VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Nincs már hét botrány nélkül – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 23015.03.30.
Felvitel dátuma: 2015. március 30., hétfő

Nincs már hét botrány nélkül


Húsvét hetében szíve szerint az ember jó és szép dolgokról szeretne írni, de az önkormányzati józan ész nem akar feltámadni, ezért pozitív dolgokról most sem számolhatok be.
A város vezetése részéről folyamatos a hazug sírás, hogy erre sincs pénz, meg arra sincs forrás, aztán az adatkérések során érdekes, sőt botrányos dolgokról, kifizetésekről szerzünk tudomást.
Nincs pénz panelprogramra, a szimfonikusok jog szerinti támogatására, választókörzeti keretre, de van pénz például a Fördős-közeli Göncöl Alapítvány pénzelésére. Pedig ebből már volt botrány korábban, mely belső ellenőrzéshez vezetett és úgy tudjuk a rendőrség is foglalkozott az üggyel.
De a meglévő hatalmi téboly kényszeres ismétléseket eredményez. 


A tavalyi költségvetésben is szerepelt a városi környezetvédelmi program elkészítése 889 ezer forintért, de valószínűleg nem készült el a Göncöl Alapítványnak adott megbízás alapján, mert az ez évi költségvetésben is szerepel. Közérdekű adatközlés alapján kikértem a vonatkozó szerződést. Ennek ismeretében sok kérdést kell feltenni, és komoly megállapítások tehetők:


– A szerződés 2014. május 7-én köttetett, s a teljesítés határideje 2014. szeptember 5-e volt. A kapott anyagból nem derült ki, hogy miért nem volt teljesítés, született-e újabb szerződés, vagy a határidő meghosszabbításra került? A mutyi szele már itt érződik.
– Egyáltalán miért kellett ezt külső szervezettel elkészíttetni, hiszen van egy környezetvédelmi irodánk, mely Fördősék előtt képes volt egy ilyen programot elkészíteni. Arról nem is beszélve, hogy a szerződés szerint a kapcsolattartásra kijelölt személy nem a szakmai referens, hanem Fördős Attila úr?!
Ismét kilóg a mutyi lólába.


– Valószínűleg a szerződés szakmai megfogalmazásába sem vontak be városházi szakembert, s így a teljesítő a város pénzén azt csinál jórészt, amit akar. Ezt a feltételezést alapozza meg, hogy nincs a szerződésben meghatározva, hogy hány évre szóljon a program. Az sincs meghatározva, hogy milyen tényanyagra alapozzon a készítő, vagy a meglévő adatokon túl méréseket is kell végeznie. Ha nem kellenek mérések, a meglévő tényanyag alapján túlzónak tűnik a megbízási összeg, sőt saját erőből elkészíthető a program, ha van irodánk, köztisztviselőkkel feltöltve.


– Arról sem szól a szerződés, hogy kinek kell elfogadnia a programot? A szakbizottságnak, a képviselő-testületnek, netán a civileket is bevonnák?


Fördősék előtt a társadalmasítás nem csak kommunikációs díszlet volt az önkormányzatnál.


Természetesen e program is megalapozottan csak a főbb városi koncepciók, stratégiai tervek alapján készülhetne, de ilyenek a Fördősi időszakban szakmai hozzáértés hiányában nem készültek.


Viszont egy másik adatkérés alapján kiderült, hogy 2014-ben leszerződtek olyan feladatokra is, melyek egy-egy hónap alatt teljesíthetők voltak, egyenként is egy millió Ft feletti összegbe kerültek és az alábbi tartalmuk volt:
„Vác karsztos hévizei és azok hasznosítása” 1.245.000 Ft-ért, 2014.01.31-2014.02.28 közötti határidővel, 
„Vác védelem alatt álló területek taxatív feldolgozása” 1.245.000 Ft-ért, 2014.01.15-2014.02.15 közötti határidővel.


 Ki kötötte e szerződéseket?  Fördős Attila úr.
 Kivel szerződött? A Göncöl Alapítvánnyal.


Most még no comment, de az anyagok konkrét ismeretében  a mutyi feltárás tovább folytatódik.


 dr. Bóth János
önkormányzati képviselő


cimkék: váci baloldali frakcióváci mszp dr. Bóth János váci Göncöl AlapítványFördős AttilaWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum