VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Tervezés Fidesz- KDNP módra! Emelik a kommunális és az építményadót Vácon? – Kiss Zsolt sajtótájékoztatója
Felvitel dátuma: 2013. május 1., szerda
Egy kormányrendelet alapján minden önkormányzatnak április 30-ig költségvetési koncepciót kellett elfogadnia a 2014-es évre.
A kormány is rájött, hogy ez tarthatatlan és badarság, úgy, hogy még maga sem lát semmit, nemhogy a jövő évből, de még az ideiből sem.
Ezért 2013.04.22-én a parlamentben elfogadta a kormánytöbbség, hogy a határidőt 2013 novemberére módosítja.
A váci városvezetés ezzel mit sem törődve – a megfelelés kényszerétől hajtva – mégis elfogadta azt a koncepciót, amelyben a helyi adók emelését (építményadó és kommunális adó) helyezte kilátásba, és a nagy beruházásokon kívül nem tervez fejlesztési lehetőséggel.

A tervezhetetlenség jellemző az élet minden területén Magyarországot. Három év Fidesz- KDNP kormányzás „eredménye” az lett, hogy sem az emberek, sem az önkormányzatok nem tudják tervezni a jövő évet, de sok esetben a kapkodó, ésszerűtlen jogszabályváltozások miatt még a jövő hónapot sem.
Ezt a tényt a városi költségvetési koncepció is megerősíti:
„Szokatlan és új helyzet elé állítja az önkormányzatokat a fenti jogszabályi rendelkezés, hiszen a költségvetési törvényjavaslat, illetve a kormány jövő évi gazdaságpolitikai elképzelései ismeretének hiányában nehezen prognosztizálható a 2014-évi működésünket befolyásoló pénzügyi és jogi környezet.”

Sajnálatos, hogy az önkormányzat a „kis ügyekkel” egyáltalán nem kíván foglalkozni. A megkezdett nagyberuházások önrészét kívánja biztosítani, mely több pályázat esetén nem is szükségeltetik.
Az anyagból kimaradtak az út és járdafelújítások lehetőségei, a társasházi felújítások pályázatára már idén sem jutott pénz, valamint a választókerületi keret visszaállítása sem célja a városvezetésnek.
Korábban ez a keret lehetőséget biztosított szemetesek, padok elhelyezésére, utcanévtáblák pótlására, fák, cserjék ültetésére, kátyúzásra, közvilágítás fejlesztésre.

Idézet a 2014-es Vác városi költségvetési koncepcióból:
„Felújítási és fejlesztési kiadások esetében új kötelességvállalásokra nem fog fedezetet nyújtani az induló költségvetés. Gátat kell szabni a vágyaknak.”
Hol van már a korábbi jelmondata a Fidesz nagy vezérének, mely így hangzott: „Merjünk nagyot álmodni!”
Én pedig azt mondom, jobb lenne már felébredni, és kormányt váltani!

Kiss Zsolt
önkormányzati képviselő

cimkék: váci mszp frakció Kiss Zsolt, váci kommunális adó váci építményadóváci önkormányzatWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum