VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Vác: újabb várospolitikai bűnök körvonalazódnak - 2014.03.24-i sajtó tájékoztató
Felvitel dátuma: 2014. március 24., hétfő
1. 2010 óta hány új befektető jött Vácra?
Hány új munkahely teremtődött?
A helyi adók bevétele – az újonnan kivetett építményadót leszámítva - csökkent.
Van is sírás-rívás a városvezetésben, folyik a felelősség másokra hárítása, a vezetői tehetetlenség és a hozzá nem értés leplezése.
S ha tehetik, még a bajt is fokozzák.
Jó példa erre a mélygarázs befejezésének akadályozása.
Vácnak a 19. század óta, ahogy folyamatosan iskolavárossá vált, állandó törekvése volt a felsőoktatás megteremtése, elősegítése Vácott is. Ez kifejeződik a most is érvényben lévő stratégiai dokumentumokban: az oktatási koncepciónkban, a városfejlesztési operatív programban, az integrált városfejlesztési stratégiában.
Több próbálkozás volt a felsőoktatás megtelepítésére, de nem volt szerencsénk.
Ebbe valószínűleg belejátszott Budapest közelsége is.
A közelmúltban a katolikus főiskola Vácra jövetelében egy tűzeset, dr. Beer Miklós püspök úr kockázatvállalása és az akkori szocialista városvezetés pozitív hozzáállása segített.

Az 1990-es évek vége óta egy meggondolatlan magánbefektetői elképzelés gyors bukása létrehozott egy nagy építészeti szégyenfoltot városunkban, az ún. Váci Pláza torzóját. Azóta sem a város, sem a sokadik új tulajdonosi kör nem tudott vele mit csinálni.
Mi meg az idegenek előtt folyamatosan magyarázkodunk és szégyenkezünk a rom épület miatt.
Ez év elején egy új tulajdonos,a Sunyside Real Estate Investment Kft. megkereste a Polgármesteri Hivatalt és Fördős Attilát, hogy a város adjon ki egy támogató nyilatkozatot a „Vác Pláza” épülete vonatkozásában, amit egyetemként, kollégiumként (300 fő), továbbá kereskedelmi irodaként alakítanának át több mint 5 milliárd Ft-os befektetés során. A befektető partnere a PDSU Közép-Európai tudományos alapítvány Cambridge és Zaragoza jövő egyetemi modelljét kívánja hazánkban meghonosítani.
A befektető komoly nemzetközi ingatlan piaci szereplő, megküldte a már megvalósult és folyamatban lévő projektjei fényképes és adatokkal alátámasztott, ellenőrizhető listáját.
Az Alapítvány alapító egyeteme a New York Államban 1974-ben bejegyzett, egyházi akkreditációjú Pro Deo State University.
A beruházás önereje 73 %, a többi uniós forrás. Ez utóbbi miatt időbeli kötöttségek vannak.
Mi történt a bejelentkezést követően kis városunkban?
Úgy kell, hogy fogalmazzak: beindult az üggyel kapcsolatban – feltételezhetően városvezetői antipátiára alapozott – rendszerszerű trehányság. Az ügyet csak városrendezési kérdésként kezelték, a gazdája a főépítész lett, akinek az előterjesztés szerint a legfőbb problémája a kialakítandó egyetem magyarországi akkreditációja volt. Ez így abszurd és nem is a főépítész kompetenciája.
Tudni kell, hogy bizottságot a polgármester hívhat össze, illetve az elnöke, ha van tudomása az ügyről.
Először a Városfejlesztési Bizottság tárgyalta a főépítészi előterjesztést a februári testületi ülés előtt. Az ülésen az előterjesztő visszavonta az anyagát, és a felmerült kérdések miatt hatástanulmányok készítését írták elő. Az oktatási szakbizottság nem tárgyalta a projektet, valószínűleg nem is tudott róla. Így februárban nem volt a kérdés a testületi ülésen, napirenden.
A projekt gazdák több millióért az előírt határidőre elkészítették a hatástanulmányt (120 oldal) a márciusi testületi ülés bizottsági időszakára viszont a bizottságok nem tárgyalták.
Vagy nem tudtak róla, vagy ilyen utasítást kaptak az illetékesek.
Testületi ülésre viszont –feltehetően a látszat kedvéért- bejött egy semmitmondó egyoldalas anyag a támogató nyilatkozat kiadásáról. Aki először ezzel szembesült, az a képviselő nem tudta hova tenni a dolgot, és nem tudott érdemben dönteni. Az ülés előtti napon az Ügyrendi Bizottság azt javasolta, hogy másnap a testület ne tárgyalja az előterjesztést, csak az áprilisi bizottságik után kerüljön az áprilisi testületi ülésre. Viszont március végére ha nincs városi támogató nyilatkozat, nincs EU-s projekt támogatás.
Frakciónk a tárgysorozatba vételi szavazás előtt kérte, hogy az ülésen jelenlévő projekt képviselőket nyilatkoztassák arról, hogy a tárgyalás és döntés elhalasztása ellehetetleníti-e a projektet?
Miután Fördős Attila, mint ülésvezető ezt nem tette meg, mi kikapcsoltuk a gépeinket és nem vettünk részt abban a várospolitikai gyalázatban, hogy ne legyen az ülésen tárgyalás.
Ezek után úgy tűnik az egyetem lehetősége már elment, de lehet majd helyette talán kamion mosó, kamion parkoló. Hát ez a Fördős-i, kereszténydemokrata színvonal.

2. Visszatekintve az elmúlt évtizedekre, megállapítható, hogy a kereszténydemokrata irányultságú városi vezetés úgy látszik történelmi hagyományt csinál abból, hogy „ráront városára”.

1990-1994 között Kosdnak átadattak több száz hold erdőt, mely évtizedek óta már Vác közigazgatási területéhez tartozott. Megpróbálták szétverni az iskolavárost, a középiskolák szérűskerti kitelepítésével. Azóta sincs befejezve a Szérűskert kiépítése, az előbbiekben vázolt egyetemi kampusz megakadályozásával ez most hosszú időre megint kútba esett.

A legújabb kultúrharc, mely feltehetően szubjektív alapon Fördős Attila fejében tombol, folyamatosan támadja a Váci Szimfonikus Zenekart a már megítélt támogatások tavalyi és
idei ki nem fizetésével. Nem kell szeretni Farkas Pál karnagyot Fördősnek, de a város egyik legjelentősebb kulturális értékét képező zenekart, mely az idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját - szép kis jubileum! - anyagilag ellehetetleníteni, ill. Vácról elüldözni újabb várospolitikai bűncselekmény. A Fördős Attila által felhozott, szerintem mondva csinált indokok, adminisztrációs hibák, melyre a kifizetések megtagadását alapozza, olyan városvezetői pitiánerség, ami totális alkalmatlanságát tovább erősíti.


Dr. Bóth János
MSZP frakcióvezetőWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum