VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

A Dunakanyar Régió kérdez – mi válaszolunk
Felvitel dátuma: 2013. október 21., hétfő
1. Egy évvel a 2014 őszén sorra kerülő önkormányzati választások előtt hogyan ítélik meg Vác Város Önkormányzata elmúlt három esztendőben végzett tevékenységét?

Ma már bizonyosság, hogy a Fidesz-KDNP koalíciót megjelenítő Fördős-Pető-páros teljességgel alkalmatlan a város vezetésére. A váci polgároknak nagyon sokba került, hogy 2010-ben felkészületlen emberekre bízták az önkormányzat irányítását. Vác az elmúlt három évben elveszítette vagyonának tekintélyes részét, régiós szerepe látványosan csökkent.
A város vagyona a 2010-es zárszámadáskor 31,1 milliárd forint volt, ami 2013-ra 27,8 milliárd forintra csökkent. A költségvetés ugyanebben az időszakban 13,6 milliárd forintról 6 milliárd (!) forint alá apadt. A polgármesteri poszt 2010-es átadás-átvételénél a városnak nem volt hitele, sőt a kasszában volt 400 millió forint. Ezt követően Fördős és Pető olyan adósságspirált indított be, ami egyre nehezebben kezelhető helyzetet okoz. Az önkormányzat jelenleg 1 milliárd forintot meghaladó folyamatos hiánnyal küzd. Elkerülhetetlen további hitelek felvétele, annak ellenére, hogy az önkormányzati adósságrendező eljárás keretében – ahol gyengén lobbiztak a helyi vezetők - az állam sok százmillió forint visszafizetését átvállalta.
Ma már hitel hitel hátán, s a helyzetet tovább nehezíti, hogy rendkívüli mértékben beszűkültek a felújítási és fejlesztési források.
A jelenlegi pénzügyi viszonyokat jól jellemzi, hogy október 7-én az önkormányzat bankszámláján mindössze 151 millió forint volt, miközben a lejárt tartozások összege elérte a 226 millió forintot!
Mindezt nehéz beállítani sikernek vagy felelős gazdálkodásnak.
Ezt már nem lehet bóthozással, nyócévezéssel, meg efféle sületlenségekkel elfedni.
A jelenlegi városvezetés azonban nem csak a gazdálkodás terén sodorta a várost az ellehetetlenülés határára.
Minden téren rendnek nevezett káosz uralkodik.
Választási fogadkozásaik ellenére nem jöttek létre újabb munkahelyek, jelentősen gyengült a város eltartó képessége.
Meredeken növekednek a szociális különbségek.
Az önkormányzati hivatalban rémtörténetek keringenek a vezetés alpári stílusáról, emberi érzéketlenségéről. A kipróbált szakembergárdát megtizedelték, a hozzáértés helyett a személyes kötődés vált a legfontosabb kiválasztási szemponttá. Minden területet elleptek a haverok, mert nem a szakértelem és hozzáértés számít. (Jó példa erre a művelődési központ új igazgatójának megválasztása körül kialakult botrányos helyzet, amikor még Fördős és Pető saját emberei is azt mondták: ezt már nem!)
A városfejlesztés és -üzemeltetés anomáliái jól tükrözik a városban uralkodó rendetlenséget.
A mélygarázs-ügyről már sok szó esett. Most csak annyit, minden bizonnyal megáll majd a szabotőrök büntetőjogi felelőssége.
A felújított Széchenyi utca kész akadálypálya. Nagy kaland túljutni rajta.
A vasút rekonstrukciója mintapéldája a szervezetlenségnek és felelőtlenségnek.
Sok ember munkahelye került veszélybe az átgondolatlan és elhúzódó építkezés, a menetrendek kiszámíthatatlansága miatt.
Ám az igazi skandalumnak a mobilgát megépítése ígérkezik. Arról ugyanis eddig nem beszélt senki, hogy a történelmi korzó áldozatul eshet, és hogy a gát csak a 2006-os csúcsig véd, miközben a mostani árvíz ezt meghaladta. Amihez csak hozzányúlnak, balul üt ki! Az emberek látszólag örülnek az ingyenes parkolásnak, ugyanakkor magukban szörnyülködnek a városra szabadított áldatlan állapotok miatt. Összegezve: alkalmatlan polgármesterünk és alkalmatlan városvezetésünk van.

2. Az állami és önkormányzati struktúrában bekövetkezett jelentős változások milyen hatással vannak a város életére, fejlődésére?

Magyarország ismét pártállam. Újra van egypártrendszerünk, újra van Vezérünk. Fördősék feladata a centralizálást szolgáló parancsok szolgai végrehajtása, az önkormányzatiság felszámolása, a város vagyonának államosítása, a váci polgárság szemmel tartása. Az új rendszer nem a hozzáértést, hanem a politikai vakhűséget jutalmazza. Az új pártállami struktúrák kialakulásának időszakát éljük, amelyben a hatalom legfőbb ellensége a nyilvánosság, az önálló véleményalkotás és a civil kezdeményezés.

3. Az Önök megítélése szerint a várost irányító kormánypárti koalíció hogyan sáfárkodott önkormányzati többségével?

A többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció az elmúlt három évben úgy gondolta, joga van a város kisajátítására, annak teljes terjedelmében való birtoklására, saját silány képére formálására, tönkretételére, s mivel megtehette, meg is tett
Önkormányzati tevékenységünk elsősorban a többségi döntések befolyásolására, a végrehajtás kontrolljára és a közvélemény folyamatos tájékoztatására irányul. A frakciót felkészült szakértők segítik. Ennek eredményeként minden fontos városépítési kérdésben kiérlelt, jövőbe mutató válaszunk van. Készen állunk a város újbóli irányítására, az általunk elkezdett korszakos fejlesztések folytatására. Programunkat a város gazdasági-társadalmi-kulturális életét reprezentáló civil szervezetekkel és elismert szakmai személyiségekkel közösen dolgoztuk ki.

4. Frakciójuk hogyan járult hozzá Vác gazdasági, kulturális, sport- és művészeti életének fejlődéséhez, a helyi közösségi élet, a civiltársadalom gazdagításához? Képviselő-testületi döntéseknél minden esetben sikerült a pártpolitikai érdekük fölé helyezni az összvárosi célokat?

Az MSZP frakciója az elmúlt három esztendőben lehetőségeihez képest mindent megtett a jobboldali tömb politikai, szociális és városfejlesztési ámokfutásának befolyásolására.

5. Az ötös skálán milyen érdemjegyet adnának frakciójuk önkormányzati tevékenységére?

Szakmaiság, hozzáértés és alternatíva-nyújtás szempontjából a frakció tagjai kiválóra vizsgáztak, a törvényességet minden szempontból betartva, rendkívül aktív ellenzékként dolgoztak a város érdekében. A kritikai attitűdöt és az ellenőrzési tevékenységet jónak ítéljük, bár egyes esetekben célravezetőbb lett volna a határozottabb hangnem és fellépés.

6. A jelenlegi önkormányzati ciklus záróévében mit tartanak a legfontosabb megvalósítandó célnak, feladatnak?

Legfontosabb feladatnak a gazdasági-pénzügyi konszolidációt, a további rombolás megfékezését, az újabb munkahelyek létrehozását, a leszakadó rétegek fokozottabb támogatását, valamint a város vezetésében a felkészültség és tisztesség újbóli érvényre juttatását tartjuk.


Dr. Bóth János
az MSZP váci frakcióvezetője

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila Pető TiborFidesz KDNPváci önkormányzatWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum