VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2013. február 6.
Felvitel dátuma: 2013. február 6., szerda
Dr. Bóth János:

Először egy ordas Fördős hazugságról szólok, mellyel a Fidesz központ által is vállalhatatlan városvezetői magatartásukat kívánták kicsinyíteni, palástolni.
Jelesül, teljesítmény nélkül vettek fel 2012. év végén – a polgármester és az alpolgármesterek - háromhavi jutalmat, kb. bruttó másfél millió forintot fejenként, s ezt vissza kellett fizetniük, vagy jótékony célra fordítaniuk.
Ez a botrányos helyzet úgy megviselhette Fördős urat, hogy elvesztette a politikai hazudozásaiban korábban alkalmazott mértéket, és még nagyobb valótlanságot állított az előzőeknél.
Nyilvánosan azt állította, hogy én a korábbiakban - nyolc év alatt - a fizetésemen felül 70 millió Ft-ot(!)vettem fel.

Igaz az a két mondás, hogy előbb érik utol a hazug embert, mint a sánta kutyát, és a politikus legnagyobb ellenfele az archívum.

Az előző két ciklusban, nyolc év alatt, hat alkalommal vettem fel olyan jutalmat, melyet a képviselő-testület megszavazott, kettő és négy hónapos nagyságrendekben.
Az utolsó két évben nem vettem fel testületi jutalmat az országos válság miatt, bár az önkormányzat pozitív kondíciói ezt lehetővé tették volna.
A város virágzott, nem volt eladósodás, nyolc év alatt kb. 10 milliárdnyi pályázati forrás Vácra hozatalában volt szerepem. Nekem soha nem kellett visszaadnom a jutalmamat teljesítmény hiánya, vagy más erkölcsi indokok miatt.
A hat alkalom, az évenkénti mértékek, a havi alapfizetésem, a szavazások mind megtalálhatók a nyilvános testületi jegyzőkönyvekben, így ellenőrizhető, hogy nyolc év alatt kb. bruttó 9 millió Ft testületi jutalmat szavazott meg a korábbi képviselő-testület. Ezt lehetne összehasonlítani - nyolccal elosztva - a mostani jutalmakkal, ha ez utóbbiakra érdemesek lettek volna a városvezetők. De saját főnökeik sem tartják erre érdemesnek Őket!

Ismerve a városvezetés inkorrektségét, természetesen a fizetésemen felüli összegbe a költségtérítéseket is valószínűleg belekeverik szánalmas csúsztatásukban. Sőt még a köztisztviselői cafetériát is, melyeket törvények szabályoztak, ahogy most is, és Ők is kapják jelenleg. Ezek is nyilvánosak, ellenőrizhetők.
Ha mindezeket összeadják nyolc évre vonatkoztatva talán, ha negyede jönne ki a Fördősi hazugságnak.
A fentiek alapján felszólítom a városvezetést, hogy vonja vissza hazug állításait és kövessen meg. Ettől teszem függővé az ügy jogi útra terelését.

A második témakör az új költségvetés.
Kézhez kaptuk az új költségvetés tervezetet. Eszerint a költségvetés egyensúlyban van, papíron legalább is, hisz a papír mindent elbír, csak a valóság nem, meg a képviselők lelkiismerete is megszólalhat, a közelmúltban volt erre példa.
A főösszeg - az 1 milliárdot meghaladó tervezett hitelt leszámítva - harmada a korábbiaknak, közel hat milliárd forint. Ez a csökkenés az Orbán rezsim államosításai és az önkormányzatok szándékos elsorvasztása miatt van.
A több mint 1 milliárdos hitel a jelenlegi városvezetés és többségének sara.
Oda jutottunk, hogy hitel nélkül már nem tud a város működni, minden hatodik forint, hitel forint. Ilyenkor illene takarékoskodni, de nem ezt tükrözik az egyes kiadási tételek.
A felesleges kiadások egy része irritáló, sőt botrányos.
Példák:
- A teljes költségvetés harmadára zsugorodott, ezzel szemben a Szervezési és tájékoztatási osztály új költségvetése 117%-os, azaz 11 milliós növekedést mutat!

- Először 51 fős önkormányzati hivatalról volt szó a járási átszervezést követően, majd 61 főre kaptunk normatívát, de a költségvetés már 79 fővel számol!
Ez 50-80 milliós többlet kiadást jelent, miközben megszüntették a városi főorvosi státust!

- A tervezetben szerepel 24 millióért telekvásárlás a Tabán utcában. Ezt a telket évekkel ezelőtt a város kb. harmadáért adta el, és most visszavásárolná. Információk szerint azért, mert ekkor a telektulajdonos 100 millió Ft-os társasági adót juttatna a váci focinak(!), de nem az önkormányzatnak. Hogy van ez? Hogy alakul át közpénz magánpénzzé?
Ehhez gyomor kell! Vajon, kik szavazzák meg?

A fentiekhez hasonló ügyeket tudnék még sorolni.

100-200 millió közötti megtakarítás lehetősége is megvan, de akkor mi lesz a „csókosokkal”?
Ez a vezetés és jobboldali többség felül tud-e emelkedni a város érdekében önző hatalmi érdekein?

A figyelmeztető jelek már megvoltak - jutalom visszavonás, frakció szakadás - és sűrűsödni fognak.

A szocialista frakció a bizottsági tárgyalásokon az anomáliákra felhívta a figyelmet, javaslatokat is tett.
Azon leszünk, hogy Vác minél kisebb veszteségekkel vészelje át a 2014-es választásokig tartó időszakot.cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Harrach Péter Fördős Attila Pető TiborFidesz KDNP váci költségvetés váci önkormányzati jutalmakWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum