VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

VÁCI MSZP SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2014.09.22.
Felvitel dátuma: 2014. szeptember 23., kedd

Dr. Bóth János: Tiszteljük a város polgárait!


 A váci önkormányzat életében a hatodik négyéves ciklust zárjuk 2014. október 12-én. Erről az utolsó képviselő-testületi ülésen a napirend utáni rövid műfaj keretében egy rövid összegzést tudtam adni, mely egy újszerű megközelítést, a ciklusok összehasonlítását adta, néhány lényegi szempont alapján az alábbiak szerint:


Növekvő pályán...
2010-ig jellemző volt a növekvő pálya: bevételekben, kiadásokban, lakossági szolgáltatásokban, támogatásokban.


Leépülés...
Az utolsó négy évben leépültünk. Drasztikusan csökkent a költségvetés bevételi és kiadási oldala, a város vagyona. A pénzügyi egyensúly, a pénzügyi biztonság megszűnt. Állami kegyelemkenyérre kényszerültünk folyamatosan ebben a ciklusban, ami előtte 20 évig ismeretlen volt. A városi fejlesztések minimalizálódtak. A város lélekszáma is ezer fővel csökkent az utóbbi négy évben.


A köztisztasági, a közbiztonsági és általában az önkormányzati közszolgáltatások színvonala csökkent, legjobb esetben nem változott.
A testületi működés kiszámíthatatlan, olykor követhetetlen volt. Jellemző, hogy az utolsó négy évben több rendkívüli ülés volt, mint az előző húsz évben. Ez az előre nem látás, a vezetési hozzá nem értés egyik bizonyítéka. Ez szinte törvényszerű is a hivatali  szakemberek jelentős részének eltávolítása miatt. Az például, hogy egy fontos rendeletet néhány hónap alatt sokadszorra sem tudtunk normálisan megalkotni, az a jogi munka fércmű jellegét mutatja.


Mi nőtt az elmúlt négy évben?
A testvérvárosok száma. Ez ma már az észszerűség határát súrolja.
Jelentősen nőtt a felügyelő bizottsági tiszteletdíj és ezzel párhuzamosan a veszteséges vállalkozásaink száma és vesztesége.
Nőtt a testületen belüli feszültség és a rossz kedv. Ki érzi jól magát ilyen körülmények között? A választó polgárok, Vác lakossága sem.


Innen kell elindulni.
Helyreállítani és építkezni azoknak, akik erre majd felhatalmazást kapnak.


Annak idején, mint leköszönő polgármester 2010. szeptember 1-én  14 000 példányban megjelent kiadványban tájékoztattam Vác lakóit a város önkormányzatának vagyoni és pénzügyi helyzetéről. Ez minimális elvárás a város mindenkori vezetésével és polgármesterével szemben. A korrekt tájékoztatásra joguk van a választópolgároknak, hogy segítse őket választási döntésük meghozatalában.
A képviselőjelöltek és a polgármesterjelöltek pedig követelhetik az alapvető adatokat programjaik megalapozottsága érdekében, különösen, ha nincsenek jelenleg önkormányzati funkcióban.


Az nem tájékoztatás, ha a polgármester egy magyarázkodó interjút ad bármely sajtóorgánumnak, hogy miért nem teljesítette ígéreteinek 80%-át. Itt is tudatosan csúsztat a kiindulási feltételek felvázolásában, a választói amnéziára építve.


Pedig a fontos számok még az utolsó testületi ülés egyik napirendjén szereplő ÁROP szervezetfejlesztési pályázat tanulmányából is kiolvashatók, csak hát nem valószínű, hogy azok tetszenek a jelenlegi vezetésnek. De a számok makacs dolgok.


Ismételten – Fördős Attila úr helyett dolgozva – a következő számszerű információkat adhatom az elmúlt négyéves ciklusról a 2009-es teljes évet kiindulási alapnak véve és 2013-hoz viszonyítva:


-      a bevétel 14.4 milliárd forintról 6.1 milliárdra, a kiinduló összeg 42.6%-ára csökkent,


-      a kiadás 12.9 milliárd forintról 5.3 milliárdra, a kiinduló összeg 40.9 %-ára csökkent,


-      a kiadásokon belül a működési kiadásoknál az előbbi viszonyszám 41.2%, a felújításnál 11.3%, a fejlesztéseknél 50.1%.


-      a város nettó vagyona 26.2 milliárdról 21.2 milliárdra csökkent.


A város lakossága ez idő alatt 1000 fővel csökkent.


Az állami pénzügyi konszolidáció és további állami támogatások ellenére folyamatosan különböző hitelekből finanszíroztuk a várost. Vácnak ma is van százmilliós nagyságrendű tartozása. A pénzügyi stabilitás nem biztosított.  


cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci önkormányzatWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum