VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Ne hagyjuk! – Sajtótájékoztató 2014.03.16. dr. Bóth János
Felvitel dátuma: 2015. március 16., hétfő

Ne hagyjuk!  


1. A múlt héten – ahogy mondják –, felrobbant az internet március 15-ével kapcsolatban. És ebben Vácnak kitüntető szerepe volt. Most büszkék legyünk, vagy szégyelljük magunkat?  Is, is.
Kormányzati – úgymond – felkérésre középiskolákból vezényeltek ki a KLIK-en keresztül középiskolás diákokat a budapesti ünnepségre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr környezetét biodíszletként szépítsék. A váci Madách Imre Gimnázium ennek ellenállt, tisztességesen meg is indokolta döntését, mely nyilvánosságot kapott. Lettek is követők. Az internetes portálok adatai alapján a többi megkeresett iskola több mint 80 %-a is azonosult a váci állásponttal. Sőt, volt aki a megkeresésére nem is válaszolt.
S megjöttek az Orbán-rezsim agresszív reakciói is. A CÖF nevében megfenyegették a gimnázium tanári karát és diákjait, majd bevetésre került csodafegyverként Fördős Attila, mint városi polgármester, aki számonkérte az iskola vezetését a történtekért. Meg kell jegyeznem, hogy ez magánakciója volt, mert sem hatásköre, sem felhatalmazása nem volt a váci képviselő-testülettől.


Ez szégyen a városra, de büszkék lehetünk a gimnáziumunkra. Én, mint a városi testület tagja elhatárolódok Fördős úr magatartásától és elnézést kérek ezért az önkormányzati inzultusért. Szolidárisak vagyunk a tanári karral és a diákokkal. Ne hagyjuk az országos és helyi hatalmi téboly tobzódását! A Pest megyei MSZP is demonstrálni fog ez ügyben március 19-én, csütörtökön 13 órakor Vácon a városházánál. Tisztelettel várjuk a szolidaritásukat kifejezőket is!


A fördősi magatartás szinte törvényszerű volt, mert a testületi munkában is hasonló mentalitással találkozunk. Nem képes szabályosan, törvényesen levezetni egy ülést. A februári ülésen a jegyzőkönyv és a felvétel alapján is látható, hogy nem volt hajlandó Krauze képviselő úr költségvetéssel kapcsolatos bevételcsökkentő javaslatáról szavaztatni – valószínűleg nem tetszett neki. Ez törvénybe ütköző. Legutóbb március 12-én, a rendkívüli ülésünkön Krauze úr  névszerinti szavazási javaslatával sem volt hajlandó foglalkozni, ami szintén törvénybe ütköző. Mi ez, ha nem politikai hatalmi téboly? Nem hagyjuk!
A sorozatos törvénysértések ellen megtesszük a szükséges lépéseket.


3. Van olyan ügy is, mely helyrehozhatatlan, vagy csak nehezen kezelhető. Büszkék voltunk városunk főterére, mely a váci városkép egyik meghatározó eleme volt. Lassan kibontakozik a téren az első világháborús emlékmű hatalmas tömege, mely tönkreteszi ezt az egyedi városképet. A helyszín alkalmatlanságára többször felhívtuk a figyelmet, mindhiába. Makovecz Imre is ezen a véleményen volt. A küldetéstudatos politikai betegség megtermi gyümölcsét: a Fördős-rezsim történelmi tévedése, városrendezési bűne miatt odalesz egyik városi büszkeségünk.Újabb ámokfutást már ne engedjünk, védjük városunkat!


4.  Felhívjuk a figyelmet, hogy a Telep utcai forgalomelterelés kivezetési módját felül kell vizsgálni, ugyanis nagyszámú autós kering összevissza a forgalmat akadályozva, balesetveszélyt okozva.


dr. Bóth János
MSZP elnök


Krauze István: Mélygarázs újratöltve


Március 12-én polgármester úr összehívta a képviselő-testületet mélygarázs ügyben. Bár az előterjesztő tagadta, de a lényegen nem változtat az a tény, hogy a grémiumtól egy olyan felhatalmazást akart kapni, mely szerint bármikor tárgyalhat a mélygarázst kivitelező Raiffeisen  Bankkal egy 20 évre szóló hitelszerződésről, melynek összege 2 milliárd 34 millió Ft.Kérdéseimre, mely szerint a mélygarázs tetőfelszínére fordított több, mint 71 millió Ft, valamint a Peti-bolt kisajátítására és elbontására elkülönített pénzek hogyan fognak megjelenni ebben a projektben, polgármester úr szerint ezek csak érintőlegesen foglalkoztak az előterjesztéssel. Nem is beszélve arról a kérdésről, hogy a jelenlegi költségvetésünkbe hogyan illeszthető be ez a hitelfelvétel? A törvényességről pedig ne is beszéljünk! Azon felvetésemet, mely szerint kértem az előterjesztés név szerinti szavaztatását, polgármesterünk határozottan elutasította. Pedig jobb oldalán ült jegyző asszony, aki az SZMSZ törvényességi felügyeletét hivatott felügyelni. Polgármester úr annyit mondott, hogy a szavazás végeredményét kikérhetem, melyet meg is tettem. Az előterjesztést igennel támogatta a 9 tagú Fidesz-KDNP frakció, nemmel Bóth János, Ferjancsics László és Krauze István szavazott, tartózkodott Kászonyi Károly és Matkovich Ilona, Kiss Zsolt János képviselő nem vett részt az ülésen.


A múlt héten ismét büszke lehettem arra, hogy váci születésű és lakosú vagyok. Nemcsak azért, mert a Váci Kézilabdás Fiúk második osztályból is beverekedték magukat a Magyar Kupa négyes döntőjébe, hanem azért is, hogy egy patinás váci középiskola vezetése elsőként mondott nemet arra, hogy tanulóit, valamint az őket kísérő tanárt fizetett tapsolónak használják fel legnagyobb nemzeti ünnepünkön. Polgármester úr is valaha ennek az intézménynek a tanulója volt. Ilyen könnyű felejteni? Ismereteim szerint ez a gimnázium híres volt arról, hogy fizika tagozata nagyon sok rendkívül jól felkészített diákot ajánlott fel a magyar felsőoktatásnak. Azonban nemcsak a reál, hanem a humán tantárgyak területén is jóval a magyar középiskolai képzés átlagán felül képeztek ebben az intézményben tanulókat. Polgármester úr akkor miért nem emlékszik arra, hogy 1848-ban a magyarság pont az önkényuralom ellen lázadt fel és kezdett forradalmat?


Miután pártom, a Demokratikus Koalíció már szombaton közzétette, hogy elhatárolódik, valamint feljelentést is tesz Fördős Attila polgármester azon kirohanása ellen, mely szerint kirúgatja a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, valamint helyettesét, a korábbiakban bejelentett városi ünnepségen sem én, sem pedig pártom tagjai nem vettek részt. Természetesen kegyeletünket koszorúzás formájában leróttuk az 1848-as emlékműnél, de a városi ceremóniában nem vettünk részt.    


Krauze István


                                                         


cimkék: váci baloldali frakcióváci mszpDK Vác dr. Bóth János Krauze Istvánváci mélygarázsFördős Attilaváci Madách Imre Gimnázium Vác Telep utcaWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum