VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Marad a közlekedési káosz és a lakossági igényekkel ellentétes döntések – Kiss Zsolt 2015.04.13.
Felvitel dátuma: 2015. április 13., hétfő

Marad a közlekedési káosz és a lakossági igényekkel ellentétes döntések


Több mint egy évvel ezelőtt kezdődött a vasútállomás átépítése, melynek szerves részét képezi a Naszály úti aluljáró átépítése. Jó előre lehetett tudni, hogy mikor kerül sor a munkálatok elvégzésére, a város vezetése, a hivatal mégsem készült fel erre az időszakra. Semmilyen előzetes lakossági tájékoztatás nem volt arról, hogy a lezárás idejére a Telep utca (részben) a Viola utcáig egyirányú lesz a Kosdi út irányába. Kimaradt ez az információ az önkormányzat lapjából, a Váci Hírnökből is. 
A Viola és Mályva utca lakói a bevezetés napján szembesültek a rosszul kialakított forgalmi renddel, mert a zsákutcákban forgolódtak azok az autósok (napi 50-60 autó), akik nem vették észre, hogy a Kosdi út felől csak a célforgalom hajthat be. Ezek az autók a zsákutcák végén, 3 méter szélességben forgolódtak, néhol károkat is okozva. Azonnal kerestek, és kezdeményezték a kétirányú forgalom Fekete utcáig történő engedélyezését, mely megoldotta volna a forgalom zsákutcákba terelését.
Ezért kezdeményeztem a rendkívüli Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsági ülés összehívását, mert a forgalmi rend megváltoztatása ennek a bizottságnak a hatáskörébe tartozik.  Kriksz István elnök úr az ülést össze is hívta ezzel a napirendi javaslattal. A bizottság tagjai meg is jelentek, az utcákból több lakó is eljött az ülésre. Ám arra senki sem számított, hogy dr. Manninger Péter képviselő felvetésére – mely szerint korábban erről már döntött a bizottság és nem is érti miért kellett azt összehívni – a bizottság nem javasolta napirendre venni az előterjesztést.
A bizottság szavazott: Kriksz István és Ferjancsics László támogatta a téma megtárgyalását,  dr. Manninger Péter, Moys Csaba, Szalay Ákos nem támogatta a napirendre vételt.


Sajnálom, hogy a helyi hatalom három képviselője még arra sem méltatta a lakókat, hogy meghallgassa az érveiket. Olyan erősnek és olyan mindent tudónak érzik magukat, hogy már két lábbal a föld felett járnak, és nem hajlandóak korábbi rossz döntésüket a lakosság kérésének megfelelően módosítani.
Ezen ügyből kiindulva érdeklődtem Fördős Attila polgármester által a testületi ülésen megígért Kosdi úti körforgalom megépítéséről. Szomorúan értesültem arról, hogy idén májusban, amikor lezárják a Kosdi úti aluljárót annak átépítése miatt, nem valósulhat meg a körforgalom. Nincsenek engedélyes terveink, nincs meg a kivitelezéshez szükséges pénz, így a közbeszerzés sem kerülhetett kiírásra. Közvetlen az önkormányzati választások előtt megépült az elkerülő járda több millió Ft értékben, de idén ennél több nem várható. Marad a közlekedési káosz, a reggeli és a délutáni órákban a több száz méteres kocsisor.


Én nem adom fel, az ügyben megfogalmazott leveleimmel minden érintett, illetékes emberhez, hivatalhoz fogok fordulni. A körforgalom ebbe a csomópontba valóban nagyon kell, nem úgy, mint az értelmetlen kamu körforgalmak a város több területén.


Kiss Zsolt
önkormányzati képviselő


cimkék: Kiss ZsoltFördős AttilaVáx Önkormányzat váci képviselő-testület Kosdi úti körforgalom váci vasútfelújításWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum