VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Zöld szemlélet helyett hallgatólagos vagy tevőleges együttműködés a környezetkárosításban? – Ma már ez a kérdés! Sajtótájékoztató 2014.10.06.
Felvitel dátuma: 2014. október 6., hétfő

Október elsején a sajtótájékoztatómban a zöldszemlélet hiányát vetettem fel a városvezetésnek, de ma már tovább kell menni, a sajtótájékoztató beharangozó kérdésének megfelelően. Egyrészt kiderült, hogy az illegálisan lerakott hulladéktömeg Vác északi részén – amire kaptam egy önleleplező Holding válaszlevelet – és Vác déli részén, a Duna-parton, az elsődleges szakértői vélemény alapján kátrány és azbeszt tartalma miatt veszélyes hulladék.
Északon, a Korona Lovas Egyesület által a várostól bérelt, majd jelenleg bizonytalan bérleti jogú területen több ezer köbméter a veszélyes hulladék, délen a Duna–Ipoly Nemzeti Park Duna-parti területen több száz köbméter.


Én a sajtótájékoztatómnál neveket nem említettem, s egyszer csak a városvezetés részéről Pető úr, mint érintett belekezdett a vezetés szennyesének mosásába. Bemutatott egy beazonosíthatatlan felvételt 2008-ból, mikor én voltam a polgármester, hogy volt már ott északon sitt akkor is. Mivel beazonosíthatatlan szerintem a felvétel, s azon sincs a jelenlegi több ezer köbméteres veszélyes hulladékhegy, egy objektív módszerhez folyamodtam: a korábbi műhold felvételek tanulmányozásához. Ezeket megvizsgálva és a sajtónak bemutatva a felvételekről a következő állapítható meg: a kérdéses északi területen 2009-ben erdő van, 2010-ben és 2011-ben is. 2012-ben már jelentős a lerakás, 2013-ban is, majd elkezdődik az erdősülés. Mit ad a „véletlen”?! Ugyanez a helyzet a Duna-partnál is, de itt ma is van friss lerakás nyom.


Mi következik ebből?


Északon a közelmúlt -2012- miatt viszonylag könnyen beazonosítható a környezetszennyező akció, különösen, hogy a Holding (az önkormányzat) is tudott róla. Ezt leírták, de nem tettek semmit, ez is bűncselekmény
Miért nem cselekedtek? Miért akarták haszonbérbe adni másnak a sérült területet? Az új bérlőnek milyen érdeke fűződött ehhez, kivel volt kapcsolatban az önkormányzat vezetésénél? 
E komoly környezetkárosító bűncselekményért komoly börtönbüntetés jár.
Az is nagy kérdés, hogy ki fogja és miből rehabilitálni a területet, ez is sok millióba kerül. Városi tulajdon sérelméről is szó van. Ha rajtam múlik, a felelősök a saját magánvagyonukból állják majd a számlát. A nyomozóhatóságnak bőven lesz dolga, miután elkezdődött a vizsgálat.
Az is komoly kérdés, hogy ekkora nagyságrend nehezen képzelhető el maffiaszerű összefonódás nélkül.


A Duna-parti illegális lerakást fokozott veszélyességűnek tartom.
A Duna-Ipoly Nemzeti Park érdekeinek súlyos sérelme mellett a dunai vízbázisok károsítása a váciak egészségének közvetlen veszélyeztetését is okozhatja.
Itt egy konzervatív polgármester-jelölt, Nagy Péter feljelentést tett, úgy látszik, akad olyan személy a konzervatív oldalon is, akinek fontos a város környezetének védelme.


A jelenlegi konzervatív vezetésről ez nem mondható el. Mit tettek az elmúlt négy évben ezen a területen? Szinte semmit.
És most – a Pető-féle mosakodáson kívül – mi történt?
Tettek lépéseket a felelősség megállapítására?
Értesítették a hatóságokat?
A már létrejött károkozás további fokozásának megakadályozására léptek valamit?
Nem tudunk ilyenről.
Javaslom, hogy a város – szerintem nemigen működő – Környezet- és Természetvédelmi Irodájának nyilvános feladatlistáját tanulmányozzák, ahol többek között ilyenek vannak: helyi és országos védelem alatt álló területek rendszeres ellenőrzése; környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos lakossági panaszbejelentések kivizsgálása; ellenőrzések, helyszíni szemlék, vizsgálatok kezdeményezése, lefolytatása.
Ez a konkrét esetünkben nem történt meg, sőt a bejelentő Korona úr elmondása szerint hallgatásra presszionálták.


2014.09.18-án a testületi ülésen Korona úr kérésére feltettem néhány kérdést a Holdingnak, s ide jutottunk. A korábbi jelekből érezni lehetett, hogy a környezet- és természetvédelem területén komoly leépülés volt a városvezetői munka színvonalának drasztikus csökkenése miatt, de hogy a Posta parki mini békák hátsójának szintje alá kerülünk, ezt nem gondoltam.


Lesz mit helyreállítani és építeni ezen a területen is.


 


dr. Bóth János
önkormányzati képviselő 


    


 


 


cimkék: váci mszp frakció dr. Bóth János váci önkormányzatkörnyezetvédelem, környezetszennyezésWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum