VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Már a „családi ezüst” sincs meg – a váci MSZP sajtótájékoztatója 2014.06.23.
Felvitel dátuma: 2014. június 23., hétfő
Már csak két munkaterv szerinti ülés van hátra ebből az önkormányzati négyéves ciklusból, s a logika szerint az idő előre haladtával, a tapasztalatok bővülésével emelkednie kellene az önkormányzati működés színvonalának.
A váci városvezetés ezt is képes gyakorlatával megcáfolni.
Lássuk példaként a legutóbbi június 19-i ülés történéseit, tartalmát és a levonható következtetéseket.

Milyen viszonyok jellemzik a Polgármesteri Hivatalt, ahol a város vezetői tesznek-vesznek?
Szinte sokkoló volt, mikor Fördős Attila kérdésre válaszolva elmondta, hogy közel négy éve nincs meg a polgármesteri ezüstlánc. Ezt a láncot – mely akár milliós értéket is képviselhet – a 2000-es millennium alkalmából Kozma György vállalkozó adományozta Vác városának. Lábai László polgármester úr ünnepi alkalmakkor viselte, Csereklye Károly úr megőrizte és átadta dr. Bóth Jánosnak, aki egy művészi kovácsoltvas kazettában elzárva őrizte és tovább adta Fördős Attilának. Az Ő elmondása szerint hivatalba lépését követően kifestette irodáját, és ennek során nyoma veszett a láncnak.
Az automatikusan felmerülő kérdések:
Miért nem kapott a képviselő-testület az elmúlt években erről tájékoztatást?
Meddig titkolta volna Fördős Attila ezt a tényt?
Miért nem tett feljelentést?
Milyen vezetői magatartás ez?
Hogyan óvják a város értékeit, vagyonát?
Ez botrány!
A választ valószínűleg a választópolgárok fogják majd ez év őszén megadni.

Érdekes és morálisan lehangoló volt az az ülési közjáték, mikor kiderült, hogy a városvezetés is részt vesz azon a japán úton, melyet csere alapon családok és a baráti társaság szervez, igen komoly magánfinanszírozással.
Fördős úr jelölte ki a hivatalos delegációt, de személyi összetételét nem kívánta elárulni!
Ez komoly hiba volt, ugyanis közpénzből utaznak a delegáltak, több százezer forintos repülőjeggyel. Az egyéni hozzájárulásról sem voltak hajlandók tárgyalni, pedig a költségvetési rendeletünk előírja. Ez is súlyos hiba.
Jól értesültek szerint a két alpolgármester is utazna, talán jó munkájuk végkielégítéseként?
Az ügy további pikantériája, hogy a Fördősi többség már az előző ciklus végén a japán kapcsolat ellen volt. De ha közpénzből utazhatnak, s nekik nem kerül semmibe, csak a családoknak, akkor jó a külföldi kapcsolat?!
Ez szégyen!

Tanulságos lehet Mokánszky úr válasza is, melyet írásban kell megtennie.
A sok százezres fizetése mellett jelentős költségtérítést is kap, s a környékbeli lakók szerint az előbbiek ellenére gyakran látják önkormányzati kocsival.
Van, amikor pilóta viszi, van amikor saját maga vezet, sőt állítják, hogy hétvégéken nála is van az az egyik önkormányzati gépkocsi.
Hogy saját gépkocsival is rendelkezik, az már csak hab a tortán.
Bízunk benne, hogy tisztázni tudja magát, sok bokros teendője és az állítólagos japán út mellett!
Abban is bízunk, hogy Pető úr is válaszol végre - mely egyébként köztisztviselői kötelessége - a testületi ülésen feltett kérdésekre. A szocialista frakció részéről, többek között hosszú idő óta nem kapunk érdemi választ a strandsátorral kapcsolatban. Itt valami nincs rendben, ha ennyire kerüli a választ!

A vezetők működési problémáin túllépve, súlyosak a Fördősi többség lakosságot érintő egyes rossz döntései is.
Ilyen volt a közfelháborodást keltő buszmenetrend megváltoztatása, melynél visszaléptek, mert érezhették az ellenzők kritikus tömegét.
De nem tették ezt az egyszerűsített körforgalmaknál. Meg is lett a gyümölcse. Azon kívül, hogy nem változott az általános elutasítottság, az állatorvosi beteg lovat jelentő deákvárinál már a gombhoz varrják a kabátot: megerőszakolták a közutat a járdák terhére, majd hídbővítésre kényszerülnek, hogy a gyalogos is tudjon közlekedni, ha már eddig tudott. S kerül ez, amibe kerül!
Ez is botrány!

De a többi városrész sem marad ki a jóból!

Alsóvároson a távfűtőmű mellett egy faapríték hőerőmű épülne. Hogy az itteni lakosságot nem kérdezik, nem tájékoztatják a tervekről, azt mutatja, hogy magasról tesznek a polgárokra.
Remélem, a polgárok is viszonozzák ezt a magatartást, de remélem, hogy előtte a civil szféra felébred és kikényszeríti a minimális szóba állást.
A Belvárosiak megkapják ajándékként a Főtéren újonnan kialakított parkolókat, és további rombolás is várható.

Mindenkit érint, aki szereti a Váci Világi Vigalmat, hogy a program szerint sikerült elüldözni a rendezvényről a 30 éves Váci Szimfonikus Zenekart.
Ez egy negatív bravúr.

A szociális bérlakásban lakók, a rászorultak, a szegények vegzálására is hoztak egy arcpirító rendeletet, amelynek megszavazásban a gyalázat miatt nem is vettünk részt.
Erről majd egy külön sajtótájékoztatón szólunk.

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila Pető Tibor Mokánszky Zoltán váci körforgalom váci buszmenetrend váci uszoda váci polgármesteri ezüstláncWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum