képviseletért, és egyben felkéri változatlanul a váci mélygarázzsal az önkormányzat érdekében járjon el és továbbra is a jogi képviseletet gyakorolja.”
Határidő: azonnal Felelős: Polgármester

Három hét múlva, október 11-én Fördős úr a sajtónyilvánosságot arról tájékoztatta, hogy a város érdekeit három évig a mélygarázs tárgyalásakor képviselő ügyvédi iroda helyett a jövőben a Polgármesteri Hivatal egyik jogásza látja el az ezzel összefüggő feladatokat, melyhez a polgármester kéri a képviselő-testület jóváhagyását.

Sok kérdés tehető fel, és fel is kell tenni, mert nem kicsi a tét!

- Három hétig sem lát előre egy városvezető?
- Vagy pótcselekvésről van szó, valamit fel kell mutatni az eddigi semmi helyett?
- Mit ért el eddig dr. Pap Gergely? Szinte semmit, vagy ez volt a feladata?
- Miért vártak eddig menesztésével? Régen meg kellett volna tenni, többször javasoltam. Hogy ennek felfogásához évek kellenek, ez minősíti a városvezetést.
- Mennyit fizetett a város a semmi teljesítményért, ki adott ki teljesítésigazolást? Ezt az illetékes ellenőrző szervnek meg kell vizsgálnia, ugyanis nagy összegű - 40 mFt feletti - megbízási szerződés kötődött pályázat és testületi felhatalmazás nélkül e témában 2011-ben.

2. Az mindig érdekes, mikor a ”hóhért” akasztják.
Fördős Attila, mint polgármester, most két és félév után felfüggesztette a Fördős Attila, mint Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság 2010-es elnöke által vezetett bizottság határozatát, mely a mélygarázsra vonatkozott.
Miért kell a felfüggesztés?
A válasz: Mert az sérti jelenleg az Önkormányzat érdekeit?!

2010-ben nem sértette?!
Akkor politikai okból meg akarták akadályozni a mélygarázs befejezését azzal is, hogy a Főmérnökség nem adhatta ki a közútkezelői hozzájárulást addig, míg a Helyi Építési Szabályzatban rögzített Piac utcai szélesség nem valósul meg.
Azóta semmi nem változott, az utca szélessége sem, csak ráégett Fördős Attilára a mélygarázs.
Nem tudta befejezni, komoly károk keletkeztek, s most már csak kármentés folyhat.
Ugyanaz a helyzet, mint 2010-ben, de most ki lehet adni a közútkezelői hozzájárulást, 2,5 év után…..
Ebben a helyzetben Európában az önmaga által is leleplezett politikus lemond, hogy maradjon némi politikai tisztessége.
Vácon lesz gerince ehhez Fördős Attilának?

Kérem, figyeljék, s vonják le a konzekvenciákat, hogy milyen minőségű ember.


3. Korábban már foglalkoztunk a luxus önkormányzás váci jelenségével.
Többek között alibi megbízási szerződéseket mutattunk be, jeleztük, hogy két főállású alpolgármester felesleges lesz fele akkora költségvetés és 60%-al kisebb apparátus mellett. Elmondtuk, hogy indokolatlanul elburjánzottak a jogi megbízások, a törvénytelenségek ennek ellenére sorozatossá váltak.
A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság szeptemberi kimutatása szerint a Polgármesteri Hivatal megbízásos szerződéseinek költsége a 2010-es 10,6 mFt-ról 2011-re 40%-al emelkedett, és ez az elfogadhatatlan szint 2012-ben is érvényesül.
Így mulat egy a csődközeli önkormányzat, ilyen a mi cifra nyomorúságunk 2012. év őszén.
Ahogy mi, szocialisták felemeljük ez ellen a szavunkat, kérjük a váci polgárokat is, hogy ne tűrjék tovább adóforintjaik pazarlását.

4. Nem szívesen teszem, de röviden reagálnom kell a már említett október 11-i sajtónyilatkozat során Pető Tibornak kiosztott kórházi témákról.

Szóval, bölcsebb maradt volna, ha csendben maradt volna. Arról nem is beszélve, hogy azzal kellene foglalkoznia, amihez ért.
Az, aki a szükségtelen kiszervezéseknek is a híve (a jelenlegi önkormányzati konyhai, takarítási stb. kiszervezések kezdeményezője, bajnoka), ő kérdezi a sok évvel ezelőtti kórházi kiszervezések okát, melyek előzményeit nem ismerte, ez enyhén szólva is komolytalan. Tájékozódnia kellene a magyar kórházaknál s még talán rá is jönne, hogy e nélkül még nagyobb lett volna a tartozásállomány.
A diagnosztika 2004-re annyira tönkrement a kórházban, hogy az intézmény működése vált kérdésessé. A felelős városi testületnek - bár akkor stabil gazdálkodás folyt - nem volt erre a célra fél milliárd forintja. Így született a szolgáltatási szerződés, melyet később korrigálni kellett.
Vagy hagytuk volna a kórházunkat tönkremenni, hogy majd a Hospinvest karjaiba jusson, melyre néhányan törekedtek például 2007-ben, a jobboldal hallgatólagos támogatása mellett.
Akkor is megvédtem a kórházat, ahogy részem volt minden rekonstrukcióért vívott csatában is.
Ebben a jobboldal nem vett részt.

Kedves Pető Úr !
Nyár végéig Ön részt vett a kórházi rekonstrukció negyedik ütemének irányításában. Túl sok öröme nem lehetett benne, hiszen számtalan határidő csúszáson vannak túl. Ami elkészült, azt sem tudták átadni, lift botrány, rendezetlen pótmunka zűrök, szerződéses hiányok, s már csak az EU-s ellenőrzés hiányzik.
Ezt adta át Ön az államnak.
Gratulálok.

Dr. Bóth János

cimkék: váci mszp frakció Dr. Bóth János Pető Tibor Fördős Attila váci képviselő-testület váci mélygarás váci kórházWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum