VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Boldogabb Új Évet! – a baloldali frakció sajtótájékoztatója 2015.01.05.
Felvitel dátuma: 2015. január 5., hétfő

 


1. Boldogabb új esztendőt kíván ezúton is a Baloldali frakció Vác minden polgárának, a médiának és az önkormányzatnak is.


Mi kell szerintünk ehhez?


Egy demokráciában legfőképp tisztességes sajtónyilvánosság. Tehát nincs megtiltva például az ES TV-nek, hogy részt vegyen a sajtótájékoztatóinkon.
Nem teljesíthető Pető úr azon abszurd kívánsága sem, hogy megszűnjenek a sajtótájékoztatók, ahogy jelezte a decemberi testületi ülés költségvetési napirendjénél. Minden közügyről ezután is elmondjuk véleményünket, akár tetszik, akár nem a pulpituson gömbölyödőknek.


Nagyon fontos a város boldogulásához, hogy hozzáértő városvezetése legyen, amely négy sikertelen év után végre elkezd a hibáiból tanulni. A már említett decemberi ülés sajnos ennek ellenkezőjét mutatta.  Ezen az ülésen nem tudtam részt venni, aminek főleg Fördős úr örült, s a Tőle megszokott gyávasággal mószerolt költségvetési ügyekben, távollétemben, hogy vezetési impotenciája következményeit áthárítsa a négy évvel ezelőtti vezetésre.
Ez siralmas és nevetséges. De a dilettantizmus csúcsa nem ez volt.


Hosszan tárgyaltak a „Veres sipka” nevű panzió megvételi szándékáról. De hogyan? Annak sem néztek utána, hogy ki a tulajdonos, el akarja-e adni nekünk, s ha megkerestük, adott-e választ? Ahogy láttam az előterjesztést, abból nem derült ki, hogy az értékbecslést ki készítette!


Egyáltalán, minek nekünk egy kívülről is elvizesedettnek látszó ingatlan, aminek megvásárlásával nem nőne a turisztikai kapacitás, az új funkciókra való átalakítás vagy egyáltalán egy felújítás, ismeretlen nagyságú kiadást eredményezne. Vagy egy esetleges csókosnak ez jól jönne?


Szerencsénkre a máskor megbocsáthatatlan hiányosságok most megmentettek bennünket egy felelőtlen, rossz döntéstől: mikor  még bizottsági és képviselő-testületi szinten a vételről ábrándoztak, előtte decemberben már eladták az ingatlant! Úgy látszik, ha nem vagyok jelen, ez boldoggá teszi Fördős Attilát, viszont a hülyeség nő.


Minek minősítsem Retzler Péter úr zárt ülésen történt megválasztását is? Másfél éves huzavona után, sokszori erőlködésre sikerült az új jobboldali többségnek komoly csapást mérnie Vác kultúrájára, mely döntés hosszú távon is komoly károkat okozhat. A döntés törvényessége szerintem – és mások szerint is – megkérdőjelezhető: az előkészítésből az illetékes szakszervezet kihagyása, a pályázatnak való teljes megfelelés kétsége kérdésessé teszi a döntés tartósságát. Az is elgondolkodtató, hogyan lehet azonnali hatállyal kinevezni egy költségvetési intézmény élére egy társaság ügyvezetőjét? Emlékeznek még Schmutzerné képviselő Asszony ellenállására ebben az ügyben, ami lényegében Fidesz-tagságába és képviselőségébe került?


Harrach Péter országgyűlési képviselő úrnak is minden jót kívánunk és 2015-ben eredményesebb lobbi munkát Vácért. Minimum annyi energiát kérünk a Vácnak fontos útszakaszok fizetőssé válásának megszüntetéséért és a zónázó vonat alsóvárosi megállásáért elvárt lobbi küzdelmében, mint mennyit a nagy áruházak vasárnapi zárva tartásáért tett. 


dr. Bóth János


2.  Ünnepi ételosztás


A Demokratikus Koalíció váci szervezete az elmúlt évhez hasonlóan 2014-ben is ételosztással készült a leginkább rászorult családok, illetve nehéz sorsú váci polgárok megsegítése érdekében.


December 23-án immáron második alkalommal osztottunk meleg ételt, karácsonyi süteményeket és gyümölcsöt a rendezvényünket meglátogatók részére. Rendezvényünket hagyományosan a város karácsonyfája mellett szerveztük, ezzel is szimbolizálva azt a tényt, hogy sajnos nem mindenki tudott idén sem karácsonyfát állítani. Ennek keretein belül mintegy 100 adag meleg étellel, süteményekkel tudtuk megkínálni azokat, akik ehhez karácsony előtt nem tudtak megfelelő mennyiségben hozzájutni. Rendezvényünk végeztével a többlet élelmiszert és gyümölcsöt a váci hajléktalan szálló lakói között osztottuk ki.


Az ételeket, süteményeket és a gyümölcsöket a DK váci szervezetének aktivistái, a Nem Hagyunk Egyedül Alapítvány, illetve szponzorok biztosították.


December 29-én a Demokratikus Koalíció a Gyermekétkeztetési Alapítvány jóvoltából országos szinten jelentős szárazélelmiszer csomagokhoz jutott. Ennek megfelelően váci szervezetünk 70 kg tartós élelmiszerhez jutott, melyet 10 kg-os egységcsomagokban kaphattunk meg. Az egységcsomagokat a rászorultság elve alapján nagycsaládosok kaphatták meg.


Váci szervezetünk aktivistái 31-én 7 váci nagycsaládhoz látogattak el, hogy számukra az egységcsomagokat átadhassák. A családok között volt 4, illetve 6 gyermekes család is, tehát az ajándékcsomagok jó helyre kerültek.


A DK továbbiakban is szeretné folytatni karitatív tevékenységét, mind a ruhagyűjtés, mind pedig az élelmezési célú segítségnyújtás érdekében.  


Krauze István


cimkék: váci baloldali frakció dr. Bóth János Krauze István Fördős Attila Harrach Péter Retzler Péter Pető TiborWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum