VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Aláírásgyűjtés a kiszámítható vasúti közlekedésért
Felvitel dátuma: 2013. október 18., péntek
Aláírásgyűjtésbe kezd civilek bevonásával a Magyar Szocialista Párt váci szervezete a kiszámítható vasúti menetrend kialakításáért. A becslések szerint a vonatközlekedést a Szob-Budapest Nyugati pályaudvar közötti vonalon rendszeresen huszonkétezer utas használja, akik munkába, illetve iskolába való eljutások érdekében veszik igénybe a MÁV szolgáltatásait. Számukra - akárcsak az alkalomszerűen utazók számára - jelentős fennakadást okoz a váci vasútállomás területét és közvetlen környezetét érintő, Európai Uniós forrásból megvalósuló felújítás miatt kialakult közlekedési káosz.

Kiss Zsolt váci és Pest megyei képviselő nem vitatja a beruházás szükségességét, amely majd a városban és a környéken élők kényelmét szolgálja a befejezés után, de véleménye szerint a jelen állapot sok bosszúságot okoz az utazóknak, ezért az ő érdekükben sürgősen megoldást kell keresni a probléma mielőbbi megoldására.

Ezt szolgálja az a kezdeményezése is, hogy Vác város önkormányzata és a Magyar Államvasutak Zrt. kössön egy megállapodást, amely elősegíthetné, hogy a menetrend változásairól naprakészen tájékoztassa az állami vállalat a város vezetését, a módosításokról pedig ezáltal időben kaphatnának információt az utasok. Ahogy a váci ellenzéki képviselő fogalmazott hétfőn, azaz október 14-én megtartott sajtótájékoztatóján: a megállapodás mielőbbi megszületése érdekében szükséges lépések megtételét rövidesen javasolni fogja Fördős Attila polgármesternek. A munkálatokra egyébként nincs ráhatása az önkormányzatnak, hiszen a beruházás és a kivitelezés irányítása egyaránt állami hatáskörbe tartozik, ahogy a szükséges források biztosítása is.

Fördős Attila pénteken tartott sajtótájékoztatóján nehezményezte, hogy egy, a vonatkésések tárgyában született levelére nem kapott választ, majd bejelentette: az újabb jelentős késések miatt ismételten levelet küldött a vasúttársaság vezetésének, hiszen sokan keresték meg őt az elmúlt időszakban tájékoztatást kérve az ügyben. A polgármesterhez eljutott, az átépítés miatti menetrendi változások egyébként felkerültek a város honlapjára és az önkormányzat ezután is törekedni fog erre, de mint azt Vác első embere is hangsúlyozta: a beruházást az állam végzi, s így a folyamatok pozitív változására igazából neki nincs ráhatása.

Amíg Fördős Attila nem, addig Kiss Zsolt kapott választ a szeptemberben a MÁV-Start Zrt. illetékesei részére megírt levelére. A szocialista politikus a múlt heti sajtótájékoztatón meg is mutatta a válaszlevelet a helyi média képviselőinek. A városatya a Vác-Alsóváros megállóhelyen és környékén uralkodó áldatlan állapotra hívta fel levelében a társaság vezetőinek figyelmét. A képviselő szerint nem végezték el a szükséges infrastrukturális beruházásokat, amely elviselhetőbbé tette volna a vonatra várakozók mindennapjait. Ez azért is lett volna fontos Kiss Zsolt szerint mert a veresegyházi vonalon közlekedő vonatok a beruházás ideje alatt az alsóvárosi megállóba érkeznek és onnan is indulnak útjukra, így a
terület utasforgalma értelemszerűen megnőtt. Kiss Zsolt hét pontban megfogalmazva jelezte a MÁV-Start Zrt-nek az észlelt problémákat.

A levél megírása nem bizonyult hiábavalónak, hiszen a társaság illetékesei a jelzett problémák többségét rendezik a közeljövőben. Az utasok számára várakozóhelyül szolgáló esőbeállók sérült, megrongált oldalait kijavítják, valamint elhelyeznek egy utasforgalmi információs jelzőtáblát az aluljáróban, továbbá a megállóhely területén a padokat is kicserélik, illetve megjavítják.

A képviselő beszámolt arról is: a válaszlevélben tájékoztatták, hogy várhatóan 2015-ig a Szob-Vác- Budapest, illetve a Veresegyház-Vác-Budapest útvonalak mentén meglévő vasúti megállókat is rendbe hozzák, felújítják és az említett szakaszokon több helyen is kialakítanak P+R parkolókat. Ezt az információt a szocialista képviselő örömmel fogadta, ugyanakkor hangot adott azon aggodalmának, hogy a kivitelezési munkák időbeli egybeesése újabb fennakadásokat okozhat majd az utazóközönség számára.

A hazai vasúttársaság egyébként október 11-én pénteken honlapján arról tájékoztatta a lakosságot, hogy keresik a megbízható és kiszámítható közlekedés megteremtésének lehetőségét. A vágányzárak ideiglenes életbe lépéséről - melyek a menetrendek módosításával járnak - pedig két héttel korábban informálják majd az utazókat.
Forrás:
vaconline


cimkék: váci mszp frakció kiss Zsolt váci vasútállomás felújításaaláírásgyűjtésWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum