VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Kinek van többsége? (amiről mélyen hallgatnak) – sajtótájékoztató 2013.10.21.
Felvitel dátuma: 2013. október 23., szerda
A szeptemberi időközi választás bebizonyította, hogy a jelenlegi vezetés elvesztette többségét Vácon. Erre a szeptemberi ülésen az volt a válasz, hogy a testületben megvan. Bár a művelődési központ igazgató választása már ezt is cáfolta, a helyzet most októberben megismétlődött és súlyosabbá vált.

Maga Fördős Attila adta ennek újabb bizonyítékát, mikor 2013.10.17-én, októberi ülésünkön egy sunyi és gyáva módosító indítványt terjesztett elő helyben, puccsszerűen.
Azt állította, hogy dr. Bánhídi Péter egészségügyi bizottsági elnökkel szemben megszűnt a többség bizalma, ezért le kell váltani és dr. Jakab Zoltánt javasolta a helyére. A szocialista frakció és a Pro Urbe frakció vitatta az állítást, és mélyen elítélte a megalapozatlan, egyértelműen bosszú ízű javaslatot. A tiltakozó frakciók bejelentették, hogy nem vesznek részt e silány politikai színjátékban.
S mi lett a titkos, urnás szavazás végeredménye: 15 képviselő közül 10 vette fel a szavazólapot, 9-en szavaztak és 7 támogató szavazatot kapott a Fördős javaslat, a szükséges 8 helyett. Tehát sem egyszerű, sem minősített többsége nincs a város vezetésének.

Dr. Bánhídi Péter maradt az elnök, dr. Jakab Zoltán pedig a megérdemelt júdási sorsra jutott.
Dr. Jakabnak folytatódott lejáratódási folyamata.
Már a „30 ezüstpénzhez”, a bizottsági elnöki poszthoz sem jutott, de a politikai öngyilkosság megtörtént: ismételten elkötelezte magát a szélsőjobbos polgármester mellett, mint állítólagos baloldali (sem az MSZP-nek, sem a frakciónak már nem tagja) és ezt a jobboldal sem díjazta.
A kilenc szavazó a 7 Fidesz-KDNP-ésből, a JOBBIK-os Kászonyi Károlyból és dr. Jakab Zoltánból állt. Alaposan feltételezhető, hogy dr. Jakab nem szavazott maga ellen, tehát a fennmaradó 8 fő szavazóból ketten nem támogatták őt: vagy két Fidesz-KDNP-tag, vagy a JOBBIK és egy Fidesz-KDNP- tag.
Egyértelmű, hogy már a jobboldalon is kiveri a biztosítékot a helyi politikai Júdás amoralitása.
Megfogalmazható az is, hogy etikai és morális szempontból lényegében három oldal jött létre: jobboldal, baloldal és a sötét oldal. Aki ez utóbbival szövetkezik, rövidtávon még talán érhet el eredményt, de hosszabb távon biztos elbukik.
Ez a 2010-es váci önkormányzati választáson is bekövetkezett. De vannak, akik nem tanulnak…..
S vannak, akik megpróbálják manipulálni a nyilvánosságot például úgy, hogy a város hivatalos honlapján a testületi ismertetőből kihagyják a történteket, mintha nem is lett volna ez a szégyenletes botrány. Mivel nyilvánosan történt, mi a teljes jegyzőkönyvi kivonatot nyilvánosságra hozzuk, s követeljük a korrekt tájékoztatás elmaradásának kivizsgálását!

Dr. Bóth János
MSZP frakcióvezető

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila Pető TiborFidesz KDNPdr. Jakab Zoltán


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Polték nyomoznak az Orbán-család csalássorozatának az ügyében
Az első hírek arról szóltak, hogy Orbán Viktor vejének a cége 2011-2015 között csalással jutott uniós forrásokhoz, ezért 12 milliárd forint visszahívására tett javaslatot az Európai Csalás Elleni Hivatal. Polték ma azt közölték, hogy az ügyészségi vizsgálat 2009-2014 közötti időszakról szól, három pályázatot érint és már 13 milliárdos visszafizetésről szólnak a hírek.

A kulturális intézményeket a sokszínűség szolgálatába kell állítani
Az MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

A cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi István
Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét választották meg a világ cirkuszművészetének nagykövetévé a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon. A megtisztelő címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus még nem nyerte el. Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréséért és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntette ki a monacói hercegnő által elnökölt szövetség.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum