VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

A VALÓSÁGRÓL – a váci MSZP sajtótájékoztatója 2014.07.14.
Felvitel dátuma: 2014. július 14., hétfő
1. Mint a város nyilvánossága előtt is ismert, a Szérűskertben lévő ma már „rom-pláza” épületet egy ingatlanbefektetési alap megvásárolta és konzorciumi szerződést kötött egy amerikai központú egyetemmel, hogy egyetemet alapítsanak Vácon 5.5 milliárdos költséggel.
A beruházó megkereste az önkormányzatot, hogy elvi támogatást kérjen projektje megvalósításához. A képviselő-testület elutasította az elvi támogató nyilatkozat kiadását.
Fördős Attila fő érve az volt, hogy az itt tanuló afrikai és ázsiai diákok multikulturálissá tehetik Vácot, és veszélybe kerül Vác keresztény volta.
A szocialisták döbbenten tapasztalták ezt a rasszista ízű és a város továbbfejlődését megakadályozó álláspontot, amikor egy meghirdetetten keresztény egyetem létrehozásáról volt szó.
Az irritáló rom eltakarítási lehetőségéről, a beruházás nagyságrendjéről és a munkahely teremtés fontosságáról nem is beszélve.
A konzorcium is meglepődött a józan ész ilyen mérvű semmibe vétele miatt, és a leendő egyetemi központot Pécsre helyezték.
2014. szeptember 10-én 18 órakor Pécsen lesz az ünnepélyes egyetemi kampuszavatás.
Az intézmény neve: Danubius Egyetem John Henry Newman Társadalompolitikai Intézet.

Tehát a váci ingatlan beruházás elmaradása a rosszindulatú feltételezések ellenére sem akadályozta a felsőoktatási projekt megvalósítását, viszont Vác megint vesztett.
Így lehet fokozatosan a lecsúszó térségek közé kerülni.
Ha a baloldalnak lehetőséget adnak ősszel a váci polgárok, megpróbáljuk a lehetséges korrekciót végrehajtani ebben az ügyben is.

2. Az elmúlt héten, július 10-én csütörtökön, ismét volt egy indokolatlan rendkívüli ülés. Egyik napirend sem indokolta a sürgősséget, mert az egy hét múlva összeülő képviselő-testület is megtárgyalhatta volna ezeket a néhány perces előterjesztéseket.
A zárttá nyilvánított tárgyalás lehetőséget adott ennek leplezésére, és majd azt lehet nyilatkozni a történtekről, ami jól esik.
Nesze neked demokrácia, nyilvánosság.
A mélygarázsos napirend – gondolom – igen kellemetlen lehetett Fördős Attilának, hiszen ismét szembesítette azzal a ténnyel, hogy immár 43 hónapja nem teljesíti ígéretét a mélygarázs átadásával kapcsolatban.
Júniusban egy rendes, tervezett ülésünk volt és három rendkívüli.
A szocialista időszakokban jó, ha egy év alatt volt ennyi. Nyugodtan megállapíthatjuk, hogy ma már tervezhetetlen, szervezhetetlen, s így komolytalanná vált az önkormányzati munka. Olyan, mint a belvárosi közlekedési és parkolási helyzet. Hogy a Főtér botrányos közterületi, éjszakai életéről ne is beszéljek.

3. Továbbra sem javul a képviselők kérdéseire adott válaszok színvonala, időbelisége, ha éppen választ kapunk rá. Jó példa erre, hogy júniusban megkérdeztem felháborodott lakossági megkeresésekre Mokánszky úr gyakori önkormányzati tulajdonú gépkocsihasználatát, miközben költségtérítést is vesz fel. Választ, kimutatást máig sem kaptam. Küldtek viszont nem egy fotót a nehezen magyarázható helyekről, időpontokról. Ez nagyon bűzlik. Valószínűleg más megoldást kell keresni a válaszadásra.

Megkaptam viszont a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. levelét, melyben az ez évi veszteségeikről adnak számot.
A májusi ülésünkön szembesültünk a Váci Városimázs Nonprofit Kft. tavalyi 13 milliós veszteségével is.
Azon kívül, hogy van egy Holding központ és egy túlfizetett Felügyelő Bizottság Balkovics úr vezetésével, nem látszik a problémákkal való szembenézés.
Milyen tulajdonos a mostani önkormányzati többség?!
A költői kérdések itt is sorjáznak.
A választ az őszi választás adhatja meg.


cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János Fördős Attila váci mélygarázs, váci költségvetésváci oktatás váci holding Balkovics PéterMokánszky Zoltánváci szérűskertWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum