VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Felvitel dátuma: 2013. február 28., csütörtök
A demokratikus ellenzék programalapú együttműködésének megalapozása érdekében a Magyar Szocialista Párt által kezdeményezett „Szövetség a változásért” tárgyalássorozat február 27-ei fordulóján a résztvevő szervezetek a közbiztonságról és honvédelemről kialakított elképzeléseiket egyeztették. A megbeszélésen az MSZP mellett a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP), a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt (SZEM), valamint a Zöld Baloldal képviselői vettek részt.

A tárgyalófelek a közbiztonság és a rendészet területén a következőkben állapodtak meg:

– Fontosnak tartjuk a szolgálati viszonyban állók és egyenruhás polgárok élethelyzetének javítását, társadalmi elismertségük növelését, élet- és munkakörülményeinek javítását.

– Indokoltnak tartjuk az igazságtalan kollektív büntetésére alapozó törvények eltörlését.

– Megteremtjük annak feltételeit, hogy a hivatásos állomány visszaszerezhesse társadalmi megbecsültségét. Egy új kormánynak határozottan el kell ismernie hivatásuk becsületét.

– A Fidesz becsapta az embereket. Két hét alatt rendet ígértek, ezzel szemben az elmúlt két és fél évben folyamatosan romlottak a bűnügyi statisztikák, nőtt a bűnözéstől való félelem.

– Megbukott a Fidesz-kormány politikája, amely rendészeti eszközökkel és a büntetőpolitika esztelen szigorításával kívánta a társadalmi problémákat kezelni.

– A bűnözés érdemi, tartós csökkenése csak a társadalmi feszültségeket csökkentő gazdaság- és társadalompolitikától várható.

– Az Orbán-kormány által megfélemlített állományt ma bénultság, fásultság és elkeseredettség jellemzi.

– Végre kell hajtani a rendészeti szervezetek működési, szervezeti és technikai modernizációját.

– A bűnmegelőzést kell középpontba állítani, és meg kell teremteni a közösségi típusú rendészeti működés feltételeit.

– Álláspontunk szerint a Terrorelhárítási Központot és az Országgyűlési Őrséget a jogállami követelményeknek megfelelő hatáskörökkel vissza kell integrálni a rendőrségbe, míg a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelenlegi eszközrendszerét felül kell vizsgálni, és meg kell teremteni működésének külön törvényi szabályozását.

– Biztosítani kell a hivatásos szolgálattal vállalt alapjog-korlátozás és kockázat vállalás igazságos és méltányos ellentételezését.

– A Fidesz által megalázott rendészeti dolgozókat erkölcsileg rehabilitálni kell. A méltatlanul meghurcolt szolgálati nyugdíjasokat erkölcsileg kárpótoljuk, nyugdíjas státuszukat visszaállítjuk, a juttatásukat sújtó 16 százalékos levonást megszüntetjük.A tárgyalófelek a honvédelem területén a következőkben állapodtak meg:

– Magyarország szuverenitásának és biztonságának garantálása elképzelhetetlen egy korszerűen felszerelt, a kor kihívásainak megfelelően kiképzett, professzionális haderőként működő Magyar Honvédség nélkül.

– Az Orbán-kormány költségvetési megszorításai következtében soha nem látott mélységbe zuhant a védelmi költségvetés, ami a Magyar Honvédség teljes leépülését, képességeinek elvesztését eredményezi. A fideszes honvédelmi vezetés látszatintézkedések sokaságával és múltba révedő szimbolikus politizálással próbálja elfedni a katasztrofális állapotokat.

– Elengedhetetlen védelemre fordított források és az ambíciószint egyensúlyba hozása, és a valódi biztonsági kockázatok kezelésére alkalmas katonai képességek fejlesztése.

– Az Orbán-kormány által kiépített „kényszer-önkéntes” tartalékos rendszer helyett, valódi képességet jelentő, a Magyar Honvédség működésének stabilitását hosszú távon szolgáló tartalékos komponenst kell kiépíteni.cimkék: mszp szövetség a változásért közbiztonság rendészethonvédelemWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum