VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Az igazság pillanatai – a váci MSZP frakció sajtótájékoztató 2014.07.21.
Felvitel dátuma: 2014. július 21., hétfő


A július 17-i képviselő-testületi ülésen a Fördős-rezsim négy évének lényege koncentráltan jelen volt.

1. A rossz döntésekhez való görcsös ragaszkodás most a művelődési központ igazgatói pályázatának ismételt kudarcát hozta.
A sokadik elutasító döntés után is pályázó Retzler Péter úr ismét nem kapta meg a jobboldali többségtől sem a szükséges támogatást. Ez Vác város vezetését is minősíti, a városirányítás csődjét jelzi.
Egy éve nem képesek egy több százmillió forinttal gazdálkodó, a város kulturális életét meghatározó szervezet élére igazgatót választani, csak azért, mert erre a funkcióra – a józan jobboldali többség szerint is – alkalmatlan embert szeretnének beállítani.
Ez is mutatja, hogy új, hozzáértő városvezetés kell a jövőben.

2. Ülésünkön a személyzeti politika csődjét a helyi jogalkotás csődje követte.
Már három hónapja próbálkozik a vezetés az általunk – a szociális érzéketlensége miatt – csak „lakás csendőr” rendeletnek nevezett, helyi lakásrendeleti szabályozás megalkotásával, és azonnali módosításával.
Egy hónap sem telt el a legutóbbi rendeletalkotás óta, s máris koncepciót váltottak volna, illetve a rendelet közel felét megváltoztatásra ítélték.
Ezt a komolytalanná váló szakmai munkát már a jobboldali többség józan része sem tudta elfogadni, és nem kapott a módosítás kellő támogatást.
Ezzel egy olyan állapot jött létre, mely súlyos önkormányzati jogbizonytalanságot okoz.
Az érvényben lévő szabályozás egyértelműen hibás, az új, az elfogadható pedig nem jött létre. Valószínűleg a kormányhivatalnak is be kell avatkoznia.
Ilyen botrányos jogi helyzet a váci önkormányzat létrejötte óta nem volt.
Ez elfogadhatatlan, csak egy új, józan gondolkodású vezetés képes majd normális megoldást kidolgozni.


3. Sajnos a csődökről szóló beszámolónk még nem teljes.
Beszélnünk kell a a gazdasági szükséghelyzetről is. Az önkormányzat benyújtott egy rendkívüli önkormányzati kérelmet a Belügyminisztériumnak. A kérelemben az önleleplező fördősi indoklás cáfolja az általa hangoztatott hamis sikerpropagandát. Érdemes szó szerint is idézni:
„…a helyi lehetőségek továbbra sem biztosítanak kellő fedezetet a kiegyensúlyozott gazdálkodáshoz. …Megállapítható, hogy ez az átalakítás (2013-as központi) hátrányosan érintette önkormányzatunkat.”
Kiderül, hogy adóbevételek vonatkozásában az említett átalakítás 600 millió Ft feletti elvonást hozott, és a működésre adott központi támogatás csak 10%-át fedezi a tervezett összegnek.
A 400 milliós likvid hitel sem lesz elég szeptember közepéig a város működtetésére, ezért a lejárt szállítói tartozások mértékével azonos nagyságú 339 millió Ft-os rendkívüli támogatást kér a város. Ezt a szocialisták is támogatták, de felhívtuk a figyelmet az önkormányzati rendszer szisztematikus, központi tönkretételére.

cimkék: váci mszp frakció váci önkormányzat Dr. Bóth János Fördős Attila váci költségvetésWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum