VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Sajtótájékoztató 2015.02.02. – dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2015. február 2., hétfő

A tavasz  érkezik, az emberek egyre inkább megmozdulnak


1. Január 30-án ritka rossz idő volt, havazás után folyamatosan ömlött az eső, s mégis több mint 100 gépkocsival tiltakoztunk a Pest Megyei MSZP szervezésben a legutóbbi idők legértelmetlenebb Fidesz sarca, az útdíj ellen. Vérforraló az a kormánymagyarázat, hogy ez jó nekünk! Minek vegyük ezt az ordenáré hazugságot? Farsangi tréfának, vagy olyan abszurd magyarázatnak, amikor a hóhér győzködi az elítéltet, hogy ez jó lesz neki. Eddig a személygépkocsizóknak semmit sem kellett fizetnie az M2 és a körgyűrű használatáért. Most megyei matricát kell vennünk! Az orbáni rendszernek a számtalan, hasonló galádsága miatt buknia kell. Ezt érezhették a váci résztvevők is, mivel több mint egy negyedük nem volt párttag, de egyetértett a céllal. Ha nincs a már említett rossz idő és az ifluenza járvány, még többen lettünk volna. Így is felemelő volt, hogy a felzászlózott kocsisor a Hősök terétől szinte a Kis-körútig tartott. Ez a rendezvény is egy koporsószöget adott az orbáni rendszer kimúlásához. Ezt erősítette a most vasárnapi Kossuth téri tüntetés is, melyen mi, váciak is szép számban vettünk részt.


2. Az országos demokratikus kerek asztal, a DEKA létrejötte elindított egy hasonló gondolkodást Vácon is. A Nemzeti Együttműködés Rendszere mellett megvan a helyi „púpunk” is a Fördős rezsim formájában. Mindkettőnek véget kell vetni, hogy az ország és Vác visszatérhessen a köztársasági eszméhez és demokratikus gyakorlatához, az intézményesített korrupció és az illegitim alaptörvényre alapozott diktatúra felszámolásával. Az ezzel való népi egyetértést jól jelzik a baloldal újpesti és a pilisi választási sikerei, az állandósuló tüntetések, a Fidesz párton belüli zűrzavarai, saját kormánykritikájuk.


3. Esztreházy Péter mondja, hogy a Fidesz gőgje és arroganciája bizonytalanságból és gyávaságból fakad. Ez Vácon is tetten érhető, mikor a kérdésekre nem válaszolnak, mellébeszélnek és gátlástalanul hazudnak.
Múlt héten kérdeztem a Stadionban lerakott nagy mennyiségű, de számunkra ismeretlen eredetű és veszélyességű betonelemekről – választ nem kaptunk és a gyanú egyre erősebb, tovább kell lépnünk. A jegyző Asszony sem a Hivatal munkája értékelésének elmaradásával kapcsolatos kérdésre válaszolt, hanem másról beszélt, mintha a törvényi előírások hidegen hagynák. Közben újabb hasonló kérdés keletkezett, ugyanis a helyi adózásról is be kell évente számolnia, de ez sincs a munkatervünkben, de a Szervezeti Működési Szabályzatban sem. Úgy tűnik a szakbizottságok is boldog tudatlanságban és hozzá nem értésben élnek ezért, ha nem lesz ezekben a kérdésekben érdemi változás, a törvényesség érdekében a Kormány Hivatalhoz kell fordulnom, bármennyire is fáj ez Fördős Attilának.


4. Mi is örülünk a váci sikereknek és a sikeres váciaknak. Az ezért adott emléklap a város elismerését jelenti, de az átadók értékrendjét is minősíti. Ha az átadott 23 elismerésbe egy-két kakukktojás is belekerül, az a valós teljesítményt nyújtókat sértheti. Megkérdezték tőlem, hogyha valaki egyesületi elnöki funkciója megkérdőjeleződik és ezt a nyilvánosság is tudja, akkor hogy öregbíti városunk hírnevét? Van olyan sportvezető is a névsorban, aki több mindenben érintett lehet. Nem kellene nagyobb óvatosság, s akkor nem kell majd később kínosan magyarákodni.          


dr. Bóth János


cimkék: dr. Bóth Jánosváci mszp sajtótájékoztató vác


HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
mszp.hu legfrissebb hírei

Polték nyomoznak az Orbán-család csalássorozatának az ügyében
Az első hírek arról szóltak, hogy Orbán Viktor vejének a cége 2011-2015 között csalással jutott uniós forrásokhoz, ezért 12 milliárd forint visszahívására tett javaslatot az Európai Csalás Elleni Hivatal. Polték ma azt közölték, hogy az ügyészségi vizsgálat 2009-2014 közötti időszakról szól, három pályázatot érint és már 13 milliárdos visszafizetésről szólnak a hírek.

A kulturális intézményeket a sokszínűség szolgálatába kell állítani
Az MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

A cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi István
Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét választották meg a világ cirkuszművészetének nagykövetévé a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon. A megtisztelő címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus még nem nyerte el. Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréséért és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért tüntette ki a monacói hercegnő által elnökölt szövetség.
Támogatóink
Belvárosi Érdekvédelmi Kör
Deákvár-Naszály Civilkör
Alsóvárosi Polgári Egylet
Kőkapu Baráti Kör
Impresszum