VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Értelmet adni a testületi ülésnek-sajtótájékoztató 2013.05.30.
Felvitel dátuma: 2013. május 30., csütörtök
Egy hete üléseztek a váci képviselők.
Akkor még köztünk volt Csuka István képviselőtársunk. Megrendülten értesültünk a héten haláláról. Családjával együtt érzünk, szorgalma, hozzáértése hiányozni fog. Nyugodjék békében.

1. Az élet megy tovább. Frakciónk nem öncélú résztvevője a testületnek,a választópolgár szolgálatát tekinti folyamatosan fő feladatának.
A múlt heti ülésünkön kiderült, hogy a szubjektív biztonságérzetnek helyben fontos eleme lehet a körzeti megbízotti rendszer. Ezt a rendőrség az önkormányzat segítségével létrehozta. Viszont a lakótelepeken nem igen tudnak róla, nem tudják, helyileg hol vannak az irodák, kik a megbízottak, hogy működnek?
Frakciótársainkkal úgy döntöttünk, hogy lakossági fórumokat szervezünk, ahol más helyi ügyek mellett a körzeti megbízottakra koncentrálunk. Kezdeményezésünket a megbízott városi rendőrkapitány, Latorovszki Gábor úr természetesen támogatja.

2. Jövőre lesz a magyarországi holokauszt 70. évfordulója. Nem eléggé köztudott, hogy városunk a II. világháború időszakában a legnagyobb emberveszteséget a váci zsidó állampolgárok holokausztja során szenvedte el. A váci gettóból közel 1800 főt hurcoltak el megsemmisítő táborba, ahonnan néhány százan térhettek vissza kirabolt, eltulajdonított otthonaikba. Lenne mire és kikre emlékezni! Megítélésünk szerint a város kötelessége lenne ennek méltó szervezése.
Mit látunk? A rejtett, sunyi antiszemitizmus működését.
Először egy vállaltan zsidó művész tett le önként az asztalra egy „beszélő” műalkotást, amit a szakbizottság a hitközségi belső vita miatt és más áthidalható okok miatt elvetett.
Aztán láttuk a múlt heti ülésen a hitközségi javaslat méltatlan elvetését is, hogy támogatást nem adhatunk a mai pénzügyi helyzetben. Három millió forintról volt szó. Más felekezeteknek 10 milliós nagyságrendben adtunk korábban és a közelmúltban is.

Nem régen Vácott volt egy látványos holokauszt kiállítás, ahol a városvezetés bezengte, hogy a város támogatja a Regionális Holokauszt Emlékpark kialakítását.
Hogyan? Úgy, hogy múlt héten öten támogatták szavazatukkal az elképzelést-köztük a három szocialista képviselő,a jobbikos Kászonyi Károly ellene szavazott,heten sunyi módon tartózkodtak, Fördős úr pedig a teremben maradva gyáván kikapcsolta a gépét (MIÉP-es múlt…). Így 8:5 arányban győzött a rejtőzködő antiszemitizmus.
Fel kellene ébrednie a lelkiismeretnek és a váci testületet is el kellene vinni tanulmányútra Auschwitzba.

3. Lassan megszokjuk, de el nem fogadjuk Fördős Attila diktatórikus ülésvezetését.
Lehet, hogy Kövér László házelnököt kívánja utánozni, de ez legyen az Ő baja.
Mi mindenestre, ha belénkfojtják a szót, annál inkább elmondjuk észrevételünket, javaslatunkat.

A májusi, múlt heti ülésen Fördős úr nem adott lehetőséget arra, hogy elmondjuk a rezsicsökkentéshez kapcsolódó javaslatunkat.
Most megtesszük. Az általunk támogatott határozati javaslat – az eredetit kiegészítve – a következő: Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy csatlakozik Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata rezsicsökkentésre vonatkozó nyilatkozatához, valamint támogatja az alapvető élelmiszerek áfájának 5%-ra mérséklését.
Javaslatunk elfogadása esetén az alapvető élelmiszerek ára 22%-kal csökkenhetne.
Ehhez kérjük az emberek támogatását.

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci képviselő-testület Csuka István,holokauszt váci áldozataiKászonyi KárolyFördős Attilarezsicsökkentés

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum