VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015.01.26. dr. Bóth János – Krauze István
Felvitel dátuma: 2015. január 26., hétfő

Az önkormányzat úgy működik, mintha önkormányzat lenne:


1.Az új jegyző beállásakor azt ígérte, hogy a váci önkormányzat minta önkormányzat lesz. Nem kis idő telt el azóta, a megteremtett színvonal gyenge és folyamatos szereptévesztéssel teli: a pulpituson ülők azt hiszik, hogy a képviselők és a választók vannak értük, s nem fordítva.


Ez a következtetés miből vonható le?


Ha valaki figyeli a testületi üléseket, feltűnhet, hogy a napirend előtti tájékoztató jellegű napirendek a leg idő igényesebbek, mert nemhogy az átlag polgár nem kap megfelelő információkat a város dolgairól, de a képviselők sem. Ezért van a sok kérdés, felvetés, ami mellőzhető lenne, ha a testületi dokumentumok, a rendelkezésre álló média érdemi tájékoztatást adna. Vagy nem értenek hozzá, vagy sok mindent elhallgatnak az emberek elől.


Jellemző, hogy míg korábban a jegyző januárban beszámolt a Hivatal munkájáról, ezt most nem tette meg. Ezt jogszabály és a Szervezeti Működési Szabályzatunk is évenkénti követelményként előírja, ennek ellenére még a munkatervünkből is kihagyták ezt a napirendet. Az illetékes szakbizottság figyelmét ezúton is felhívom erre a törvényességi hiányra.


S ha már a törvényességnél tartunk. Az van minden bizottsági és testületi előterjesztés első lapján, hogy törvényességi véleményezésre bemutatva ill. van-e a jegyzőnek törvényességi észrevétele. A Holding 2015.01.07-i előterjesztése, mely a kivágott fák visszapótlási kötelezettségével és jogszabályi előírásával nyíltan szembe ment, az előbb említett törvényességi szűrőkön simán átment. Ez lenne a minta önkormányzat?  S amikor szóvá tettem, Fördős úr hisztérikus kirohanással kívánta elkenni a szomorú törvényességi problémát.


Nem véletlen, hogy a felelős ellenzék sűrűn tart sajtó tájékoztatókat, célja hogy pótolja a városvezetés tájékoztatási, elhallgatási hiányosságait, és igyekszik nyomást gyakorolni az illetékesekre, hogy a nyilvánosság erejével oldjunk meg dolgokat. A fák visszapótlási kötelezettsége, a Radnóti Miklós botlókő visszaépítése például így oldódott meg.


 2. Úgy látom, hogy a különböző legális és illegális hulladék lerakások kérdése nem normalizálódik Vácon, mert mindig újabb és újabb tények jelennek meg, melyek magyarázatot követelnek.
A Ligetben sétálva, meglepődve tapasztaltam, hogy a Stadion eredményjelzője közelében nagy mennyiségű betonelem van lerakva, mely valószínűleg a vasútról származik.
Adódnak a kérdések:
- Mit keresnek ezek az elemek a Stadionban?
- Milyen a környezetvédelmi minősítésük?
- Ki engedélyezte és intézte ezt?


Tudomásom szerint a tulajdonosi jogokat gyakorló bizottság ezzel a kérdéssel nem foglalkozott. Várom az illetékesek válaszát!


dr. Bóth János 


NULLSZALDÓS KÖLTSÉGVETÉS


Az elmúlt héten a Demokratikus Koalíció karitatív hetet hirdetett meg országos szinten. Minden megyében, illetve a nagyobb városokban szerveztek pártunk aktivistái ruházatgyűjtési akciókat, de sok helyütt osztottak meleg ételt a rászorulók részére. 
Váci szervezetünk, mint arról korábban beszámoltam, decemberben két helyütt is segített ruhaosztással, karácsony előtt meleg étellel, illetve az év végén tartós élelmiszer csomagokat szállítottunk ki nagycsaládosok részére.
A karitatív hétből sem maradtunk ki, most a tagságunk által összeadott pénzekből vásároltunk tartós élelmiszereket, melyeket hétvégén nyújtottuk át egy  családnak, miután megtudtuk, hogy nagyon nehéz anyagi körülmények között élnek.


Közeledik a 2015-ös gazdálkodási év költségvetésének elkészítése, illetve az annak elfogadásáról szóló vita. Már a hónap közepén volt is egyeztetés, de  a meghívóban szereplő napirendek alapján kiderült, hogy egyelőre csak az intézmények költségvetési adatait ismerhetik meg a meghívott képviselők, a Polgármesteri Hivatal, illetve a Holding számadatait csak a szakbizottság előtt tárgyalják.


A költségvetési egyeztetésen a baloldali frakciót én képviseltem, ott jutottam ehhez az információhoz. Természetesen fontosak intézményeink előzetesen tervezett számadatai is, de egyértelmű, hogy az éves költségvetést alapvetően befolyásoló számok csak a szakbizottság előtt kerülnek ismertetésre. Intézményeink számadatai meglehetősen visszafogott tervezést mutattak, valószínűleg ilyen tervezésre kaptak vezetőik utasításokat.


Várjuk a nullszaldósra tervezett költségvetést, milyen fejlesztésekre lehet számítani, miből tudjuk megtervezni a segélyezést, illetve a bevételi oldalon milyen forráslehetőségek kerülnek beépítésre.


Netán újra bekerül a laktanya értékesítése, vagy újabb adóelemek? Az elmúlt testületi ülésen már szóba került az ebek összeírása, illetve a korábban legálisan beszerzett pálinkafőző készülékek regisztrációja is.     


 Krauze István


cimkék: váci baloldali frakcióváci mszpDK Vác dr. Bóth János Krauze Istvánváci holdingváci költségvetésWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum