VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Mese habbal, hogy aludjon el kis Balázs helyett Vác város - 2014.03.10-i sajtótájékoztató
Felvitel dátuma: 2014. március 10., hétfő
A szocialista frakció kötelezettsége, hogyha a helyi közvéleményt politikai szándékkal meg kívánják téveszteni, azt leplezze le. A következőkben erről lesz szó.

2014.március 5-én szerdán sajtótájékoztató volt a Városházán.
Itt a következő főbb valótlanságok, csúsztatások hangzottak el:
Fördős úr kijelentette, hogy a városnak március elsejétől nincs adósság állománya.
Ez nem igaz. Önleleplező módon a mai napra, március 10-re kiküldött rendkívüli testületi ülés rendeletmódosítási anyagában ez évre 260 millió Ft kötelezettségvállalás szerepel, aminek nagy része, több mint 220 millió Ft iparűzési adó visszafizetési kötelezettség.
S ez okoz egyébként szabályossági gondot az ez évi költségvetésben, mert nem jelenik meg kiadásként. Ennek önmagában még komoly jogi következményei is lehetnek. Erre többszörösen felhívtam a költségvetés elfogadásánál a városvezetés figyelmét.

Ha tényleg nem lenne most a városnak adóssága, akkor megközelítettük volna a 2010-es állapotot, mikor tartozás nélkül átadtam a városi kasszát, 400 millió Ft plusszal.
De hol vagyunk ettől?
Igaz, hogy az állam kifizette a városvezetés rossz döntéseinek következményeként az általuk 2010 óta felhalmozott 1,5 milliárd Ft adósságot, de ez elkerülhető lett volna.
Nem volt kötelező fenntartani két évig az akkor meglévő intézményrendszert a város bevételeinek radikális csökkenése miatt. Gyávaságból, hozzá nem értésből vállalták a finanszírozhatatlan intézményrendszert, majd azt hazudták, hogy kötelező volt.
Szánalmas, olcsó magyarázkodás, csak a város polgárainak került sokba:
– nem épült út, járda,
– leállt a panelprogram,
– nem fejlődött, sőt visszafejlődött a város.
Ami megvalósult, az még az előző ciklusban indult, a közvilágítási projektet kivéve. Ez azért nagyon gyenge, alul teljesítés.
S amihez hozzányúltak, soha sem volt problémamentes. Szép példája a Zsinagóga mögötti ketrecben a ketrec. Aki először látja nem is érti, s ha megérti, vérmérsékletének megfelelően vagy megdöbben, vagy elküldi melegebb éghajlatra az ötletgazdát.

A Fördős-féle nyilatkozat próbálja magyarázni a magyarázhatatlant: a városi vagyonvesztést.
Hamar eljön az igazság pillanata. A 2010-es költségvetésünk harmadára csökkentéséről, már csak mélyen hallgatni tud.

Olvastuk a tájékoztatóban a titokzatos török befektetők megjelenését. Az ilyen nagy népi etetés már eddig is sokba került. Hasonló indíttatásból, költségeket nem kímélve a város egy helyrajzi számra összevonta a laktanya területét, most újból szét kellene darabolni a területet?!

Nem kerülhető meg a mélygarázs problémája sem.
Erről ma a rendkívüli ülésen lesz szó. A jelenlegi előterjesztés aktualitásának alapja valószínűleg az, hogy miután nem engedte be a múlt heti városvezetői tájékoztatóban agyon dicsért adósság konszolidációba a mélygarázs állam általi finanszírozását a kormány - s ezzel le is írta Fördős Attilát -, Ő a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordult.
A minisztérium felszólította, hogy adjon be egy megfelelően alátámasztott kérelmet, hogy a hitelt engedélyezésre tovább vigyék. De ez már városi hitel lenne, két milliárdot meghaladó öt milliárdos költségvetés mellett! Jellemzően erről eddig bizottsági megtárgyalás nem volt, a korábbi hasonló tárgyalás állami finanszírozásról szólt.
Egy ilyen volumenű hitel a város fejlődésének hosszú távú lehetőségeit lehetetleníti el.
Itt konszenzus kellene, de nincs erre városvezetői törekvés.

Azonban az nagyon valószínű: ha 2010-ben a Fördős vezette jobboldal nem akadályozza meg a mélygarázs beruházás befejezését, akkor az ma már működne, nem lenne közlekedési káosz, a tervezett lízing konstrukció is jobb volt a város költségvetése és fejlesztése szempontjából, mint a mostani hitelfelvételi megoldás. A mostani számok alapján a bekerülés is nagy valószínűséggel kedvezőbb lett volna.
Ismételten bebizonyosodik, hogy komoly hátrányokat hozott a városnak a 2010-es önkormányzati választás.
2014-ben lehet korrigálni.

Dr. Bóth János
frakcióvezető

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila váci mélygarázs, váci költségvetésWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum