VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

A nyilvánosságnak van még ereje: sajtótájékoztató 2014.02.17.
Felvitel dátuma: 2014. február 17., hétfő
Az egy héttel korábbi sajtótájékoztatómat követően nyilvánosságra kerültek önkormányzati törvényességi problémák, városi érdeksérelmek és mindennek következményei lettek.
Köszönöm a helyi médiának, hogy a nyilvánosság biztosításával a város érdekében előrébb léphettünk.

A városvezetés kénytelen volt reagálni, és korrekciókra is kényszerült.
Természetesen nyilatkozataik maszatolóak, valamennyien mellébeszéltek és valótlanságok közlésétől sem riadtak vissza.
Sikerült elérni, hogy a testületi döntést követő 22-dik napon megjelent a Madách Imre Művelődési Központ igazgatói pályázatának kiírása. A „puccs” eddig tartott.
Érezhető, hogy a jelenlegi vezető nélküli állapot jó Fördős úrnak, mert lehet basáskodni az intézményben, míg nincs új vezető.
S miért nincs megbízott vezető jelenleg sem, erre a részéről túldimenzionált összeférhetetlenség sem ad érdemi magyarázatot.
Hogy erre közben rámegy lassan egy nagy intézmény stabilitása, mintha szándékos lenne, hogy erősítse zsebszínháza pozícióját. Ez cinikus és gusztustalan.
A jó érzésű képviselőknek ezt nem szabad hagyniuk!

A Hivatal arra is rákényszerült, hogy válaszoljon a korábban feltett kérdéseimre.
Ezek lényegét megosztom a nyilvánossággal, mert a válaszok és a levonható következtetések igen tanulságosak.

– Kiderült, hogy nincs a mélygarázs térfelszínének használatbavételi engedélye. A válaszból valószínűsíthető, hogy ha ez Fördős Attilán múlik, nem is igen lesz. Szerintük csak a teljes mélygarázs elkészültével lehetséges ez. Persze ki van táblázva a terület, a nehéz gépjárművek szinte napi szinte rongálják az elkészült műtárgyakat, a hatóságok is intézkednek. Idővel ebből botrány lesz.

– Pető úrtól is kaptam választ a tervezett Duna-parti mobilgát védelmi képességéről: míg korábban 100 cm nagyságú biztonság volt a mértékadó árvízszinthez képest, ez a tavalyi tetőzés miatt lecsökkent 22 cm-re, egyötödére. Egy nagyobb dunai hullámnak mekkora lehet a magassága? S kiadunk erre másfél milliárdot.

– A Holding – igen hosszú idő után – végül írásban kifejtette megkeresésemre, hogy neki nem volt feladata a vagyoni kérdések tisztázása a strandon kiépült sátorszerkezettel kapcsolatban. Pedig volt egy szándéknyilatkozat a városi strandon lévő sátorszerkezet adománykénti átadására a város számára, miután 86 millió Ft-ot adunk a vízilabda egyesületnek. Ennek tudatában döntött a testület a 86 millióról. Palira vettek bennünket Pető úr?
Nem kellene a város érdekében lépni, például a probléma rendezéséig leállítani a finanszírozást? Vagy Ön szerint jól van így?

Szóval, a média segítségével dolgozik a szocialista frakció az előbbieknek megfelelően a városért, bízom benne, hogy továbbra is eredményeket érünk el a média partnerségével.

A válaszadási Kánaán még messze van azért, mert például a Városimázs Kft. gazdasági stabilitásának megteremtését több hónapja szorgalmazom, de nincs válasz. Úgy látszik, hogy Fördős úrnak ez a másik „homokozója” nehezen kezelhető a Holding részéről, de én bíztam a felügyelő bizottság balesetekben edzett, mentős vezetőjében, Balkovics úrban. Csalatkoznom kellett.

Viszont nem csalódtam a város – Fördős Attila által előterjesztett – 2014. évi költségvetési tervezetében. Már a bizottsági előterjesztéseknél meghökkentő megállapítást tett: …a költségvetés egyensúlya biztosított.
A laikusokat etetheti ilyen szakmai dőreséggel, még a feltételes mód is a vakmerőség kategóriájába tartozna.
A lényeg: a város éves költségvetése az előző évhez képest közel egymilliárddal zsugorodik; továbbra is hitellel élünk majd folyamatosan, egyre nagyobb pénzügyi feszültségek mellett; az adóterhelés nőtt a vállalkozóknál.

Prognosztizálható, hogy ugyanolyan forráshiányos, működési gondokkal teli év vár ránk, mint amilyen a 2013-as év volt, az adósság átvállalásának ellenére is. Jelentős, a működési finanszírozási forrás növekedéséről nem beszélhetünk 2014-re vonatkozóban. Az alkalmazott feladatfinanszírozásra erősen jellemző a forráshiány.
Az előírt működési hiány nélküli költségvetés létrehozása jelentős gondot okoz.
Várható, hogy újra növekszik majd a következő évekre átvitt adósság. Az eddigi ÖNHIK-ikre alapozni nem lehet, egy városnak ilyen kegyelemkenyéren élni megalázó.
Tervezett felújítások, fejlesztések forrásai teljesen bizonytalanok.

További konkrétumokkal a ma esti deákvári fórumon szolgálhatok.

Dr. Bóth János
MSZP frakció vezetője

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila Pető TiborMIMKváci mélygarázs, váci holdingváci mobilgát váci strand váci uszoda váci költségvetés


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

A budapestiek szavazhatnak a 3-as metró akadálymentesítéséről
A Fővárosi Választási Bizottság döntésével lehetőség nyílik arra, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró akadálymentesítéséről - közölte az MSZP fővárosi képviselője csütörtökön Budapesten.

Pócs János nem képviselheti tovább a Jászságot!
Az MSZP jászsági szervezetei maguk és minden jóérzésű ember nevében elutasítják Pócs János fideszes országgyűlési képviselő Facebookra kitett posztját. Pócs János tette alkalmas arra, hogy lejárassa a Jászságot, azokat az embereket, akiket képviselnie kellene, ezért követeljük, hogy kérjen nyilvánosan bocsánatot és mondjon le a képviselőségről!

Adománygyűjtés: csak egy fideszest érdekelt a nélkülözők sorsa
A rászorulók segítésének évről évre egyre nagyobb a jelentősége, mivel ma Magyarországon már több mint 3,1 millió ember él súlyos nélkülözésben az Eurostat legfrissebb jelentése szerint. Emellett minden harmadik gyermek és több mint 1 millió nyugdíjas él szegénységben. Ez azonban egyáltalán nem zavarja a kormánypártokat, mivel az MSZP tegnapi adománygyűjtésén a Fidesz-KDNP 131 képviselője közül csak egyetlenegy adakozott a rászorulóknak.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum