VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

TILTAKOZTUNK AZ ÚTDÍJADÓ ELLEN! – LEVÉL ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖKNEK
Felvitel dátuma: 2015. február 1., vasárnap

Mivel az eddig eladott matricák 65%-át Pest megyében vásárolták, a kormány felelőtlen intézkedése megyénk lakóit érinti a legsúlyosabban. Adót fizetünk azért, hogy dolgozni mehessünk, hogy a gyerekeinket óvoda, iskolába vihessük, hogy vásárolni mehessünk!  És mindezt olyan útszakaszokon, amelyek építését nagyrészt az Európai Unió finanszírozta, és csupán a költségek 10-20 százalékát fizette Magyarország. De ezt a 10-20 százalékot is a mi adóinkból fedezték, vagyis ezeket az utakat már egyszer kifizettük.


Fónagy János, a gazdasági minisztérium államtitkára azt mondta, hogy az emberek mostanra megértették és elfogadták az új útdíj rendszert. E helyről üzenjük Fónagy Jánosnak, hogy néhány elvakult Fidesz szavazót leszámítva, az emberek nem értik és legkevésbé sem fogadják el ezt az újabb sarcolást!


Orbán Viktor pedig arról beszélt, hogy most tulajdonképpen csak próbaüzem folyik, és az összegyűlt észrevételek alapján döntenek majd az útdíj sorsáról. Ezért azt üzenjük a miniszterelnök úrnak, hogy vegyék már észre: a választók nagy többsége elutasítja ezt az átgondolatlan és igazságtalan rendszert!


A kormány a repülőtérre vezető út ügyében már meghátrált!
Azt akarjuk, hogy a többi útszakasz ügyében is gyakoroljon önkritikát és vonja vissza ezt az újabb útadót!


– Követeljük, hogy az újabb és újabb módosítások helyett, az egész rendelet töröljék el, és állítsák vissza a 2015. január 1-e előtti állapotokat!
– Nem akarunk újabb adókat!
– Nem akarunk újból fizetni azért, amit egyszer már kifizettünk! 
– Nem akarunk azért fizetni, hogy munkába, iskolába járhassunk, vagy hogy vásárolni mehessünk! 
– Követeljük a tisztességtelen útdíj rendszer visszavonását!


LEVÉL ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖKNEK!


Tisztelt Miniszterelnök Úr!


Eleget téve az Ön, rádióban elhangzott felszólításának, közöljük, hogy teljes mértékben elhibázottnak, tisztességtelennek, átgondolatlannak és ésszerűtlennek tartjuk az autópályák bevezető szakaszira, illetve az M0-ás elkerülő útra kivetett útdíjat!
Ön arról beszélt, hogy jelenleg csak próbaüzem zajlik, amelynek tanúságait összegezve fogják meghozni a végleges döntésüket. Akkor felszólítjuk Önt, hogy mielőbb szüntessék meg ezt az újabb útadót, és állítsák vissza a 2015. január 1-e előtti állapotokat!
A döntés elhibázott, mert ezeket az utakat többnyire a Budapest környéki agglomerációban élők, de a fővárosban dolgozó, vagy tanuló emberek használják. Vagyis Önök megsarcolnák azokat is, akik munkába vagy iskolába akarnak járni!
A döntés tisztességtelen, mert az újabb útdíjjal sújtott szakaszokat Magyarország, az Európai Unió támogatásával építette. A költségek mindössze 10-20 százalékát fizette a magyar állam. Méghozzá azokból az dókból, amelyeket mi fizettünk. Vagyis Önök olyan utakon akarnak használati díjat fizetni, amelyekért egyszer már fizettünk, és amelyeket jórészt Uniós támogatásból épített Magyarország.
A döntés átgondolatlan, mert minden logikát nélkülözve jelölték ki a fizetős szakaszokat! Legfeljebb csak egyetlen magyarázatot tudunk erre: Önök minél több adót akarnak beszedni, mert kell a pénz a kormány féktelen költekezéseihez.
A döntés ésszerűtlen, mert ezzel csak nőni fog Budapest és a környező települések átmenő forgalma, környezeti terhelése!


Miniszterelnök Úr!


Határozottan felszólítjuk Önt, hogy mielőbb vonja vissza ezt a döntést és tegye szabaddá Budapest és agglomerációjának közlekedését!
Követeljük Öntől, hogy állítsa vissza a 2015. január 1-e előtti állapotokat!


 A Pest megyében élők és közlekedők nevében:


 A Magyar Szocialista Párt Pest Megyei Szervezete


TILTAKOZUNK!


 A Magyar Szocialista Párt Pest Megyei Szervezete tiltakozik az Orbán kormány újabb, tisztességtelen és átgondolatlan sarcolása ellen, amellyel fizetőssé tették az eddig ingyen használt autópálya szakaszokat és az M0-ás elkerülő utat!


Követeljük, hogy állítsák vissza a 2015. január 1-e előtti állapotokat!


Tiltakozunk!


Mert a kormány kétszeresen akarja megadóztatni a Budapest környékén élőket, hiszen az utak építését egyszer már kifizettük! Ezek ugyanis részben a mi adóinkból részben pedig az Európai Unió támogatásából épültek.


Tiltakozunk!


Mert a kormány ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az új útdíj rendszer kedvezőbb, hiszen most azért is kell fizetnünk, amit korábban ingyen használhattunk!


Tiltakozunk!


Mert az új útdíj rendszer elsősorban a Pestmegyében élőket érinti hátrányosan, hiszen nagy részük kénytelen azért is fizetni, hogy munkába, iskolába járhasson, vagy vásárolhasson! A Fidesz már azért is adót akar szedni, hogy dolgozhassunk, tanulhassunk, vagy vásárolhassunk!


Tiltakozunk!


Mert a Fidesz ezzel a lépéssel nemcsak új adót ró az emberekre, hanem súlyos környezeti terhelést okoz Budapestnek és egyes főváros közeli településeknek. A fizetős M0-ás miatt ugyanis jelentősen nő az átmenő forgalom! 


 


cimkék: MSZPM0útdíjtiltakozás
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Országértékelés és a valóság
Huszadik alkalommal adott értékelést az ország helyzetéről Orbán Viktor. Megszokhattuk, hogy amikor a Fidesz ellenzékben volt, akkor a valóságosnál kedvezőtlenebb, kormányfőként viszont az emberek nagy többsége által tapasztaltaktól sokkal kedvezőbb képet rajzolt hazánkról. Vasárnap délután azonban minden korábbinál nagyobb volt a különbség a beszéde és a valóság között. A teljesség igénye nélkül nézzünk erre néhány példát.

Patyi András NVB-elnöksége összeférhetetlen más tisztségeivel
Az MSZP szerint összeférhetetlen Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökének a tisztsége a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnél betöltött rektori és az Államreform Bizottságnál meglévő elnöki tisztségével.

Az MSZP nem vesz részt a Stop Soros propagandatörvény vitájában
Az MSZP nem vesz részt a fideszes Stop Soros propagandatörvény vitájában, jelenlétével nem legitimálja a civil társadalom elleni újabb kormányzati támadást.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum