VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2014.05.26.
Felvitel dátuma: 2014. május 27., kedd
A diktatórikus működés jellemzője a rossz döntésekhez való görcsös ragaszkodás és a nem tetsző döntések ellehetetlenítése - sajtótájékoztató 2014.05.26.

A május 22-i testületi ülés mottója is lehet az előbbi – történelmi tapasztalatokra alapozott - megállapítás.
A testületi többség ugyanis fenntartotta – a lakosság határozott ellenvéleményével szemben - a deákvári egyszerűsített körforgalmat. Döbbenetes módon pártpolitikai, presztízsdöntés született ebben a lakosságot erősen irritáló szakmai ügyben. Azok akik megszavazták, felelősséget fognak viselni minden ezután előálló, a körforgalom fennmaradásából eredő problémáért.

Az egyszerűsített deákvári körforgalom fennmaradása és további egymillió Ft+ÁFA ráköltése mellett döntött: Fördős Attila(KDNP), Mokánszky Zoltán (KDNP), Kriksz István (KDNP), Pető Tibor (Fidesz), Kovács Ágnes (Fidesz), Balkovics Péter (Fidesz), dr. Schmuczer Istvánné (Fidesz), Kászonyi Károly (Jobbik).

A baloldal az őszi önkormányzati választás után, – ha felhatalmazást kap - szakmailag megalapozottan e területen is rendet tesz. Megszünteti az ésszerűtlen, a közlekedést nehezítő, a lakosságot bosszantó egyszerűsített körforgalmakat, a kisvácit kivéve.

S ha már a közlekedésnél tartunk, talán itt ártott legtöbbet Vácnak a Fördős-rezsim. A buszközlekedés radikális menetrendi változtatásának kezelésénél is tetten érthető a hatalmi görcs, a józan lakossági javaslatok elutasításában.
Testületi ülésen szóba került, hogy a nehéz helyzetű sejcei területet újabb önkormányzati csapás érte a buszközlekedés járatszám csökkentésével, mert a megkérdezésük nélkül, íróasztal mellett hozott döntések az iskolás gyerekeiket csellengésre kényszeríthetik, és a még munkába járók munkahelye is veszélybe kerülhet.
A lakossági felvetésre a válasz: várjunk két hónapot, s majd a tapasztalatok után változtatunk, ha úgy látjuk. Ha addig gond lesz, kit érdekel? A rossz döntésen való változtatás - az előbbi körforgalmi példa alapján - a jelenlegi városvezetésnél nagyon kétséges. Ezt, a választópolgárt semmibe vevő gyakorlatot is természetesen megszüntetjük.

A sajtótájékoztató alapgondolatára teljességgel rímel a jövő hétre 2014.06.02-re összehívott rendkívüli testületi ülés.
Indokolása hihetetlenül álságos és cinikus. Született ugyanis a testületi ülésen három olyan testületi döntés, mely nem tetszik Fördős Attilának, s azt mondja, hogy a döntések az önkormányzat érdekeit sértik. Erre törvényi lehetősége ugyan van, de morálisan ezzel mélyre süllyed.
A politikai oldalán állók is vele szemben szavaztak, ez is jelzi, hogy akkor valami komoly gond van.

Nem támogatott a testület egy olyan együttműködési megállapodást a csörögi hulladéklerakóval kapcsolatban, melyben szakmai előkészítés, gazdasági elemzés nélkül egy ismeretlen nyíregyházi cégnek, pályáztatás nélkül 15 évre lehetőséget ad - anyagi ellentételezés nélkül - a depónián keletkező gázok ártalmatlanítására. Más önkormányzatoknál vannak előnyös megoldások, ennek alkalmazására kísérlet sem történt. Ez a város érdeke? Vajon kinek jó ez?!

Nem támogatta a testület a Váci Világi Vigalom pótfinanszírozását.
A jóval 20 millió feletti önkormányzati támogatás miért nem elég?
A jelenlegi összeg februárban már ismert volt, s most, amikor két hónap sincs a rendezvényig, jön egy több milliós többlet igény, mikor szinte defláció van. Vagy a főszervezővel van a baj, aki a Városimázs Nonprofit Kft.-t már három éve veszteségesen működteti?!
Arról nem is beszélve, hogy tavaly is pluszos volt a rendezvény, és a város költségvetési egyensúlya a vigalom idejére felborulhat. Kinek vagy kiknek érdeke ez?!
Nem támogatta a váci testület egy EU-s pályázati tanulmány elfogadását, mely elvben költségcsökkentésről, hatékonyság növelésről szólt. A szakmai készítője nem volt jelen, érdemi, számszerűsített javaslatokat nem tett, „kilóra” volt megírva. Ennek alapján fizessenek ezért a tanulmányért?! Vajon kinek lesz ebből anyagi előnye? A városnak nem. Eléggé bűzlik a dolog.
Mi ebben a városellenes cirkuszban nem veszünk részt.
Az ülés egyébként gerincpróba is lesz.
Ismert, hogy ki hogyan szavazott a rendes ülésen a többségi elutasításnál. A politikai gerincpróba eredményére biztosan kíváncsi lesz a nyilvánosság.

Befejezésül: a diktatórikus politikai működés kriminalizáló vetületével is kell foglalkoznunk. Fördős úr – hatalma vesztésének közeledtével - egyre kevésbé viseli el a politikai kritikákat, s úgy gondolja, hogy magánindítványával, mely révén rágalmazási feljelentést tesz az MSZP elnöksége által jegyzett szórólappal kapcsolatban, célt ér el.
Egyrészt a demokratikus erőket ezzel nem lehet megfélemlíteni, sőt megerősítést kaptunk, hogy jól látjuk a politikai helyzetet. Az ingyen reklámról nem is beszélve.
Felhívom Fördős Attila figyelmét arra is, hogy érdeklődhetne a jegyző asszonynál, kinevezettjénél, hogy milyen ügyészségi döntés született az ő hasonló magánindítványára!
Ezt korábban nem kívántam nyilvánosságra hozni, hogy ne romboljam a jegyző asszony szakmai tekintélyét, melyről természetesen megvan a véleményem.
Miután a jegyző az elmúlt év őszén megakadályozta a szocialista képviselők három, a rászorultak és a város érdekében benyújtott önálló képviselői indítványok testület elé terjesztését, azt feltételeztem nyilvánosan, hogy politikai megrendelést teljesített. Ezért Fördős úrhoz hasonlóan, feljelentett. A feljelentéssel szemben panasszal éltem, melynek az ügyészség helyt adott, a panaszt alaposnak ítélte. Az indokolásban többek között megfogalmazta: „A feljelentésben foglaltak kritikaként értékelhetők, becsület csorbítására azonban nem alkalmasak. ………. A közhatalmat gyakorló személyeknek vállalniuk kell, hogy a kritika megengedhetőségének határai tágabbak, mint a magánszemélyek tekintetében.”

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila Pető Tibor Mokánszky Zoltán Kovács Ágnes Kriksz István Balkovics Péter dr. Schmutzer Istvánné Kászonyi KárolyWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum