VÁCI MSZPESÉLY A VÁLTOZÁSRA
REMÉNY MINDENKINEK!
Hírlevél regisztráció
Ha szeretne rendszeresen hírlevelet kapni,
kérjük adja meg adatait.
Az Ön neve:
 
Az Ön e-mail címe:
 
 
     

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással
Főoldal Hírek Videók Kapcsolat Írjon nekünk    
Mi a véleménye?
Ön szerint javult-e városunkban a közvilágítás a rekonstrukció után?
- Igen, határozottan javult.
- Vannak még hiányosságok
- Maradtak kivilágítatlan utcák
- Nem lett jobb a közvilágítás
Szavazás állása

Képviselőink

Hitelességgel, hozzáértéssel, odaadással szolgálja Vác társadalmát

Kiss Zsolt

a váci 6. sz. választókörzet
képviselője
- A változást akarók pártja leszünk
2016. szeptember 4., vasárnap
- ÖSSZEFOGLALÓ A JÚLIUS 14-i TESTÜLETI ÜLÉSRŐL
2016. július 16., szombat
Dr. Bóth János

a váci 9. sz. választókörzet
képviselője
Frakcióvezető
- A népámítás folytatódik – dr. Bóth János sajtótájékoztatója 2016.10.10.
2016. október 10., hétfő
- Képviselő-testületi ülés 2016.09.22.
2016. szeptember 30., péntek
HÍREK

Kiss Zsolt: Quaestor-ügyről – az Iszlám Álllam elleni fellépésről – újabb földlenyúlás – rendvédelmi dolgozók béremelése
Felvitel dátuma: 2015. április 14., kedd

Az adófizetők állják majd a kártalanítást!
Az MSZP szerint a Fidesz a Quaestor-ügy valódi felelőse, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) helyett végső soron az adófizetőkkel fizettetné meg a pénzügyi vállalkozás ügyfeleinek kártalanítását.
Tóth Bertalan, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, megszavazzák a fideszes képviselők által benyújtott, a Quaestor-károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvényjavaslatot, mert "minden szalmaszál fontos a károsultaknak", de az előterjesztéssel több problémájuk is van.
Értékelése szerint "a fideszes brókerkormány" a javaslattal mentesíteni kívánja a felelősség alól az MNB-t. Hozzátette: a jegybank mulasztott felügyeleti hatáskörében, amivel kárt okozott.
Az MSZP-s képviselő elmondta, azért fizetnének az adófizetők, mert a bankok csak megelőlegezik a kártalanítás összegét, majd a megelőlegezett pénzt leírhatják az adójukból, amennyiben nem lesz elegendő a Quaestor vagyona, illetve az elkövetők magánvagyona a kártalanításra.
Tóth Bertalan szerint arra lehet számítani, hogy a költségvetésben így kieső bevétel pótlására Quaestor-adót vezet be a kormány.
Problémaként említette, hogy csak a Quaestor-ügyfeleknek biztosítanak 30 millió forintig kártalanítás, ezzel szemben az MSZP javaslata alapján a Buda-Cash és a Hungária Zrt. károsultjai is hozzájuthatnának befektetett pénzükhöz. Megjegyezte, utóbbi két pénzügyi vállalkozás ügyfelei csak hatmillió forintig kaptak kártalanítást.
Mint mondta, az MSZP javaslata alapján a felelősség kérdése sem lenne megkerülhető. Az MNB-nél megvan az az összeg, amely elég lenne a kártalanításra, hiszen a jegybank több mint 200 milliárd forintot "bújtatott el" különböző alapítványoknál, illetve fektetett ingatlanokba - hangsúlyozta.
Tóth Bertalan beszélt arról is, hogy nem minden károsultra vonatkozik a javaslat, az leszűkíti a kártalanítást a kötvényre. Ezzel szemben az MSZP azt javasolta, hogy minden pénzügyi eszközre terjedjen ki a kártalanítás - mondta, hozzátéve: ugyanez a fogalom szerepel a Quaestor-ügyfelek szerződésében. 

Az MSZP álláspontja az Iszlám Állam elleni fellépésről
Az MSZP mindig elkötelezetten támogatta a terrorizmus elleni harcot, valamint a demokratikus államok közösségének nemzetközi béke és biztonság megteremtését célzó erőfeszítéseit. Ennek szellemében az MSZP korábban is és most is támogatja hazánk részvételét az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben létrejött koalícióban.
Ezért olyan módosító indítványt nyújtottunk be, amely a jelenlegi szerepvállalásunkat jelentősen meghaladja, de teherbíró képességeinkhez igazodik.
Semmi nem indokolja ugyanis a kormány előterjesztésében szereplő nagyságú katonai kontingens Irakba küldését, hiszen a Magyar Honvédség létszámához viszonyítva ez a felajánlás háromszorosan haladja meg az amerikai, tizenkétszeresen a francia, és tizenötszörösen a német szerepvállalást!
Az MSZP módosító javaslata ezzel szemben világosan kifejezi Magyarország elkötelezettségét az Iszlám Állam elleni küzdelemben, és ésszerű keretek között, érdemben növeli a magyar hozzájárulást a nemzetközi koalíció erőfeszítéseihez, katonáink külföldre küldése nélkül. Amennyiben módosító javaslatunkat a fideszes többség nem támogatja, az MSZP nem fogja megszavazni a kormány előterjesztését.
Az elmúlt hetek történései ugyanis bebizonyították, hogy a kormány erre a feladatra nem felkérést kapott, hanem maga ajánlkozott. Márpedig az MSZP szavazatával nem fog asszisztálni Orbán Viktor külpolitikai pávatáncához, amelynek következményei beláthatatlanok hazánk polgárainak biztonsága szempontjából. 


Az MSZP nemet mond az újabb fideszes földlenyúlásra
Az MSZP nemmel szavaz az újabb fideszes földlenyúlást célzó törvényre.
A nemzeti földvagyonról szóló törvényjavaslatot az MSZP elutasítja, mert világos, hogy nem a vidéki emberek érdekét, hanem a Fidesz oligarcháinak és helyi klientúrájának újabb állami földekkel való kifizetését szolgálja.
Az állami földvagyonról szóló törvényjavaslat nem csak a tisztességes gazdák további kifosztását célozza, hanem a magyar természetvédelem sírját is megássa. Ha a parlament kormánypárti többsége megszavazza, akkor a korrupt Orbán-kormány alaptörvény-ellenesen a nemzeti parkoktól is elveszi a földeket.
Ez a Fidesz határtalan pénz- és hataloméhségének törvénye, ezért az MSZP határozottan elutasítja. A köztársasági elnöktől pedig elvárja, hogy a természeti értékeink védelme mellett ne csak szavakban törjön lándzsát, hanem tettekkel is bizonyítsa elkötelezettségét. Ha a Fidesz-KDNP megszavazza ezt az alaptörvény-ellenes törvényt, elvárjuk, hogy Áder János küldje vissza azt az Alkotmánybíróságnak.  


Az MSZP igen szavazata kizárólag a rendvédelmi dolgozók és a katonák fizetésemelésének szól
Az MSZP parlamenti frakciója tegnap úgy döntött, hogy az Országgyűlés mai ülésén megszavazza mind a rendvédelmi dolgozók, mind a katonák életpályáját és szolgálati viszonyát szabályozó törvényt. Igen szavazatunk kizárólag a rendvédelmi dolgozók és a katonák általunk is évek óta szorgalmazott fizetésemelésének szól.
Az MSZP az elmúlt hónapokban a szakszervezetekkel közvetlenül egyeztetve mindent megtett mind az ötpárti egyeztetéseken, mind a parlamenti vita során a szakszervezetek jogainak visszaállításáért, egy új szolgálati nyugdíjrendszer bevezetéséért, az állomány munkajogi kiszolgáltatottságának megszüntetéséért. Ezen javaslatainkat azonban a Kormány és a fideszes többség minden alkalommal lesöpörte.
A helyzet világos: ezeket a célokat a Fidesz soha nem fogja támogatni, azokat az MSZP kormányzati pozícióból tudja majd megvalósítani.MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport


 

cimkék: Quaestor csőd Iszlám Állam földmutyi rendvédelmisek béremelése Kiss ZsoltWarning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:14077410:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:sslv3 alert handshake failure in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: Failed to enable crypto in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file(http://mszp.hu/rss) [function.simplexml-load-file]: failed to open stream: operation failed in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193

Warning: simplexml_load_file() [function.simplexml-load-file]: I/O warning : failed to load external entity "http://mszp.hu/rss" in /var/www/vacimszpfrakcio.hu/jobb_menu.php on line 193
HELYREÁLLÍTUNK ÉS ÉPÍTÜNK
felkészülten, tisztességgel
Tovább a Facebookra! Tovább a Facebookra!
Impresszum