VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

A szánalmas magyarázkodás folytatódik és önkényeskedéssel bővül – Sajtótájékoztató 2013.11.18.
Felvitel dátuma: 2013. november 18., hétfő
A szánalmas magyarázkodás folytatódik és önkényeskedéssel bővül:
Sajtótájékoztató 2013.11.18.

1. November 15-én sajtótájékoztatót tartott a váci városvezetés, mert úgy tűnik november 13-án az ES Tv Nagyító című műsora révén nagyon leégtek és a szakmainak álcázott hazudozás így folytatódott.
Természetesen Fördős úr a lényegről mélyen hallgatott: a jelenlegi nyilvános likviditási jelentés alapján önkormányzatunk bankszámláján november 14-én 59 millió Ft volt, a lejárt tartozásunk pedig 227 millió Ft. S ez a csődállapot fennáll már hónapok óta.
Ez töményen a Fördős rezsim pénzügyileg.

Pető úr tájékozatlansága sem mindennapi.
Állandóan leragad a „ketreceinél”. Azt állítja, hogy az előző két ciklusban csak a strand sátortetős sportfejlesztése volt. Az emlékeim szerint a 120 millióba kerülő nagy műfüves pálya az „Iskolavárosban” vajon mikor épült, Pető úr?
Tájékoztatom, hogy a szocialisták ideje alatt, és még nagyon sok mindent építettünk, Önökkel ellentétben.
Javaslom tanulmányozza ezeket, s rájön, hogy mire van alapvetően szüksége az embereknek. Például utakra…..

2. Korábbi sajtótájékoztatónkon jeleztük, hogy szociális érzéketlenséget tapasztalunk a jelenlegi jobboldali többség részéről, s ezért javaslatokkal élünk a rászorultak problémáinak enyhítése érdekében.
Három szociális jellegű és egy önkormányzati cégek helyzetét javító előterjesztést készítettünk, és az SZMSZ által előírt határidő előtt benyújtottuk a jegyzőnek.
Az már gyanús volt, hogy a bizottságok nem kapták meg az anyagokat, de az igazi botrány az, hogy az önálló képviselői indítványainkat ki sem küldték a testületi anyaggal.
A kiküldés előtti napon ugyan kaptam egy elektronikus levelet, hogy vannak szakmai kifogások, de ez a jogszabályok alapján nem lehet akadálya a kiküldésnek.
A szakmai kifogásokra válaszoltam, s határozottan követeltem az előterjesztések kiküldését. Ennek ellenére a jegyző önkényesen, hatáskörén túllépve, a joggal visszaélve megakadályozta a kiküldést.

A jogszabályok szerint a jegyző gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról. Ez nem tartalmaz olyan hatáskört, melyben a jegyző a képviselő előterjesztői jogát korlátozhatná.
Természetesen a testület a napirend elfogadásánál – a jegyző észrevételei alapján - dönt arról, hogy tárgyalja-e, ill. a tárgyalás során támogatja-e az előterjesztést?
Tehát itt sérült a képviselők előterjesztési joga és a testület döntési kompetenciája.
A demokrácia igen súlyosan sérült, de hát mit várhatunk a hatalmi betegségben tobzódó Fördős rezsimtől?!

Természetesen a szükséges lépéseket megtesszük a következmények és az előterjesztésekben szereplő fontos ügyek vonatkozásában. Az előterjesztéseinket a benyújtás időpontjában feltettük a honlapunkra (www.vacimszpfrakcio.hu) A SZOCIÁLIS TERHEK CSÖKKENTÉSÉRE BETERJESZTETT JAVASLATAINK címen, itt megismerhetők az önkormányzati cenzúra ellenére.

Ez az ügy is jelzi, hogy míg Budapesten szinte üldözni kezdték a hajléktalanokat, nálunk meg általában a szegények kerülnek sorra. S ez a váci vezetés vallja magát kereszténydemokratának! Folyamatosan bizonyítják, hogy politikailag se nem keresztények, se nem demokraták.
Mi szocialisták a szegénység rendszerszerű támogatását tartjuk elsődlegesnek, de természetesen az eseti akciókat is támogatjuk. A múlt héten például gyerek holmikat adtunk át a Szociális Szolgáltatás Házának. Ma a hajléktalanoknak visz meleg holmit a Kis-váci körzetben és a belvárosban tevékenykedő önkormányzati jelöltünk Gombás Ernő és Terényi Attila urak.
Év végéig újabb akcióval is jelentkezünk.

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila Pető TiborFidesz KDNPváci önkormányzat


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Ne tegyék tönkre a Vörösmarty teret!
Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő a téren tartott sajtótájékoztatóján kedden azt mondta: a Vörösmarty tér a főváros egyik legrégebbi, legszebb és legismertebb tere, s a felújításával kapcsolatban "újra beindult a fideszes hazugsággyár".

5 százalékos áfát a kultúra területén!
Az MSZP öt százalékra javasolja csökkenteni az általános forgalmi adót (áfa) a kultúra egyes területein - közölte az Országgyűlés szocialista alelnöke kedden, a magyar kultúra napján tartott sajtótájékoztatón Budapesten.

Ne alkalmazza a MÁV munka törvénykönyvének módosítását!
Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfői, a budapesti MÁV-székház előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy előző héten az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-t keresték fel, hogy hogy megtudják, alkalmazni fogják-e a "rabszolgatörvényt".
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum