VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

VÁCI „ELMÚLTNÉGYÉV”
Felvitel dátuma: 2014. május 12., hétfő
Fördôsék menesztésének okai:

1. Fördősék az „elmúltnégyévben” nagy átéléssel vettek részt az önkormányzatiság szétverésében, a diktatúra alapjainak lerakásában, a város jogainak és lehetőségeinek csorbításában, leépítésében.

2. Vác „elmúltnégyéves” hanyatlásában nagy szerepet játszott a helyi „bőrkabátos-makkoscipős kulturális forradalom”. Fördős, Pető és Mokánszky e téren is túlsúlyra juttatta a megosztó, slamposító középszert.

3. Fördős stílusa sok mindent elárul. Természetesen nem arról van szó, hogy esetleg részegen fetreng a parkban. De arról igenis szó van, hogy a polgármester nem kezelheti alattvalóként a tőle függő beosztottakat.

4. Fördősék – bár tagadják – előre látták, hogy saját kormányuk az önkormányzatiság brutális korlátozására készül. Pontosan tudták, hogy a „több, mint kormányváltás” programjával mire készülnek a „jobbanteljesítők”. Az előző önkormányzati kampányban elhazudták, hogy céljuk és feladatuk nem más, mint az önkormányzat leépítése. A következmény ismert: a város költségvetése 15 milliárdról 5 milliárdra zsugorodott, a vagyonvesztés – bár folyamatosan mosakodnak s bűvészkednek a számokkal – letagadhatatlan. Az oktatás és egészségügy soha nem látott mélységek felé zuhan, csökken a munkahelyek száma, fokozódik a létbizonytalanság s egyre nagyobb a rendetlenség a városban. Romlik a közhivatalok, a közszolgáltatások s a közbiztonság megítélése és Vácott is a banánköztársaságokra jellemző korrupciós viszonyokkal kell szembesülnünk. A 2013-as zárszámadás adataiból is kitűnik, hogy a jelenlegi városirányítás nem képes megállni a saját lábán.

5. Az önkormányzat Fördősék által felhalmozott adósságainak kormány általi átvállalása lényegében a város javait felélő városvezetés kimenekítése a politikai és köztörvényes fenyegetettség állapotából. A diktatúra további építése nem nélkülözheti a Fördős-Pető-féle városvezetőket.

6. Azzal, hogy a kormány az önkormányzati voksolás előtt pénzügyi mentőövet dob Fördőséknek, az eladósodottsághoz vezető okok – a hozzánemértés, a vezetésre való alkalmatlanság – továbbra is fennállnak. A belvárosi mélygarázs elszabotált átadása, az ebből adódó kaotikus parkolási és közlekedési helyzet jó példája a személyes becsvágyból eredő károkozásnak. A város növekedési pályára állítása csak teljes vezetőcserével oldható meg. (Mert, ha valaki nem tud úszni, akkor sem fogja szelni a habokat, ha megfizetik.)

7. A FIDESZ kiszolgáltatta a várost a kirekesztő, szélsőjobbos polgármesternek, aki az ordas eszmék és politikai törekvések radikális szálláscsinálójának bizonyult Vácott. A jövőt ma már – minden kényszeredett elhatárolódás ellenére – együtt építik.

8. A Szérűskertbe tervezett amerikai egyetem letelepedését Fördős arra hivatkozva akadályozta meg, hogy ott ázsiai és afrikai diákok is tanulnának! (Lásd a 7. pontot) Így aztán az öt milliárdos (!) oktatási komplexum helyett épüljön esetleg kamionparkoló vagy kamionmosó?

9. Az első világháborús emlékmű visszaerőszakolása a főtérre a város lakossága által megkedvelt, Makovecz Imre által is támogatott új térszerkezet szétdúlása. Ahelyett, hogy az emlékmű másutt, nem kevésbé méltó helyen való elhelyezésével a várost egy újabb kultikus ponttal gazdagítanánk, tönkretesszük a már meglévőt.

10. Az „elmúltnégyévben” kiépült Fördős-Pető-féle rendszert le kell bontanunk és új önkormányzatot kell építenünk tisztességből, hozzáértésből, szolidaritásból.

2014. április 23.

MSZP Vác Városi Elnöksége

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila váci mélygarázs, váci költségvetésváci oktatás váci I. világháborús emlékmű
Kapcsolodó dokumentumok:
elmultnegyev.pdfWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum