VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Váci önkormányzati nyárelő, hatalmi túltengéssel és szociális érzéketlenséggel – sajtótájékoztató 2014.07.07.
Felvitel dátuma: 2014. július 7., hétfő

Mielőtt az általam elmondottakkal kapcsolatban, a későbbiekben Pető úr ismét gyűlöletkampányról értekezne, előrebocsátom: ismét bizonyítható tényekről lesz szó.

A képviselő-testület felelősen gondolkodó tagjai kikényszerítették, hogy a város ismét kiírja a művelődési központ igazgatói posztjára a pályázatot.
A városvezetésnek ezzel ellentétes indítványa volt, amelyet a testület végül is leszavazott, így a pályázat ismét kiírásra került.
Ilyenkor a képviselők betekinthetnek a leadott pályázatokba. Van egy nyilvántartás, ahol aláírjuk, hogy ezt megtettük, és hogy ez mikor történt. Élve a lehetőséggel, ami egyben képviselői kötelességem is, szerettem volna megnézni a pályázatokat. Nem mindig teszek így, mert ha a bizottsági ülésen vagy más módon megfelelően tájékozódhatom, akkor nem szükséges külön is betekintenem az anyagokba.
Mivel a művelődési központ már egy éve vezető nélkül működik, ennek minden hátrányos következményével, fontosnak ítéltem az elsődleges forrásból való tájékozódást.
Előre jeleztem a Hivatalnak, hogy képviselői kötelességemnek és jogaimnak megfelelően kívánok eljárni és ehhez biztosítsák a feltételeket. Azt kérték, várjak egy napot , mert akinél a pályázat megtekinthető, aznap nincs a Hivatalban!
Ez már önmagában is furcsállható és a képviselői munka akadályozásaként fogható fel.
Ezt követte az újabb abszurd mozzanat. (Mintha csak színházban lennék, és a szemem előtt játszódnának le a diktatúrákra jellemző jelenetek.)
Kérésemre, miszerint szeretném megtekinteni a pályázatokat, közölték, hogy az nem lehetséges, mert ahhoz kell (!) a Jegyző Asszony hozzájárulása is. Írjak alá egy ilyen irányú kérelmet. Először sarkon akartam fordulni, de győzedelmeskedett a kötelességtudat. Aláírtam a kérelmet, amelyet a Jegyző Asszony távollétében az Aljegyző Kisasszony engedélyezett.
Felmerül a kérdés: ha bent van a Jegyző, de nem ad engedélyt, vagy az Aljegyző az ő távollétében nem meri engedélyezni a betekintést, akkor megfoszthatnak törvényben biztosított jogaim és kötelezettségeim gyakorlásától?
A törvény szerint nekik az a feladatuk, hogy segítsék, és ne akadályozzák a képviselők munkáját. Úgy gondolom, a Fördős-féle diktatórikus városirányítás a hatalmi túlkapások olyan szintjére jutott, amely már alapjaiban veszélyezteti az önkormányzat (demokratikus) működését. Felszólítom a polgármestert, hogy fegyelmi eljárás keretében vizsgálja ki a Hivatalnál a képviselői munkát akadályozó tevékenységet!
De vajon mi lehet a háttérben a pályázatokkal kapcsolatban, ha ennyire ügyelnek arra, hogy még a döntéshozók se juthassanak, előzetesen információkhoz vagy legalábbis nehezen szerezhessék meg a felelős döntéshez szükséges ismereteket?
Felmerül az alábbi kérdés:
Így akarják eltitkolni, hogy a már többedszer nem megválasztott Retzler úr ismét pályázott és pályázati anyagában előadja, hogy az általa vezetett és három éve veszteséges Városimázs Kft.-nek integrálódnia kell a művelődési központba?
Talán így lenne lenyelethető a cég vesztesége? A közművelődés terhére…? Természetesen Retzler úr pályázata az oldalszámokon kívül egyéb számokat nem tartalmaz, gazdasági kérdésekkel lényegében nem foglalkozik. Minek? A köz majd mindent áll. Azt gondolom, itt az idő (és az alkalom) a kijózanodásra!

Más. Zárt ülés elrendelésével kívánják eltitkolni, hogy Iványi Károlyné, a korábban nyugdíjba került sikeres igazgató is beadta a pályázatát?
A kérdések sora még folytatható lenne, de a lehangoló látlelethez ennyi is elegendő.

Még szomorúbb témát jelentenek a szociális bérlakásra szorulókkal kapcsolatos tervek, elképzelések.
A jobboldali többség szociális érzéketlensége, a leszakadókkal szembeni közömbössége, a lakhatás ügyének szolidaritást nélkülöző megközelítése most kezd igazán megmutatkozni.

A Fidesz-KDNP képviselői a városi lakáskoncepció elfogadásánál célul tűzték ki a bérlakások számának csökkentését. Mintha csak csökkentek volna Vácott a megélhetés terhei! Döbbenetes az a cinizmus, ami a szándékok mögött meghúzódik.
A szociális bérlakásokkal kapcsolatos döntéshozatalt a Szociális Bizottságtól áttették a Gazdasági Bizottsághoz. Mintha ez csak gazdasági kérdés lenne.
Legutóbb - június 19-én - a lakásügyek szabályozására a testületi többség rendeletet „alkotott”, érdemi bizottsági előkészítés és társadalmi egyeztetés nélkül.
A rendelet tartalmilag elfogadhatatlan, jogilag megkérdőjelezhető, az elfogadás módja vállalhatatlan.
A testületi ülés napján, a szavazás előtti időpontra beszuszakolt, előkészítetlen bizottsági tárgyalás során komplett, összefüggő részeket hasítottak ki a tervezetből. Kíváncsian várom a kormányhivatal szakmai álláspontját.
Ez azért is nagyon fontos, mert még egy hónap sem telt el, máris újabb módosítások születtek a július 17-i testületi ülésen ismét napirendre kerülő előterjesztéshez. Köztük egy olyan, amely az előzőekben elfogadott anyaghoz képest teljes koncepcióváltást tükröz.
Az eddig elfogadott, 53 paragrafust tartalmazó rendelettel kapcsolatban benyújtott módosító indítvány 25 paragrafusnyi változtatást tartalmaz.

A változtatások mértéke és iránya botrányos.
Első ízben májusban nyújtották be a rendelettervezetet, amit akkor indoklás nélkül visszavontak.
A júniusi előterjesztést a jobboldali többség megszavazta. A szocialisták nem voltak hajlandók részt venni a szavazásban a rendelet tartalma és minősíthetetlenül alacsony jogi színvonala miatt.

A rendeletalkotás körüli huzavonánál és bizonytalankodásnál sokkal fontosabb, mi vár arra a több ezer váci polgárra, aki önkormányzati bérlakásban lakik?

Mindenekelőtt teljes bizonytalanság.
A Főrdős-Pető-Mokánszky-féle jobboldali triumvirátus szerint (néhány esetleges visszaélés miatt) mindenkinél ellenőrizni kell, megfelel-e a szociális bérlakáshoz jutás feltételeinek. És ezt nemcsak a szerződés megkötésekor, hanem minden év azonos időszakában meg kell tenni!
Több száz bérleményről, több ezer váci polgárról van szó.
Bizonyára akadnak ügyeskedők, de emiatt a 90-95%-ra tehető tisztességes bérlők „büntetése” elfogadhatatlan és mélységesen antiszociális. Védekezni nem tudnak, „csuklóztatásuk” megalázó.
Talán a helyi hatalmasok felmentve érzik magukat az erkölcsi felelősség alól, mert csak érvényesítik a Lázár-féle intelmeket, miszerint „akinek nincs semmije, annyit is ér”?
Fördősék nekik is meg akarják mutatni, hol lakik az úristen? Ezért akarják ez év szeptember 30-ig ezt az ellenőrzést megcsinálni?

A szocialisták nem vesznek részt ebben a gyalázatos procedúrában, ha az októberi választásokat követően lehetőségük nyílik rá, azonnal eltörlik ezt a „lakás-csendőr” rendeletet!

További aktualitásokról:

Fördős úr megdöbbentően reagált a Váci Naplóban a korábban feltett kérdéseimre. Az „eltűnt” polgármesteri láncról szólva: felháborító, hogy nem az „eltűnés” tényével foglalkozik, hanem a lánc értékét vitatva próbálja csökkenteni a felelősség mértékét. Sőt szinte felmentésként értékeli, hogy az adományozó azóta elhunyt.
Fördős Úr! Ha Ön szerint „csak” 200 ezer forintot is ért az a lánc, nem a város tulajdona volt, amelyet Önre bíztak, s amelyet meg kellett volna védenie?
Ezek után hogyan bízzanak meg Önben a váci polgárok, amikor a város vagyonáról van szó?
Azt gondolom, a rendőrségi feljelentés a dolog tisztázására a minimum-feltétel teljesítése lett volna. És ha a nyomozás nem vezet eredményre, illett volna a magánvagyonából megtérítenie felelőtlensége következményét. Ezt diktálná az elemi tisztesség, az adományozó iránti megbecsülés - már csak kegyeleti okok miatt is.

A VÁCI MSZP-RŐL:

Intenzív tárgyalássorozat után van a váci MSZP. A Demokratikus Koalícióval a héten befejezzük a szövetségkötést. Az Együtt-PM a Lokálpatriótákkal kötött már előzetesen szövetséget és ez az elvi probléma, ill. az igényeik aránytalan nagysága lehetetlenné tette a szövetségi együttműködést. Ez az álláspontja a Demokratikus Koalíciónak is. A szövetségen kívüli korrekt együttműködésre ígéretet tett mind a három politikai szervezet.

cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila Pető Tiborváci önkormányzatWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum