VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2014.11.24. dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2014. november 24., hétfő

A 2014. november 13-i képviselő-testületi ülés további botrányos ügyeiről:


                                Sajtótájékoztató 2014.11.24.


A múlt héten fejezte be az ES TV a címben említett ülés vetítését, így bepillantást nyerhettek az érdeklődők a történtekre. Az, hogy az  ülésen az előterjesztők nem tesznek kiegészítést az anyagokhoz, szinte általános ma már. Nehogy a választópolgár értsen is valamennyit az előterjesztett ügyről. Ha az ellenzék nem kérdez,  – szinte csak mi kérdezünk –, akkor elég reménytelen helyzetbe kerül az érdeklődő polgár.
Ezért is kérdezünk, mondunk véleményt, hogy enyhítsük a sokszor szándékos elhallgatást. Kíváncsi vagyok, hogy meddig engedik az ES TV-t az ülésekről közvetíteni, ugyanis a Baloldali Frakció sajtó tájékoztatójáról már letiltották Őket. Ez is látlelet a váci önkormányzati demokrácia elfogadhatatlan voltáról.


De nézzük a konkrét ügyeket!  1. A városi Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) módosításánál Pető Tibor úr halált megvető bátorsággal egy olyan módosítást fogadtatott el, hogy ezentúl csak öt főtől lehet önkormányzati frakciót alkotni a korábbi két fő helyett. E „vakmerő tett” azért érdekes, mert az előző ciklusban, amikor a KDNP külön frakciót alkotott három fővel, nem mert ilyennel előjönni. Most azt hiszi, hogy a Baloldali Frakció ettől megretten, és nem mer frakcióként működni. Egy politikai dilettáns ezt így gondolhatja, de sokadszorra is téved. Egy politikai frakciót egy önkormányzati SZMSZ nem szabályozhat, azt a politikusok maguk szabályozzák és mosolyognak e sérvet eredményező erőlködéstől.


  2. Szép csendben, talán szemlesütve, rendeletet fogadtunk el a köztemetőkről és a temetés rendjéről. Ebben megjelent a szociális temetés fogalma minden szégyenteljes következményével, ami miatt ezt a rendeletet mi nem szavaztuk meg.


  3. Ahogy frakciónk nem fogadta el az élelmezési nyersanyag költségek 2,5-6% közötti emelését sem, mert ezt az önkormányzati étkezést igénybe vevők viselik a mai 0 %-os infláció mellett. Ennél a sarcnál nagyon csendben voltak a nagy rezsicsökkentők! Kérdéseket is tettem fel a társadalmi legitimitás hiányában szereplő városvezetésnek, hogy korrekt válaszaikkal a legitimitásukat erősíthessék. Nem éltek a helyi válaszadás lehetőségével, pedig csak akkor lehet ez elől kitérni és a 30 napos írásos válaszadással élni, ha helyben nem tudnak  vá-laszolni.  


       Kérdéseim tartalmilag a következők voltak:        • a Holdingtól kérdeztem a Hulladékgazdálkodási Kft. veszteségének mértékét, melyre szeptember óta nem válaszoltak; szintén hozzájuk volt az a kérdés, hogy az általuk begyűjtött zöld hulladék hova kerül, hogyan komposztálják; továbbá a Holdingos gépkocsik magán és politikai célú használata hogy van szabályozva?


  • a Váci Szimfonikus Zenekar Egyesület városvezetés által kezdeményezett ügyészségi vizsgálatának lezárúltával  miért nem történik meg a már évek óta megtagadott – szerződés alapján járó – támogatás kifizetése?


  • a nyári közmeghallgatásnál városvezetői ígéret volt Pap János úrnak, hogy az általa javasolt Naszály hegyi részönkormányzati szabályozás bekerül a városi SZMSZ-be, s lám az első alkalommal, mikor módosítás volt, már ígéretszegő módon, szó sincs róla?


 A válaszadások helybeni semmibevétele megalapozza a joggal való visszaélés erős gyanúját.


 Itt tartunk egy hónappal a választás után. Ennyit jelent Fördős úr  „mindenkihez” kinyújtott „keresztény”jobb keze. 


dr. Bóth János
Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum