VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Szocialisták javaslatai, módosításai, kérdései a szemétrendelethez
Felvitel dátuma: 2013. április 8., hétfő
• A rendelet nem vonatkozik a gazdálkodó szervezetek esetében a termelési hulladékra, egy meg nem nevezett rendeletre hivatkozik. Ha megemlítünk egy jogszabályt, akkor azt nevesítsük is!
Melyik jogszabály szabályozza a kérdést pontosan?

• A rendelet nem kezeli a veszélyes hulladékok és a folyékony hulladékok kérdéskörét. Ezt hol és mikor fogjuk szabályozni a városban?

• A rendelet a közszolgáltató kiválasztására pályáztatást ír elő. Ez okafogyottá vált, amikor létrehozták a város saját Váci Hulladékgazdálkodási Kft-t.

• A hulladéktulajdonos a rendelet szerint tömörítés nélkül köteles a hulladékot tárolni. Ez az előírás ellentétes a korábbi környezetnevelési munkánkkal, ahol is több óvodában és a választókörzetemben magam is palackpréseket helyeztünk ki, hogy felhívjuk a PET palackok tömörítésének fontosságára a figyelmet.

• A közszolgáltatási szerződésre hivatkozik a rendelet több alkalommal, de nem kezeli mellékletként. Így a tényleges szabályozás több pontja nem látható a lakosok számára.

• A rendelet a lakótelepeken heti 2x-i ürítést ír elő.
A beszámolók és a tervezés során az derül ki, hogy oly mértékben csökkent a keletkezett szemét mennyisége, hogy az ürítés gyakoriságát érdemes felülvizsgálni ezeken a területeken. Ennek eredményeként, akár felére is csökkenhet a lakótelepeken a szemétdíj.

• A váci telektulajdonosok kérdését sem rendezi a rendelet.
Hol kell szemétdíjat fizetni? Az állandó lakhelyen, vagy a telken? Vagy esetleg mindkettőn? Mit fizet az, aki csak hétvégére jár ki a telkére?

• A rendelet előírja az gyűjtőedény maximális súlyát. A súly ellenőrzése hogyan történik? Meg vannak-e a feltételei?

• Az edényeket a holding bérli egy cégtől, így azok se nem a Holding, se nem a lakosok tulajdonát nem képezik. A lopások esetén viszont az edény árát a lakosoknak kellene megtérítenie. Viszont azt sehol sem tartalmazza a rendelet, hogy ez milyen összeget jelent. A lakosok a lopások miatt feliratozzák a kukákat. Ezt sem kezeli a rendelet Feliratozható-e a kuka?

• Nem kezeli a rendelet a hulladék gyűjtőzsákok díját, és az átvételi lehetőségeket?

• A hulladékgyűjtő szigetek tisztitatásáért ki felel, és ki ellenőrzi? A lakótelepeken korábban rengeteg panasz volt ennek elmaradása miatt!

• A díjtartozások behajtása esetén milyen díjak és milyen nagyságban számolhatók fel?

• A rendeletben a zöld hulladékszállítás még évi egy alkalommal szerepel. Évi több alkalom került bejelentésre.(márciustól havi 1 alkalom, szombatonként)

• A rendeletből kikerült a 6 illetve 12 havidíj egyben történő előre megfizetés esetén elérhető 1 illetve 2 havidíj kedvezmény lehetősége.

• A rendelet mellékleteként nem szerepelnek az igényelhető kedvezményekhez szükséges formanyomtatványok.

Voltak korábban is kérdéseink, észrevételeink melyek már beépültek a rendelettervezetbe, de még most is érkeznek a lakosoktól, civil szervezetektől módosítások.

Vác, 2013.04.02.

Kiss zsolt
önkormányzati képviselő

cimkék: váci mszp frakció Kiss Zsolt, váci szemétrendeletváci önkormányzatWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum