VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2013.03.05. – Dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2013. március 5., kedd
VÁROSI KÖLTSÉGVETÉS ÉS KONSZOLIDÁCIÓ

Februárban elfogadott a jobboldali többség – hosszú és a vezetést lejárató nyűglődés után – egy olyan városi költségvetést, mely harmada a korábbiaknak.
Mindez természetes következménye az Orbán rezsim önkormányzatcsonkító politikájának.
Az önkormányzati „Trianon” megvalósult, vigaszul viszont kitalálták az adósságrendezést, mert így is lehet etetni a népet.
Ezzel az akcióval az ország adósságállománya nem változik, csak ami eddig az önkormányzatoknál volt adósság, annak egy része átkerült az Orbán-i államhoz. Előtte államosítással megfosztották vagyonuk jó részétől a településeket, plusz az állam az önkormányzatoktól átvett feladatokra hivatkozva aránytalan nagyságú költségvetési elvonást is végrehajtott.

Vácon így lett egyharmadnyi a költségvetés, több milliárdos a vagyoncsökkenés, és most vigaszdíjként a meglévő, jelentős adósságállományunkból átvállalt az állam 857 milliót, a szűken vett tartozásállomány felét, a teljesnek negyedét.
Ez az adósságkonszolidáció nem kezeli a GE felé fennálló 523 millió Ft-os tartozást, és a Fördősi szándék szerinti mélygarázs vétel közel 2 milliárdját.
Jellemző, hogy a mélygarázst Fördős Attila nem is említette évértékelőjében. Eszerint neki ez az ügy nem probléma, csak a városnak.

A városvezetői sajtótájékoztatón az előbbi adósságkonszolidációt győzelmi jelentésként és sikeres lobbi eredményeként bemutatni, népámítás.
Ha az adósságrendezés megközelíti a lehetséges 70%-ot, s nem a megvalósult 50-55%-ot, illetve figyelembe vette volna az előbb említett 2.5 milliárd Ft jövőbeni terhet is, akkor beszélhettünk volna igazi sikerről. Ez nem történt meg.
Most is hitelből él a város.
Jövőben a költségvetésünk finanszírozása egy kicsit könnyebb lesz, melyet üdvözöl az MSZP frakció, de igazi megoldást csak a kormányváltás adhat, amikor felszámoljuk ezt az önkormányzati „Trianont”!

A VÁROSIMÁZSRÓL

Beszélnünk kell még az aktuális városimázsról is.
Arról van szó, hogy milyen kép alakul ki, él az emberek fejében egy településsel kapcsolatban
Magyarországon és külföldön.
Sok minden mellett, ennek komoly anyagi vetületei is vannak: gondoljunk csak a turizmusra, a befektetőkre.

Az előző ciklusok szocialista vezetése sok energiát fordított a Váccal kapcsolatos leegyszerűsítő sztereotípiák megváltoztatására. Elnyertük 2003-ban a Nemzet Sportvárosa címet, később a Kultúra Magyar Városa elismerést és bevezettük „Vác a Dunakanyar szíve” városazonosító szlogent.

Jelenleg mi történik?

Botrányos körülmények között megkérdőjeleződik a váci futball és az NB II-es csapat fennmaradása. Ezzel vagyunk jelen leginkább az országos sajtóban.

A részletekbe nem mennénk bele, várhatóan polgári vagy büntető per is lehet.
Az ügyben szinte mindenki rosszul jár, néhány élősködőt kivéve. S mindez Pető Tibor alpolgármester asszisztálása mellett, aki választott vezetőségi tag a futball sport területén is.
Ez azért komoly gond, mert nem máról-holnapra alakult ki ez a lehetetlen helyzet.
Nem volt előzetes jelzés a képviselő-testületnek, tudomásunk szerint a szakbizottság sem foglalkozott a problémával, hogy a nagyobb botrányt megelőzzük, a meglévőt kezeljük.
Arról nem is beszélünk, hogy a sport elvileg a másik alpolgármester területe.
Ő hol volt, mit csinált?

Az imázsrombolás úgy tűnik, nem ismer országhatárokat.
A közelmúltban kaptunk egy cikket, mely 2012.július 2-i keltezésű, és a Badische Zeitungban jelent meg: „AUCH DAS NOCH” főcímmel, „Der Schaf des Selingen” alcímmel.
A német eredeti cikk itt tekinthető meg és pikantériája miatt két azonos tartalmú magyar fordítást is közlünk az alábbiakban, mert köztudott, hogy idegen nyelvű szöveget anyanyelvünkre szó szerint lefordítani nem lehet.

A lényeg: donaueschingeni testvérvárosi látogatás alkalmával, az európai kultúra ünnepén, Fördős Attila polgármester egy nemzetközi rendezvényen pálinkákat fogyasztott, majd eltűnt és a keresésére indult két vendéglátó megtalálta a magyar díszvendéget a parkolóban, ahol békésen aludt az autók között.

Ezek után mi legyen az új váci szlogen? Vác a botrányok városa!
Európai kultúrkörben ilyenkor az érintettek tudják, hogy mi a teendőjük.
A jelenlegi váci városvezetéstől erre ne számítsunk, inkább megjutalmazzák magukat az álsikerekért, az imázs rombolásért.

Dr. Bóth János

A NÉMET CIKK 2 MAGYAR NYELVŰ FORDÍTÁSA:

Békésen aludt a vendég

Fülledt nyári meleg, nagyszerű ünnepi hangulat, embert próbáló program, és a baaremi különlegességek felfedezésének igazi élvezete - beleértve az alkoholtartalmúakat is. A váci polgármesternek nehéznek bizonyult ez a programösszeállítás szombaton este. Az európai kultúra ünnepén kitartóan üldögélt a wolterdingi sátorban a testvérvárosokból érkezett politikustársai és barátai körében. Bátran kóstolgatták a jó szeszfőzdék pálinkáit is.
Aztán Fördös Attilát éjfél előtt jó egy órával hirtelen hiányolni kezdték. Egy aggódó csapat felkerekedett, hogy megkeresse őt, a sátor előtt vendégeket kérdeztek meg, míg végül megtalálták: Sigrid Zwetschke városi elöljárónő, és Martina Schneider városházi dolgozó találtak rá a magyar díszvendégre, aki az autók között békésen aludt a parkolóban. Egy kisbusszal aztán elvitték őt a teljes váci delegációval együtt a sokkal kényelmesebb szállodai ágyába.

A boldogok álma ( A boldog álom??)

Tikkasztó nyáridő, pokoli fesztiválhangulat, fárasztó program és a baaremi specialítások (alkoholosok is) teljes választékának felfedezési vágya.
Ez a kombináció késő szombatéjen aljasnak bizonyult a váci polgármester számára.
Az európai kultúrák ünnepén kitartóan ücsörgött testvérvárosi politikus-kollegáival és barátaival a Wolterdinger sátorban. A legjobb szeszfőzdék töményeit is bátran megkóstolta.
Aztán egy jó órával éjfél előtt Fördős Attila hirtelen eltűnt.
Gondos csapat indult keresésére, végigkérdezték a vendégeket a sátor előtt - és sikerrel jártak:
Sigrid Zwetscke városi tanácsos és Martina Schneider városházi munkatárs a fesztivál parkolójában az autók közt megtalálták a boldogan alvó magyar díszvendéget.
A kisbuszban a magyar delegáltakkal közölték, hogy a hotel szoba ágya kényelmesebb az édes álomra.

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila Pető Tiborváci költségvetésváci városimázsWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum