VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

2012.11.19-i sajtótájékoztató – Dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2012. november 19., hétfő
1. Mai felbolydult világunkban nem könnyű kérdés, hogy kinek ill. minek higgyünk?
Itt fokozott a média felelőssége, mint fontos információ közvetítőnek.

Lássunk néhány váci példát a közelmúltból:

- Az októberi képviselő-testületi ülésen megkérdeztem Fördős Attilától, hogy a mélygarázs kapcsán évek óta eredménytelen jogászi munkát végző Pap és Társai Ügyvédi Irodának mennyit fizettünk ki, és kifizetéskor a teljesítésigazolást ki adta ki?
Fördős Attila válasza a nyilvános ülésen: „Pap Gergely ügyvédi irodának még egy fillért sem fizettünk ki, természetesen van egy követelésük. Az, hogy ez mi lesz, a végén alku kérdése.”
Megkerestem a fenti információk kontrollja érdekében a Polgármesteri Hivatalt, ahol hivatalos levélben közölték, hogy a Pap és Társai Ügyvédi Irodának eddig 2.222.500 Ft került kifizetésre Fördős Attila 2012. március 8-i teljesítésigazolása alapján. A levelet és a teljesítésigazolás másolatát bemutatom.

- Maradjunk a mélygarázsnál. Itt már a városvezetés annyi valótlanságot állított, hogy sokra már nem is emlékszik, csak a károsultak és a felelősen tevékenykedők.
A már említett ülésünkön -október 18-án-, a mélygarázs károsultjai által átnyújtott 4000 aláírás átadása után Fördős úr reakciója: „Napokon belül az az ígéret, hogy elkezdik a térfelszín rendbetételét.”
Október 31-én Fördős Attila közölte, hogy megfellebbezte a mélygarázsra vonatkozó, építési jogosítványok átadásáról szóló gödöllői hatósági végzést.
Majd közölte november 13-án, – miután a fellebbezéssel ellehetetlenítette egy jó időre a kivitelezést -, hogy a továbbiakban a bank a „felelős” mindenért.
Október 18 óta eltelt egy hónap. Ha kimegyünk a területre, a kivitelezésnek nyomát sem látjuk.
Szóval, kinek és minek higgyünk, ha a tapasztalat alapján hitelét vesztette az információt közlő személy?
A felelős sajtónak van erre szabálya: az egymástól független forrásokból való megerősítés módszere. Helyben az is működik, ha hiteles dokumentumokat kérnek, hiteles embertől kérnek tájékoztatást és hisznek a szemüknek.

2. Ha megnézzük a város honlapját, megismerkedhetünk az ötnapos társadalmi vita forradalmi intézményével. A városvezetés a 2013-as költségvetési „koncepció” tervezetét feltette a város honlapjára, mint társadalmi vitát igénylő kérdést. Az, hogy néhány napra feltették a honlapra a koncepciónak semmiképp sem nevezhető irományt, az egyrészt a társadalmi vita megcsúfolása, másrészt a félelmüket mutatja, hogy valahogy szét kell teríteni a felelősséget az önkormányzati leépülésben. Csak egy drámai adat: a város költségvetése a jelenlegi 15 milliárdos szintről valószínűleg harmadára, kb.ötmilliárd Ft-ra töpörödik a FIDESZ-KDNP–s országos és helyi ámokfutás hatására.
Mit lehet tenni ilyenkor?
2014-ben el kell küldeni őket a történelem szemétdombjára.

3. A tisztességes jövő érdekében megemlékezem egy önkormányzati jogtiprás-sorozat végéről. 2009-ben elindult ellenem egy koncepciós fegyelmi sorozat, amikor mondvacsinált indokok alapján a Ferjancsics – Makrai MSZP-s árulók segítségével a jobboldal kétszer felfüggesztett polgármesteri pozíciómból, és két fegyelmit akasztott a nyakamba. Minden aljas döntést megfellebbeztem, és minden peremet jogerősen megnyertem (az ítéletek és a bírósági végzések nálam megtekinthetők).
A legutolsóról a lejárt határidejű határozatok között emlékezik meg szerényen a mostani november 22-i testületi ülés. Természetesen a pernyertes nevét nem említik, így én vagyok kénytelen közölni.
3
Kik voltak e legutóbbi fegyelminél a dicstelen közreműködők?

A fegyelmi javaslatot Fördős Attila terjesztette elő. A vizsgálóbizottságot Tomori Pál vezette, a fegyelmi tanács elnöke Ferjancsics László volt.
A Bíróság megállapította az urak rendeltetés ellenes joggyakorlását: Ők és társaik a jogtiprásban olyan vizsgálóbizottsági elnököt választottak, aki perben állt a fegyelmi eljárásban érintett polgármesterrel, így elfogulatlanság nem volt várható tőle. Jellemző, hogy akadályozta a vizsgálóbizottság tagja különvéleményének megismerését. Mindezekre az önkormányzati tárgyalások során felhívtuk a figyelmüket. Az is döbbenetes, hogy a Ferjancsics-féle fegyelmi tanács, a fegyelmi büntetés kiszabásakor nem volt határozatképes, ezért a meghozott döntése érvénytelen volt. Ezt is elmondtuk a tanács ülésén.
Azóta eltelt három év. A pereket megnyertem, Tomori és Ferjancsics a megérdemelt süllyesztőbe került, Fördős Attila pedig követni fogja Őket.cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci képviselő-testület Fördős Attila, váci mélygarás váci költségvetés Ferjancsics László Makrai ZsoltWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum