VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2015.03.09. – dr. Bóth János, Papp Éva
Felvitel dátuma: 2015. március 9., hétfő

1. Mit felügyel és hogyan a holdingos Felügyelő Bizottság?


Az említett szervezettel már néhány vonatkozásban foglalkoznunk kellett, de most úgy egészében lesz célszerű ezt megtenni, ugyanis a jobboldali többség minden külön bizottsági beszámoló és az eddigi tevékenységük áttekintése nélkül az új ciklusban is ugyanazon embereket bízta meg ugyanazon a feladattal, mint korábban. Tehát a hozzáértés továbbra is elhanyagolható szempont. A három főből csak egy főnek van elvárható szakmai végzettsége és az sem egyetemi vagy főiskolai. A díjazásuk viszont a hírhedtté vált Budapest V. kerületi anyagi elismerési színvonalat közelíti. Netán jobbos kifizető helyről van szó?


Mivel számomra a tények a fontosak, ezért a jobboldali többségtől eltérően megpróbáltam a Felügyelő Bizottság jegyzőkönyveiből tájékozódni. Ezeket a bizottság elnökétől, a mentőstiszt Balkovics Péter úrtól nem kaptam meg. Kértem, hogy az üléseikre hívjon meg, ez sem történt meg. Kénytelen voltam közérdekű adatkéréssel a Holding ügyvezetőjéhez, dr. Tar Györgyhöz fordulni, aki 12 db, dátumhoz köthető jegyzőkönyvi másolatot átadott a Holding alakulástól a múlt év december 18-ig bezárólag.
A jegyzőkönyvek ismeretében érthetővé vált az elhallgatást segítő magatartás.
Az megállapítható, hogy évente 3-4 ülést tartottak, a 2013-ast kivéve, akkor csak egyet. Valószínűsíthető, hogy képviselőtársunk, Csuka István sajnálatos halála miatt keletkezett ez a hiátus, de ez sem magyarázhatja azt, hogy a 2013. évi gazdasági társasági mérlegeket a benyújtásuk előtt miért nem tárgyalták, mert ez kötelező és e nélkül az alapítók elé sem kerülhettek volna.
A legérdekesebb ülés a 2014-i választás előtti volt. Érezték, hogy ha nem lesz többségük, akkor „borul a bili”. Miért?


Anélkül, hogy intimpistáskodnék elmondható, hogy több Holdingon belüli cégnél és általában a Holdingnál nagyon komoly pénzügyi gondok vannak.


A választás előtti időpontban az egyik Kft. felszámolás előtt állt, több tíz milliós hiánya és fizetésképtelensége miatt. A másik Kft. folyamatos hitellel tudott működni, ide 50 milliós forrás kellene. A harmadiktól korábban a város elvont 20 millió Ft-ot, máig nem kapta vissza. A legnagyobb cég 90 milliós kölcsönnel hitelezi az őt is irányító még nagyobbat, a Holdingot. 
S minderről a képviselő-testület, de még a szakbizottságok sem kapnak tájékoztatást! 
Talán nem véletlen, hiszen akkor a felszámolás felé tartó Kft. vezetőjéből hogyan lehetett volna egy nagy költségvetésű intézmény vezetője?!
És így lehet a városi költségvetés egyensúlyi problémáit áttolni a Holdinghoz, a pénzügyi gondokat homályban tartani, és az átláthatóságot minimalizálni. Komoly felelőssége van mindezekben a Felügyelő Bizottságnak.
Jellemző, hogy – tudomásom szerint – nincs ügyrendjük, ami működésüket szabályozná. Most találkoztam a Holding új SZMSZ-ével, mely tartalmazza már ezt. Valószínű, hogy a területen vizsgálódó Állami Számvevőszék hatására történt mindez.


Sok problémával lehet itt még találkozni. Bemelegítésül,  ill.  jellemző hozzá nem értési bizonyítékként még elmondható, hogy a Holdingnál eddig a Felügyelő Bizottság jóváhagyásával csak úgy lehetett jutalmazni, ha minden Kft. kaphat jutalmat. Ez független volt attól, hogy jól gazdálkodik egy cég vagy sem. E szemléletet hívhatjuk ösztönzési idiotizmusnak. Most nem folytatnám tovább a sort.


2. Fel kell vetnem még két aktuális kérdést is. 
A napokban Orbán Viktor miniszterelnök úr és külügyére, Szíjjártó úr déli és afrikai nyitásról értekezett. Ezek után Fördős úrnak nagyon gyorsan meg kellene követnie a Pécsre száműzött egyetemet, mely a Szérűskertben ennek előhírnöke lett volna, de a szűk látókörű városvezetés megakadályozta. Fördős úr, az ország jelenlegi vezetése nem felejt!


 A város lakói a deákvári vízfogónál és a Naszályban levő Gombási területen rendkívűl irritáló dolgokat tapasztalhattak a napokban.
A vízfogónál kitermelt nagy mennyiségű földet 40 tonnás monstrumokkal szállították ki a Naszályban lévő Ordító árokba. A kocsik takarás nélkül, erős porzással, a meglévő stabilizált földutakat tönkretéve szállították az anyagot az Ordító árok feltöltéséhez. Az utak tönkretételén túl ez az akció jó néhány telektulajdonost is megakadályoz abban, hogy telkét használhassa. Az emberek felháborodására a rendőrség is már többször kivonult és a hivatal főmérnöksége is próbálta a helyzetet normalizálni. Nem sikerült. A városvezetés cselekvési impotenciája tetten érhető. Ma már Vácott aki elég gátlástalan, azt csinál, amit akar. Mi a magunk részéről a szükséges lépéseket megtesszük.


dr. Bóth János, váci MSZP elnök


PAPP ÉVA VÁCI DK ELNÖKE:


Az Orbán kormány ötleteléseinek egyik mélypontja az útdíj bevezetése. Senkivel sem egyeztetve, a szakmaiságot és az értelmet teljesen mellőzve alkották meg azt a jogszabályt, amely útdíj fizetésére kötelez bennünket. Ez a dilettantizmus immár sokadszorra verte ki a biztosítékot sokunknál, pártpolitikai hovatartozás nélkül. A pártok és szervezetek minden lehetséges módon tiltakoztak az útdíj bevezetése ellen (forgalomlassító demonstráció, félpályás útlezárás, flashmob stb), mindhiába. A Demokratikus Koalíció Váci Szervezete most arra hívja fel a figyelmet, hogy az útdíj bevezetésének nemcsak anyagi vonzata, hanem környezetkárosító szerepe is van. A 2-es főút nemcsak azért épült meg körzetünkben, hogy a Vác-Budapest útvonalat minél rövidebb időn belül lehessen megtenni, hanem azért is, hogy a lakókörnyezetünket minél kisebb környezeti szennyezésnek tegyük ki a kipufogó gázok által. Az útdíj bevezetése óta a Vác-Göd-Dunakeszi útvonalon a lakott területre mesterségesen bevezetett nemzetközi  gépjármű forgalom megsokszorozódott.
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérései alapján a szálló por koncentrációja városunkban már jó ideje 76,5 mikrogramm/köbméter. Ezzel sajnos a legszennyezettebb városok között szerepelünk ismét, és nem tudunk jobb eredményt produkálni a kifogásolható kategóriánál.


2015. március 7-én, szombaton délelőtt 10 órakor sétát szerveztünk Vácon, Gödön és Dunakeszin. Ezzel hívtuk fel a figyelmet és tiltakoztunk az átgondolatlan, ostoba döntés ellen.


A 2-es főút fizetőssé tétele már csak azért is felelőtlenség, mert ez az út jelen pillanatban (amíg nem szélesítik autópályává) még csak nem is gyorsforgalmi út, ahol tudjuk, hogy a megengedett legnagyobb sebességhatár 110 km/ h személygépjárművek, motorkerékpárok és 3,5 T össztömegű tehergépjárművek esetében. Ezzel szemben a 2-es főúton a megengedett legnagyobb sebesség 90 km/h. Véleményem szerint ebből következik, hogy ez az út jelen pillanatban a lakott területek elkerülése, a lakott területek tehermentesítése a kipufogó gázoktól célját szolgálja.
Erre az eseményre a Demokratikus Koalíció Váci Szervezete meghívta Vác város polgármesterét és a képviselőket is. Szeretném kijelenteni, hogy ez a meghívás nem provokatív jellegű volt, mert ez az esemény nem pártpolitikai, hanem hangsúlyosan várospolitikai és környezetvédelmi indíttatású célt szolgált.
Bár a sétán nem voltunk sokan, de ezúton is megköszönöm mindazoknak, akik eljöttek. 
Egyúttal itt is nagy nyomatékkal megköszönöm Harrach Péter országgyűlési képviselő úrnak, hogy szó és minden ellenkezés nélkül megszavazta a körzetében lévő 2-es főút fizetőssé tételét, anélkül, hogy bárkivel is egyeztetett volna.


  Papp Éva, DK Vác elnök 


 


 cimkék: dr. Bóth Jánosváci mszp sajtótájékoztató vácváci holdingPapp ÉvaDK VácWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum